De quotumprijs

Op dit moment loopt de quotumprijs al naar de 47 cent. Vorig jaar om deze tijd was dit ongeveer 39 cent, een stijging van 20%. Al met al kum je stellen dat het afschaffen van het structureel verhuren dus een forse prijsdaling tot gevolg heeft gehad. Immers dit kun je nu pas vaststellen aan het begin van een quotumjaar, en niet aan het einde, want dan wordt de prijs beinvloed door notoire veelmelkers en andere gokkers. Conclusie: goed idee van de bedenkers.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Prijsstijging zul je bedoelen.
Onbekend
proef het sarcasme meret !
Onbekend
Nee Meret, de prijs was 20% lager door het grote aanbod van de divanmelkers. Dus zonder dit aanbod is de prijs nu zo hoog.
Onbekend
de prijsstijging is ook een gevolg v/d melkpremie
Onbekend
Jij hebt gelijk. Nu de leasemelk van de markt is blijkt er een tekort aan melk te zijn. Zo bezien hebben we toch een periode met lagere prijzen gehad. Dankzij het afschaffen van structureel verleasen.
Onbekend
Vroeger was de melk een stuiver waard, zo te zien hebben boeren nu een gouden melkprijs....
Onbekend
Verkoop een paar koeien voor een knappe prijs en een paarvaarzen voor export en verleas een beetje melkquotum . Minder werk meer verdienen.
Onbekend
Ik ben aan het rekenen geweest met het mestprogje, wat betreft intensiteit zit ik ongeveer op het gemiddelde in dit gebied (20000l/ha). Maar als je dan alles door gaat rekenen dan kun je al snel conluderen dat dit toch echt nogal hoge prijzen zijn om nog intensiever te worden.
Onbekend
vraagje: was jij wel in beilen met koeien?
Onbekend
met deze hoge prijzen (die mogen ze van mij met alle plezier betalen) kunje concluderen dat een menigte mensen koopziek zijn ( ik altijd maar denken dat dat vrouwen waren die zich suf kochten bij de wehkamp, sorry dames!). Dat die mensen een andere visie hebben dan mij maakt mij wel nieuwsgierig hoe die mensen denken.
Dus forumleden diede afgelopen tijd quotum hebben bijgekocht voor 45 eurocent/% vet en hoger, melkjaar 2005/2006, vertel eens wat is jouw visie ?????(sociaal en bedrijfseconomisch)
of leef jij om te werken, in dat geval, VAN HARTE BETERSCHAP !

p.s Ik kan het wel betalen maar ik wil het niet betalen ( ik werk om te leven)
Onbekend
Ja zo denk ik er ook over , ik hoef niet zo nodig meer!
Onbekend
Waarmee , ik ben nog niet jarig hoor.
gtotep
Waar heb je nog vermogens toenames van 20%.
Gefeliciteert.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN