Vast zet voerhek

Ik wil een deel van de vastzetvoerhekken vervangen. wat versleten is en zoek hiervoor een eenvoudig degelijk voerhek met moderne maten, heb een deel van spinder , op zich niet slecht maar er wil wel rotzooi in de bovenbalk gaan zitten waardoor het niet altijd goed sluit ook willen de kunstof koppen aan de bovenkant wel omhoog schuiven,waardoor ze vast blijven staan. Zoek dus nu een eenvoudig goedkoop en degelijk nieuw voerhek welke leverancier komt hiervoor in aanmerking, groeten Ricardo.

Deel dit topic

Reacties

ad heddes
Beste Ricardo , ik heb veiligheidsvoerhek DSD Dokkumgoed spul redelijke prijs , gr AD
spotmelker
Ik heb gewoon sluitend voerhek van DSD. Degelijk en perfecte sluiting. Bediening gaat wel een beetje zwaar. Prijs weet ik niet meer, hek gekocht i.c.m. 25 x 50 cm betonmuur er onder.
tok
Heb hier ook spiinder, ruim 10 jaar ingezeten, gaat nou bij het oud ijzer. Dit komt er dus nooit weer in. Heb gekozen voor het klepjes voerhek van wopereis. Zit nou bij de melkkoeien ook en dat al ruim 40 jaar, zegt genoeg.
[www.wopereis.nl]


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/02/2012 10:35 door tok.
koeboer
Heb inmiddels een jourdain voerhek er in zitten voldoet prima voor concurerende prijs. [melkquotum.startpagina.nl]
ricardo
spotmelker Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik heb gewoon sluitend voerhek van DSD. Degelijk
> en perfecte sluiting. Bediening gaat wel een
> beetje zwaar. Prijs weet ik niet meer, hek gekocht
> i.c.m. 25 x 50 cm betonmuur er onder.

Had DSD ook gevraagd, die kon alleen niet met onze maten tussen de voerhek palen overweg, en die staan ingestort en zijn dus ook niet te veranderen, verder begon ik me er aan te ergeren dat ze na 6 wkn nog steeds geen prijs konden noemen dus ik was er ook wel klaar mee.
anonymous_78
neem een zweedsvoerhek van splinder , alleen na een paar jaar de sluitingen vastzetten met een m6 boutje , ideaal , je kan er overal doorheen stappen
ricardo
theo Schreef:
-------------------------------------------------------
> neem een zweedsvoerhek van splinder , alleen na
> een paar jaar de sluitingen vastzetten met een m6
> boutje , ideaal , je kan er overal doorheen
> stappen

Dat heb ik er in zitten, breken geregeld beugels uit en sluit ook niet meer doordat de onderste stang die je omdraait niet voldoende steun heeft waardoor de koeien uitbreken. En doordat er koeien zijn die in de zomer met gras gooien heb ik er een staalkabel voorlangs zodat je er toch nergens door heen kunt stappen,waardoor je ook niet meer met vuile laarzen in het voer staat.
arjan koumans
jourdain of agritubel, heb zelf alles van jourdain, 200 plaatsen voerhek, alle tussenhekken etc, super degelijk spul
anonymous_78
>>Ik wil een deel van de vastzetvoerhekken vervangen. wat versleten is en zoek hiervoor een eenvoudig degelijk voerhek met moderne maten, heb een deel van >>spinder , op zich niet slecht maar er wil wel rotzooi in de bovenbalk gaan zitten

zweedsvoerhek heeft geen bovenbalk
Cornelis
Ik heb een enkele buis ervoor. Zo simpel en goedkoop en de koeien zijn mooi vrij.
anonymous_100
ICM een selectiepoort/ruimte met vastzethek neem ik aan?
Cornelis
Waarom moeten koeien vastgezet?
anonymous_78
>>Waarom moeten koeien vastgezet?

om te insemineren cornelis , of doen ze het bij jou onder het lopie ?
jan w
Patura

Alleen wil daar de maatvoering nog wel eens van afwijken van de nederlandse standaard.

Patura
anonymous_404
klepelhek van bruland, tussen de palen gemonteerd, koeien hebben geen last van de palen en voerhek hangt midden boven het voerhekmuurtje
Wimsumar
Beste Ricardo:: Ik heb ook (aan 1 kant) het zelfsluitende voehek van SPINDER. Er is na +/_15 jaar nog maar 1kunststof sluitspijl-bovenstuk kapot gegaan en deze zijn eenvoudig te vervangen. ( B.T.W.: draai de boutjes/scharnierpen eens wat strakker zodat de sluitspijl minder speling heeft om plasticbreuk te voorkomen).
Het sluitwerk functioneert prima, goede vangkans alleen de gaatjes waar je met de vinger door kunt ontgrendelen zijnaan de kleine kant. Zelf heb ik aan de bovenzijde geluiddempers "ontwikkeld"/aangebracht en een hulpstukje gemaakt om individueel te vergrendelen.

De andere kant van de stal heb ik (+/_ 6 jaar) zelfsluitend voerhek van De Boer.. Dit voerhek heeft wat meer gebruiksmogelijkheden:
1] "Los" met veiligheidstand.
2] vastzetstand.
3] "Vast" met veiligheidsstand.
4] Met de centrale bediening alle sluitspijlen dichtdrukken.
5] Gebruiksvriendelijke dopjes om individueel te ontgrendelen.
Nadeel: Erglawaaiïg voerhekwelke ook hard lijkt te slijten door de veel te zware buis waarvan het is gemaakt ( m.n. de sluitspijlen onzinnig gecompliceerde scharnierpunt).
Ook bij dit voerhek heb ik zelf nog extra geluiddempers aangebracht.
jeroen groot
Het meest geluidsarme voerhek is de Brouwers M-locks. Tot voor een paar jaar geleden was ik inseminator en een hoop voerhekken gezien/bediend. Brouwers M-locks stak er met kop en schouders bovenuit.

Geen lawaai, veel rust in de stal
Wimsumar
Beste Jeroen Groot: De Brouwers M-Locks heeft uiterlijk veel gelijkenis met het De Boer Ster veiligheidsvoerhek ( In dezelfde vorm gebogen sluitspijlsteunbuis en ook opgebouwd uit de nutteloos dikke materialen (grote diameter buis). Bij ''Brouwers" heeft de sluitspijl een eenvoudiger (maar stabieler!) draaipunt en een kunststofgeleiding in de bovenrail (Is bij de Boer van (veel te) zwaar gietijzer.
M-locks heeft sinds 2011 ook de ''ophaalfunctie''waarbij centraal alle sluitspijlen gesloten kunnen worden.
Nadeel M-locks: de dubbel-hoge bovenrail die veel zicht wegneemt.

Brouwers M-locks: Nr 17: [www.brouwersstal.nl]

De Boer: [www.deboerstal.com]
jvt
jourdain, kom dit in belgie veel tegen, fijne hekken om koeien ook individueel los te maken, prijstechnisch interessant...
pipo2
[www.schlueter-stalleinrichtungen.de]

even bellen en vragen naar de nederlandse vertegenwoordiger. goed en goedkope kleperhekken
pipo2
waarschijnlijk ook van duitse makelij?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voerhek en spinder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
21
TREFWOORDEN