Hoornloosheid

Vooruitziend fokken

Lopen voormalig melkveehouderijvoorman Jan Cees Vogelaar en zijn vrouw op hun bedrijf voor de muziek uit of banen zij het pad voor hun collega's?


Feit is dat zij pionieren met hoornloze koeien. En dat doen zij niet om hogere weerstand van het ras, verhoogde vruchtbaarheid of andere positieve kenmerken in te kruisen. Vogelaar voorziet dat ingrijpen bij dieren steeds minder getolereerd worden....

CRV heeft nu een 100% hoornloos verervende HF-stier in het pakket, behalve de kruisliging op papier (43% betrouwbaar) weinig fouten: cr-delta.nl/stiercatalogus/display.jsp/…

Wie heeft 'm al in het vat?

Deel dit topic

Reacties

casev
``Vogelaar voorziet dat ingrijpen bij dieren steeds minder getolereerd worden....``

`t zal wel aan mij liggen, maar ik zie hier het probleem niet zo.

Hier onthoornd de veearts ze. De kalfjes worden netjes verdoofd, en hij doet het netjes en vlug. Wat is dan het probleem? en wie moet dat niet tolereren dan?
MBTrac1100
Jaren terug een hoornloze stier ingezet, Polled plus, veel nafok van gekregen heel wat koeien die hier (genetisch) hoornloos rondlopen. het is wel makkelijk. wel belangrijk om het bij de schets op te zetten vind ik.
meelezer
Dat er gefokt wordt op hoornloosheid is een goede zaak!
Voor mij persoonlijk (nog)geen selectiecriterium, maar als anderen er wel op selecteren, kan ik binnen 9,5 maand hoornloze kalveren hebben.

Het echte wachten is op stieren die homozygoot hoornloos fokken en tevens niet een lagere fokwaarde hebben op melk, vet, eiwit en duurzaamheid.

Als je nu begint te selecteren op hoornloosheid ligt in de toekomst inteelt op de loer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , stier , crv , fokkerij , dieren , kruisen , jan cees vogelaar , hoornloosheid en hoornloos geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0