Spanje: bluetongue bij Belgische import

In Spanje is dus Bluetong bij een rund uit Belgi?evonden.
En naar ik aanneem vertoonde die uitwendige verschijnselen.
Maar de meeste runderen vertonen geen verschijnselen.
Dat geeft zorg dat het zich z? gemakkelijk over Europa en misschien nog verder verspreid, met extra gevaar van overwinteren in warmere land.
Ik krijg er een erg zwaar hoofd in of we dit nog definitief weg krijgen.
Dat zal extra kosten en schade geven

<<<<<<<<<<<<
Spanje: bluetongue bij Belgische import
Madrid ? Spanje heeft bluetongue vastgesteld bij een koe die uit Bel­gi?as ge?orteerd. Het dier is geruimd. De andere dieren uit de in­voergroep op een Catalaans bedrijf testten negatief, net als de overige dieren op die boerderij
en de vee­stapels op bedrijven in een omtrek van twee kilometer. Het Spaanse ministerie heeft desondanks beslo­ten de controle uit te breiden naar alle bedrijven in een straal van 20 kilometer rondom de vindplaats van het zieke dier.
¨¨¨¨¨¨¨¨*******
Nieuw geval bluetongue in IJzendijke
Den Haag ? Op een bedrijf in IJzendijke (Zeeuws-Vlaanderen) is een geval van bluetongue vast­gesteld, ditmaal bij een schaap. De besmetting is door de veehou­der zelf gemeld.
In reactie hierop heeft minister Cees Veerman (landbouw) een nieuw twintig-kilometergebied laten instellen. De maatregelen die in dit gebied gelden zijn de­zelfde als in Zuid-Limburg en Brabant. Omdat heel Nederland al beperkingsgebied is, volgen er geen extra maatregelen in de rest van Nederland. Het twintig-kilo­metergebied blijft binnen de gren­zen van Nederland. > Pagina 3


Powered by TECNAVIACopyright (c)2006 Agrarisch Dagblad, publicatie 28/09/2006

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ik vraag me zo langzamerhand af: is deze ziekte hier echt nieuw of was het virus hier al aanwezig en komen al deze gevallen nu pas boven water door verspreiding van informatie over de symptomen. Ook het feit dat er nog steeds geen besmette knutten worden gevonden in de muggenvallen roept bij mij wat vraagtekens op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe , europa , boerderij , dieren en bluetongue geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0