Illustratie van: Deutz-Fahr-Rijder

Qprijs: krijt

krijt als boxstrooisel wie heeft ervaring

Deel dit topic

Reacties

anonymous_188
krijt niet maar gebluste kalk wel, ik denk dat ze bijna hetzelfde werken. Kan wel maar ik ben er niet kapot van, je moet uitkijken dat je geen schrale spenen krijgt. Is te voorkomen door er zaagsel overheen te strooien.
anonymous_602
Ik hoorde afgelopen week ook een veehouder die nu gewoon voerkrijt ipv kalk gebruikte. Met name de schrale spenen was de reden hiervoor.

Ik neem aan dat het effect grotendeels hetzelfde is.
Onbekend
twee keer in de week kalk met daaroverheen zaagsel, puur voor de zuurtegraad.
Wil je helemaal krijt gebruiken ????
Onbekend
voor het instrooien van de boxen srooi ik eerst gebluste kalk, bevalt goed. Ik dip de koeien wel, dus hierdoor geen last van schrale spenen. Het werkt wel erg schraal.
Men zegt van gewone kalk, wil je hetzelfde resultaat dat je er 4 x zoveel van moet gebruiken.

gr. Jan.
Onbekend
Gewoon gezakt dolokal, twee schep per zak zaagsel doorelkaar mengen in speciekuip, hoef je maar één keer door de stal.
Onbekend
Ik heb in het verleden weleens per ongeluk krijt in de boxen gestrooid, ik gebruik normaal altijd dolokal, maar had op die bewuste maandagmorgen niet goed gekeken. Nu gebruik ik 2x per week nog steeds dolokal, al komt het tegenwoordig uit een bigbag, dat is handiger scheppen met de emmer. Ongeveer 5 emmers van 12 liter per week in combinatie met zaagsel. Bij droog vorstig weer gebruik ik geen kalk ivm schrale spenen. Ik gebruik ook kalk in de boxen van de droge koeien, maar meng dit van te voren, anders vreten ze alle kalk uit de boxen en heb ik straks veel melkziekte! Dolokal bevalt me prima en zie geen reden om te veranderen in gebluste kalk of krijt.
Onbekend
<maar had op die bewuste maandagmorgen niet goed gekeken.>

Hoe kwam dat nou Mansie?
Onbekend
drie keer raden? bier bier bier!!!
Onbekend
Sjonge, zoveel?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boxstrooisel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
4
TREFWOORDEN