Waarde leasemelk zakt onder de vier euro

De handel in leasemelk begint langzaam op stoom te komen. Onder invloed hiervan zakt de waarde van leasemelk weg naar 3,80 euro. Ondertussen begint de tijd te dringen en komt 15 februari snel dichterbij.

Lees meer »

Nieuwsbot

Reacties

perry-fendt
leasemelk ?

iets lease is toch huren ?
dan wordt ut huurmelk ?

wa is da nou weer ?
fendt-412
@perry-fendt

quotum koop je, kun je jaren lang gebruiken.
Wanneer een boer het quotum niet vol melkt, kan hij een deal verleasen/verhuren voor een jaar, net hoe je het noemen wilt. Een boer die quotum tekort komt kan het dan leasen.

Als je over je quotum gaat moet je superheffing betalen, superheffing is er alleen maar wanneer heel Nederland over het quotum gaat. Dus is een beetje gokken of je moet leasen, of gokken dat NL het quotum niet vol krijgt en dat je geen supperheffing hoeft te betalen. Komt helaas niet vaak voor.
perry-fendt
@fendt-412

Oke! bedankt veur de uitleg
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden handel , melk en leasemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!