Aid

Vanmorgen de aid op de stoep, wij moesten weg dus er kon geen controle plaatsvinden. ze had het over de slachtpremie enz.
Bedrijfsregister en oornummers + stallijsten hebben we wel voor elkaar, alleen aan het bemestingsplan mankeert nog het een en ander. Nuvroegen wij ons af of ze dit ook controleren,Wie heeft er ervaring mee ???

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ze houden zich alleen bezig met de i&r controle,de aantallen het bedrijfsregister,en de slachtbriefjes moeten ze zien,en ze kijken of er ook te veel dieren met oormerkverlies zijn.
Maar ook hoorde ik dat er streken zijn waar aid teams alle boeren afgaan om het bemestings te controleren,het is dus wel zaak dit voor elkaar te hebben.
Onbekend
Ik krijg controle ivm de derogatie. Ik heb voor volgende week een afspraak om alles eens door te laten spitten.
Volgens de controleur was dat een eis vanuit Brussel ivm de 5% versoepeling van de bemestingsnorm die voor dit jaar geldt. Voorwaarde is dat er steekproefsgewijs extra op gecontroleerd wordt.
Nico.
Onbekend
Je moet wel op papeir hebben ,je bemestings plan waar,hoeveelen naar welke percelen je de mest uitgereden hebt .
en je grond onderzoeken in orde hebben
Doe wel met de derogatie mee
Onbekend
Vorig jaar oktober had ik ze met dezelfde vraag onaangekondigt op de stoep .Het zou maar eventjes duren toch waren ze ruim2 1/2 uur later pas weg ze waren van plan om met een verrekijker de weiin te gaan om zo alle koeien te controleren op oornummer en afstrepen op hun lijst Nadat ze zelf ook inzagen dat dat niet goed ging hebben we de koeien op stal gedaan. De 2 stuksdie geen oornummers wel halsband met volledig nummer hadden waren de ontbrekende op hun lijst. Ook nog 10 met 1 nummer waarvan 4 die noggeen 10 dagen bij mij op stal stonden [hadden ze meteen een adres waar ze ook naar toe gingen] Toenwerd het administratieve controle wanneer koeien per k.g. verkochtwaren weegbonnen/classificatieprijs Ook van elk ander in de roes verkocht dier nota,sIk bleef onder de 10 % afwijkingen met mijn ontbrekende nummers. Ik dacht dat het 20% afwijking was voordat je echt in de problemen komt. Ik heb er niets meer van gehoord en andere dingen hebben ze niet gecontroleerdof naargevragenOpmerking van hun zijde: 4mnd geen oormerken besteld dit was te lang
anonymous_821
Dit stond op de voorpagina van het Agr. Dagblad, op blz 5 of in de verdere krant echter niet meer nieuws over dit onderwerp
<<<<<<<<

Grootste AID–opsporing levert vooral nieten op
Doetinchem – Het grootste onder­zoek uit de historie van de Algeme­ne Inspectiedienst levert slechts twee veroordelingen op. Duizenden uren werden door honderden amb­tenaren gestoken in een onderzoek naar illegale uitbreiding van var­kenshouderijen. > Pagina 5


Powered by TECNAVIACopyright (c)2006 Agrarisch Dagblad, publicatie 06/10/2006

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bemestingsplan en oornummers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0