Waar blijven de delaval boeren???

Ik schreef laatst over keuze melkrobot.
Ik kreeg vele tips, ( lely melkers ) maar niet van de delaval melkers.
Ik ben heel benieuwd waarom men voor delaval kiest en niet voor lely of galaxy.
Ik hoop op reactie's.

Groeten

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Onlangs uit betrouwbare bron vernomen dat het celgetal bij Delaval melkers 20.000 hoger is dan bij Lely melkers. De oorzaak werd mij niet verteld, maar ga er maar vanuit dat dit klopt.
Onbekend
wij komen er aan
Onbekend
Lely borstels bevallen goed. Maat voor mij is het kiemgetal, laatste keer 2 en boterzuur. Hier heb ik nog nooit last mee gehad. Het voorbehandelen van Delaval is verkooppraat. Vraag je rayonadviseur van je melkfabriek eens naar ervaringen in zijn klantenkring.
Onbekend
Je hoort vaak als je begint met de robot het celgetal best 100.000 kan oplopen, maar na een jaar zitten de meeste bedrijven onder hun huidige nivo. Als het celgetal bij de laval bedrijven hoger is moet je wel weten hoe die cijfers tot stand zijn gekomen.
Onbekend
Bij ons in de buurt heeft iemand z'n galaxy na 3 jaar van veel problemen ingeruild voor een delaval en nu draait het perfect volgens zijn zeggen
Onbekend
heb ook "zo'n" galaxy csm. Wij melken er nu 6 weken mee. Celgetal liep bij de opstart inderdaad ongeveer 100.000 op, maar nu zitten we ver beneden de oude situatie, we hadden in de 2 x 6 visgraat het laatste jaar altijd tussen de 20 en 25 koeien met celgetal hoger dan 250.000. nu de eerste controle met de robot nog maar 3. Melkerij doet dus veel.

Ik denk trouwens dat je aan verhalen 'uit de buurt' weinig hebt. Automatisch melken moet bij je passen, en of het wel of niet slaagt heeft het merk volgens mij weinig invloed op. Alle merken melken tegenwoordig volgens mij wel goed.
Onbekend
Fleur , je bent een man of vrouw naar mijn hart. Ik heb een tijdje geleden al gevraagd naar ervaringen met een robot. Op deze site kwamen ook reacties los (daarvoor dank) maar tussen kerst en oud en nieuw heb ik er 3 bekeken (2 op uitnodiging van de dealer, dat dus niet weer doen) en 1 op eigen gelegenheid. Bij de eerste 2 was het hiep-hiep-hoera praat en bij de derde heb ik aan de koffietafel andere verhalen gehoord nl; niet de koe moet zich het meeste aanpassen maar de boer. Er wordt nogal wat gevraagt van je incasseringsvermogen. Bij de "gewone"melkstal druk je de knop uit en dan ben je klaar, geen onverwachte storingen meer of e.d. Bij de robot heb je 24 uur per dag kans op onverwachte dingen, nu is het aan de boer de taak hoe daar mee om te gaan. Als het loopt(daar gaan we 95% van de tijd ook vanuit) is het een fantatisch apperaat. Het zijn de kleine dingen die het een sucses maken of een nachtmerrie. Ik heb besloten om nog even te wachten en even door te melken in mijn huidige melkstal, gewone melkstallen zijn ook niet verkeerd.
Onbekend
Ken dus ook "iemand uit de buurt" met een Lely. Mensen met een kritische blik. Worden door de dealer bewust niet gebruikt als referentie adres. Dit wekt geen vertouwen.
Onbekend
Met permissie maar volgens mij is dat onzin. De robotleveranciers, tenminste die ik ken, zijn er echt al wel achter dat het heel stom is om boeren een robot door de strot te duwen. Daarnaast draaien er inmiddels in Nederland zoveel boeren met zo'n apparaat dat iedereen er wel enkele weet te draaien in zijn omgeving. Daar zitten allerlei types boeren bij, ook hele kritische.
Toen wij de onze kochten hebben we ook een aantal bedrijven bekeken, op aangeven van Lely. Daar was zelfs 1 bij die net een week daarvoor opgestart was, ik bedoel maar. Het ging ons bij die rondrit meer om de optimale inbouwplaats.
Daarnaast hebben we zelf nog een bedrijf opgezocht in de buurt. Hele kritische en secure boeren, die ons ook op de nadelen hebben gewezen. Na een wat langere opstartfase is het daar uiteindelijk wel heel goed gaan draaien.
Onbekend
Robotmelken is natuurlijk wel een andere manier van managen van je veestapel. Maar je maakt mij niet wijs dat de leveranciers dat vandaag de dag niet duidelijk weten te maken in een verkoopgesprek.
Sterker nog. Ze hebben er alle belang bij om teleurstellingen te voorkomen. Als er 1 omschakeling mislukt, hebben ze wel 10 succesvolle nodig om dat voor de buitenwereld weer te compenseren. Slecht nieuws vertelt nu eenmaal beter door.
Ze zouden er heel wat voor over hebben, om vantevoren te weten waar het niet gaat lukken.
Wat voor merk robots heb je trouwens bekeken, pvi ?
Onbekend
Lely en laval.

Waar ik zelf(ken je eigen tekortkomingen) het meeste moeite mee (kan) heb(ben) is het volgende;
nu komen de koeien 2x per dag bij jou, je ziet ze, je kunt alles goed obseveren(poten etc.) en daarna kun je als het moet twee keer per dag maatregelen nemen.
met een robot moet je naar de koeien toe, op zich vergt dat een nieuwe dicipline in je bedrijfsvoering(behandeling van de koeien met bv. afwijkende geleidbaarheid). Wat gebeurt daarmee op dagen tijdens de oogsttijd en andere druktes. Ik denk er nu beslist niet over om bv. zelf te insemineren om de reden dat dat tijdens of net na het melken moet gebeuren(zomers weid ik de koeien) en dan is het al spitstijd bij mij (eenmansbedrijf) met het gevolg dat het wellicht het niet seccuur genoeg gebeurd. Zoals ik dat al bij eerdere discussie's al aangaf is de plaats en het hele infrastructuur daaromheen (ki en/of behandelingsruimte) net zo, wellicht misschien nog wel belangrijker dan de keuze van een bepaalde merk.Het is maar goed dat mijn melkstal nog even meekan. Hier in mijn omgeving zitten nog te weinig robormelkers waar ik echtdiep in hun bedrijfsvoeringkan kijken om tot een objectieve oordeel te komen.
Onbekend
De afweging die jij maakt is geen verkeerde. Je geeft zelf aan dat je tijdens spitstijden er eigenlijk geen werk bij wilt, en dat kan ik me goed voorstellen, ik heb tenslotte ook 18 jaar in een dubbelzes gemolken.
Met een robot behoren spitstijden echter wel tot het verleden. Daardoor heb je meer tijd voor andere (managements)taken en gaat na verloop van enige tijd het hele arbeidsplaatje wat relaxter aanvoelen.
In drukke tijden is het niet verkeerd om flexibeler te kunnen werken. Eerlijk is eerlijk, je moet je daarbij zelf wel een nieuwe discipline aanwennen om het zaakje goed te laten blijven draaien.

Tot slot, je kunt je nooit genoeg blijven orienteren. Heb ik destijds ook gedaan maar op een gegeven moment was mijn melkstal wel op. Toen de keuze was, of in conventionele melktechniek, of automatisch melken was voor mij de keuze snel gemaakt.
Onbekend
daarom begin ik nu al me te verdiepen in een robot. Soms ligt het wel een tijdje inde kast en bekijk je andere melkstallen (ook niet verkeerd wat daar gebeurd qua ontwikkelingen en prijs/kwaliteit). Ik denk dat ik maximaal nog zo'n 4 a 5 jaar kan melken in m'n melkstalletje.
Onbekend
Heel mooi dat je zo ontzettend te spreken bent, maar wat weet je nu eigenlijk na 6 weken? Het eerste half jaar rijdt elke nieuwe trekker fantastisch, totdat je merkt dat het hefvermogen toch een tikkie tegenvalt, het dieselverbruik net iets meer is dan je verwacht had en het gejank van de versnellingsbak je nu wel een keer eindeloos begint te irriteren. Laat over een jaar nog eens weten wat je bevindingen zijn.
Onbekend
Ja inderdaad , eerst 20 tot 25 koeien met een celgetal hoger dan 250 en na 6 weken nog maar 3?
Dat gaat wel heel erg snel de goeie kant op!
Ik zou denken dat het na 6 weken mischien een beetje redelijk ging "draaien" met dat robotmelken.
Onbekend
k'ben niet zo'n ster met pc's anders zou ik de controleuitslagen hier op het forum plakken.

En inderdaad klaas kan ik van onderhoud etc nog weinig zeggen. Ik kan alleen zeggen dat ik niet weer terug wil naar 2x6. Al was het alleen al om de sociale kant.
Onbekend

Ik zou niet weten hoe je op dit forum plakken moet, evenals fleur dus.
Toch wil ik ZIJN of haar uitslagen wel eens zien. Ik vind een verlaging van 20-25 hoge celgetal koeien tot 3 in enkele weken tijd namelijk spectaculair.
Wie helpt haar met plakken. Laat eens weten hoe je dat doet !!
Kan er zelfook nog wat van leren. Vervolgens kan fleur haar cijfers laten zien.
Onbekend
<img src="[tinypic.com]; alt="Image hosted by TinyPic.com">
Onbekend
Ajj, met het experimenteren direct raak. Mhh, in ieder geval bedankt Fred.
(dat is dus mijn oude motor waar nu via marktplaats een ander bezitter van is.)
Onbekend
samen met de vrouw een reisje naar de Hamra-farms in februari....
Onbekend
lukt me niet, heb de afbeelding naar jou e-mailadres verzonden, misschien kun jij hem hier publiceren, is niets geheims aan.

gr. fleur
Onbekend
Toch vreemd dat de niet Lely melkers geen cijfers geven over onderhoudskosten. Pvi, ga bij boeren kijken met je vrouw. Trek er de tijd voor uit, mijn ervaring was dat boeren nooit anderhalf uur kunnen liegen zeker niet als de vrouwen erbij zijn.
Onbekend
Ik zou contact opnemen met kennis van mij, kijk op martinushof.be
Onbekend
Vorige week gekeken bij delaval robotmelkers.
Ze zeggen dat ze kozen voor delaval vanwege de voorbehandeling.
De borstels van Lely vonden zij maar niks.
Deze werkten niet zo schoon en hygienisch als delaval.
Wat vinden de Lely-melkers hiervan ???
Ooit problemen gehad en wat vinden jullie van deze borstels ?
jvt schreef:
>
>
Onbekend
In 6 jaar alleen 1e klas melk geleverd. Kiemgetal schommelt tussen 5 en 9. Reinheid altijd nul punten gehad. De borstels vervang ik ieder jaar, kosten volgens mij enkele tientjes.
Wat moet de Delaval dan beter doen op het terrein van hygiene?
Onbekend
Hoe gaat het trouwens als het heel hard gaat vriezen.
Bij delaval adviseren ze dan om er gaskachels te plaatsen.
Is dit bij lely ook nodig????
.
Onbekend
vorig jaar maart heeft het bij ons 1 nacht 17 graden gevroren. In de stal toen zo'n 5 graden. Toen ik erbij kwam hingen de ijspegels aan de arm. Het melken ging echter gewoon door. Mijn inschatting is dus zolang er ging storing is, en de robot niet stil komt te staan, kan het wel wat lijden.
Minder vorst gevoelig dus dan een melkstal, omdat er constant stroming in alle leidingen en slangen is.
anonymous_821
Hier heb ik nog eens stap voor stap neergezet, misschien is dat duidelijker?
[www.prikpagina.nl]
anonymous_1246
En..... hoe ziet het nieuwe modelletje eruit ?

Blauw met een Delaval-blokje?
anonymous_1246
Is dat die Delaval boerderij in Zweden? Je had er natuurlijk ook op je kawa naar toe kunnen rijden Veel plezier iig en het is best interessant om te zijner tijd op dit prikbord hier verslag van te doen......
anonymous_1246
idd spectaculair. Ik denk dat Fleur dan maar eens contact op moet nemen met de dealer. Die zal ze graag publiceren op hun website.

[www.sac-senior.nl]

[www.insentec.nl]
anonymous_1249
Je kunt het uploaden bij tinypic.com, en dan kopieer je het regeltje bij tag, en dat plak je hier in het forum. Fluitje van een cent.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely , delaval en melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN