Parmalat-boeren al 3mnd zonder melkgeld.

Kzag op cnn dat parmalat-boeren al 3 mnd achter waren met melkgeld ontvangen.
Hadden ze wel wat eerder aan de bel kunnen trekken.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Met zo'n dikke melkprijs zullen ze toch wel wat reserve hebben.....
Onbekend
Toch leuk als je bovenaan staat met de hoogste melkprijs
Onbekend
Zou jewel zeggen.
Maar als je magere boeren wel melkgeld uitkeert en dikke (120kg+) niet, dan levert dat toch enige weerstand op.........denk ik.......
Onbekend
makkelijk gezegd,er zijn in nederland ook wel voorbeelden te noemen.heino krause,swenty melk en een aantal biologische boeren (bastiaansen)en wat dacht je van enkele melkveehouders van de leveranciersvereniging midden nederland,die kopen zich in bij campina voor fors geld.moet je toch een aantal jaren voor melken
Onbekend
Waarom inkopen bij een melkfabriek ? Waarom niet het lidmaatschap overnemen van een stoppend lid ?
Onbekend
Dit kan toch niet althans niet bij fcdf. Het kan alleen als je je op de lokatie van het stoppend lid je bedrijf voort gaat zetten. Maar als dit een bedrijf is met 2 ton melk en je wilt daar direkt 1 miljoen kg gaan melken dan kun je ook zomaar geen lid worden.
Onbekend
Lidmaatschap heeft toch niets met de locatie van doen . Een of meerdere personen zijn lid en niet het gebouw . Fcdf schrijft jouw toch zeker niet voor waar in hun werkgebied jij de melk produceert . Dan zou toch geen enkele melkveehouder kunnen verhuizen . Jij verhuist niet maar het stoppende of niet producerende lid verhuisd met zijn leveranciersadres naar jouw adres .Hij stopt dus niet en begint zelfs opnieuw te produceren op jouw adres gedurende een x aantal mnd tot hij zijn quotum vol heeft. Jouw quotum wordt verleast en het tijdelijke leveranciersprobleem is volgens mij opgelost .
Onbekend
Een lidmaatschap is alleen overdraagbaar van vader op zoon ( of moeder op zoon/dochter ). Een bijv Campina veehouder kan alleen lid worden (moet wel inleg geld betalen ) als hij gaat verhuizen en een bedrijf koopt van een huidig FCDF lid.
Koop hij een bedrijf van een DOC boer dan kan hij alleen lid worden bij FCDF alshet bestuur van FCDF hier mee akoord gaat. En momenteel is FCDF geen extra leden nodig dus hij heeft geen kans. En de constructie die jij bedacht daar trap een FCDF niet in.
Onbekend
Nee het lid levert en niet andersom en een lid hoeft zich niet bij zijn eigen coöperatie in te kopen , hij moet wel aan alle ledenverplichtingen voldoen. Verder wanneer jij met imand een maatschap aangaat is dat jou zaak en niet die van de coöperatie. Of je nu uitbreid door melk te kopen of door een maatschap met iemand anders aan te gaan daar is geen verschil in en een coöperatie heeft niet het recht om daar verschil in te maken . Er zijn meer maatschappen dan ouder kind dan zouden deze alle ontbonden moeten worden , niet dus . Wanneer jij van groningen naar friesland verhuist dan behoef jij echt niet de goedkeuring te hebben van coberco net zomin als jij niet de goedkeuring van campina moet krijgen om van limburg naar brabant te verhuizen .Dat je met hun in overleg treedt vanwege het moment dat ze op een andere plek de melk moeten gaan ophalen is een andere zaak maar van organisatorisch belang . Deze superconcerns kunnen wel veel willen maar ze gaan ook geregeld op hun gezicht . Openheid over alle gevoerde procedures en de uitkomst daarvan zonder de andere partij met naam en toenaam te noemen is nog steeds geen beleid , waardoor er ook procedures zijn waar geen ruchtbaarheid aan gegeven wordt .
Onbekend
En dan de verleaseboeren: Die krijgen over drie maanden helemaal geen melkgeld meer. Dan heeft de LTO z'n zin. Nu hebben ze de verleasers laten vallen; straks zijn de kleine veeboeren aan de beurt of de boeren die niet mee willen doen met LTO Commerce of datstomme Ziezo.biz.
Onbekend
verlease speculanten is een betere naam. ik wil deze misbruikmakende speculanten geen boer noemen.
Onbekend
Heb je de stichting al opgeheven?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkgeld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN