Qprijs: voetbad

Wij melken sinds kort met een melkrobot.
Nu ben ik op zoek naar een voetbad.
Ik denk zelf aan een kunstof voetbad, maar wie weet waar ik deze kan kopen en wie heeft ervaring hiermee ????
Waarlopen de koeien ook graag doorheen ????

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
schippers, bladel of kijk eens op www.zeinstra.nl als je in het noorden woont
Onbekend
Koop een Paxton voetbad , deze zijn veel beter dan een Suevia.
Mijn Suevia voetbad was binnen 2 weken kapot , toen een nieuw bad gekregen , maand later weer gescheurd. Toen heb ik in de plaats van een nieuw voetbad een drinkbak gekregen en deze is inmiddels ook al lang weer gescheurd. Maar die Paxton voetbaden en drinkbakken gaan heel erg lang mee!
Verkrijgbaar bij de Bruijn in Achtmaal.
Onbekend
kon bij het schrijven van mijn bericht niet op de naam komen maar nu weet ik het weer PAXTON, bedankt George. de mijne is ca 10 jaar oud.
Onbekend
goed bad, heb ik ook wel eentje van 3 meter dan stappen ze er gegarandeerd 2 keer per poot in.
Onbekend
In het buitenland wordt hier en daar Kovex gebruikt: perazijnzuur in schuimvorm van Ecolab. Je zet dan de vloer van de wachtruimte gewoon vol schuim zodat de koeien er wat langer in staan. Is biologisch afbreekbaar. Weet iemand wanneer dit in Nederland ook toegelaten wordt?
Onbekend
Mijn koeien willen niet in bad, ik heb dus nog een polyester exemplaar voor je liggen. Midden van N-H, weet natuurlijk niet of dit logistiek handig is, bij interesse kun je mailtje sturen.
Zelf werk ik met een papje van kopersulfaat en propyleenglycol, dat ik tijdens het melken bij beginnende mortelaro op de aangetaste plek smeer. Werkt uitstekend, doorgaans na één behandeling genezen, en weinig gebruik van belastende stoffen voor milieu, gezondheid en portemonnee!
Onbekend
hoe moet ik me dat voorstellen Sjakie, je schreef:

Zelf werk ik met een papje van kopersulfaat en propyleenglycol, dat ik tijdens het melken bij beginnende mortelaro op de aangetaste plek smeer.

hoe kom je dan tussen de klauwen zonder een hengst te krijgen van een koe, kopersulfaat is nogal heftig qua reuk en nogal slecht voor je longen, je zit er wel bijna met de neus boven, toch ?
Onbekend
Dit moet je je voorstellen, DD:
Beginnende mortellaro zit bij mijn koeien altijd op de overgang van hoorn naar huid, dus niet echt tussen de klauwen. Meestal achterop, een enkele keer op de kroonrand.Bij verdenking van mortelaro spuit ik eerst de mest eraf, beginnen ze te dansen, dan was de verdenking terecht! De kopersulfaat lost niet op in de propyleenglycol, het wordt een papje met 'spikkels'. De kopersulfaat blijft dus in de vaste toestand, er komt daardoor ook geen damp vrij, die kan alleen ontstaan in de vloeibare toestand. En het insmeren is een kwestie van een vlotte haal met de kwast over de aangetaste plek en zeker niet wachten tot de patient je een poot wil geven. 😉
Onbekend
Ik zoek2 voetbaden, maar ik zit met de uitloopmaten na het robotbezoek.
Lengt is 1,5 meter en breedte 0,8 m.
Misschien is lengte 2 meter wel een mog. maar dan staan ze 0,5 m in de aanlooproute.
Jouw mengseltje is ook zeer interessant, in welke verhouding doe jij dit dan ongeveer ??
Groeten
Onbekend
Mijn bad meet 0,75 bij 1,85 en is 13 cm diep, vlakke bodem waar wat grind in is verwerkt voor de grip, nostalgisch groen: zien is kopen!

Ik doe een behoorlijke overmaat (acht eetlepels) kopersulfaat in een kwart liter propyleenglycol, bij gebruik eerst ff goed roeren. De kopersulfaat die op de bodem overblijft, is alvast voor het volgende mengsel. Nadeel voor jou is dat jouw koeien niet twee maal daags op ooghoogte voorbij komen en ik denk dat er nog geen smeerfunktie op je robot zit.
Onbekend
Bij de plaatselijke DAP maken ze een oplossing met lincospectin en dat kan je met de plantenspuit op de plek waar mortellaro zit spuiten zonder dat je de koe hoeft aan te raken. Eerst wel even schoonspuiten. Werkt ook goed. Vroeger wel eens met de rugspuit met kopersulfaat opgelost in water achter de koeien langs geweest. Maar nooit geweten of het hielp. Nu niet zoveel problemen met mortellaro. Soms in februari/maart
Onbekend
Ik laat mijn koeien elke week door een voetbad formaline rennen. Ik zou liever zien dat ze er door zouden lopen, want het afremmen op de roosters heeft niet elke koe onder de knie. Wie heeft er een idee hoe ik die beesten een beetje manieren bijbreng? Het baden doet op het moment mee kwaad dan goed i.v.m. de beschadigingen die ze oplopen en de stres die erbij hoort, terwijl het voor het verlagen van de infectiedruk geweldig werkt.
Onbekend
in de teruglooppad heb ik de voetbad staan, beetje donker en ze zijn gewdongen om 1 voor 1 er door te gaan. Heel belangrijk is dat de voetbad lang is zodat er geen paardenconcours(nieuwe spelling?) ontstaat. Maar ja als dat bij jou niet kan zal je er toch iets op moeten verzinnen
Onbekend
heeftdat bad een rooster profiel dat de klauwen uitelkaar drukt.
heb ik wel gehad ,de koeien probeerden er het liefst over heen te vliegen.
heb er nu een met glade vloer nu wandelen ze er rustigdoor heen.
Onbekend
Ik heb een vast voetbad in de terugloopgang. Aan het eind zit een klaphekje waardoor de koeien niet met een rotgang door de bak kunnen. Wel heb ik langer werk met melken omdat de koeien toch langer blijven staan voor het voetbad en tevens is er meer stront in de melkstal als het bad gevuld is. De koeien gaan er bij ons 1 x per 4 weken door. Mortellaro is dan ook geen groot probleem bij ons.
Onbekend
Wat moet ik me voorstellen bij: 'Mortellaro is dan ook geen groot probleem bij ons.', J.R.?
Onze koeien gaan zoals eerder gemeld nooit in bad, ook wij houden de mortellaro vrij eenvoudig onder de duim, na jouw maandelijkse bad zou je dan totaal geen mortellaro meer verwachten.
Onbekend
Eigenlijk geen last, maar bij de laatste keer bekappen van de hele koppel was er toch 1 dier bij die een plekje had.
Onbekend
Ik had eerst een voetbad van ijzer van 2 meter lang de koeien dachten dat ze het met een flinke sprong wel zouden redden. in combinatie met een gladde vloer haalde dat niets uit. Nu heb ik een bad van 3 meter van poly ethyleen of hoe het ook mag heten van Paxton. Dit heeft een soort honingraad profiel op de vloer. Nu lopen de koeien er veel rustiger door, er is er vrijwel niet een die een sprong neemt. Volgens mij ligt het aan de lengte Ze weten dat ze het toch niet halen. Bijkomend voordeel is dat ze er nu met ieder poot tenminste 2 keer in staan.
Nadeel is dat ze ook meer tijd hebben om te schijten.

Goede hekken er omheen zijn ook belangrijk.
Onbekend
heb zelf in de terugloop een formaline voetbad van 5 meter daar gaan ze ongeveer 2 x per maand doorheen, door zo vaak te gebruiken wennen de koeien er aan en blijven gewoon rustig
Onbekend
De manier van sjakie bevalt mij ook het beste ,alleen gebruik ik klauwcare daar zit ook kopersulfaat in denk ik want het is ook blauw.Die voetbaden is een ellende onze koeien wennen er nooit aan, ze vliegen of blokkeren en het melken duurt 3 keer zo lang.Heb ook nog zo een bad over van 83 bij 200 cm woon in nb.
Onbekend
Ik heb er al 2 versleten,nu heb ik de smid er een laten lassen met een heel goed resultaat en de juiste maten met goed afgewerkte randen en mocht hij versleten zijn dan gaat hij gewoon bij het oud ijzer.

voordeel als hij lek is kun je hem nog een keer lassen met een plaatje ijzer erop.
Onbekend
Koper sulfaat vreet een ijzeren bad in 2 jaar op al is het perfect gegalvaniseerd. RVS werkt misschien. maar je moet er wel wat voor over hebben
Onbekend
is wat voor te zeggen,maar de kunstof bakken die ik gehad heb waren zo door de bodem heen en deze heb ik inmiddels al bijna 10 jaar tot grote tevredenheid met wel het verhaal dat ik weinig kopersulfaat gebruik,maar verder heb je gelijk.

let wel ik laat de bak liggen in de loopgang,maak hem slechts schoon als ik hem gebruik,maw de koeien lopen er dagelijks door heen,ik weet niet hoe een ander het doet

RVS zit ik ook aan te denken voor de volgende,lijkt duur maar in verhouding tot kon het nog wel eens een goedkopere oplossing zijn.
Onbekend
wijgebruiken nu 8 jaar een rvs bak op maat laten maken bij een stalinrichter.daar deze bak glad is leggen wij daarindeurmatten met van die grote gaten die je ook wel in scholen ziet liggen.werkt perfekt
Onbekend
Als je dan toch geld uitgeeft laat dan de bodem van traanplaat maken.
Onbekend
Koop gewoon een Paxton voetbad , betere zijn er echt niet!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melken en voetbad geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
17
TREFWOORDEN