Robot selectiepoort beweiding

We melken nu een jaar met een robot. We beweiden ook zo lang we kunnen. Vorig jaar selecteerde ik s'morgens de koeien die nog gemolken moesten worden en deed ze achter de poort zodat ze gemolken werden voor ze naar buiten gingen. Ik ben van plan dit jaar een selectiepoort te plaatsen die koeien naar buiten laat binnen een bepaalde periode na het melken. Zijn er ook mensen die gewoon gedwongen verkeer toepassen in het weideseizoen? En graag tips en adviezen/ervaringen over het gebruik van een selectiebox.

Zo'n box kost weer een paar duizend dus wil me graag even infomeren

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
over het algemeen zijn robotboeren niet echt kostenbewust, dus wat maakt die paar duizend euro toch uit ?;-)
Onbekend
Klopt Paul, je hebt mensen die letten op de kosten en andere op de opbrengsten. Met de kosten kun je nooit lager dan 0. Opbrengsten oneindig. Ga maar lekker met de emmer melken, kost niks !!!!!!! Paul, waarom wordt je zo onzeker van een robotboer ?

Ik verwacht een kwartier per dag te besparen met de poort en meer rust op stal. Dat zijn 52,5 uur per seizoen. Jaarkosten selectiepoort 200 euro dus verdien 3,8 euro/uur met koeien omjagen. Dus niet rendabel. Rust op stal heeft ook zijn opbrengsten. Eventueel kan je in de winter ook enkele koeien met zwak beenwerk in een uitloop laten lopen.
Onbekend
Pardon? Zeg, hoeveel verdien jij per uur?

Mijn ervaring leert dat beweiden en dan gedwongen koeverkeer toepassen nogal wat melk kost. Ook een half seizoen geprobeerd. Daarna een beweidingsbox weggezet: koeverkeer loopt vele malen geleidelijker en rustiger, meer melk en minder arbeid. Bij 24 uur beweiden met 5 kg ds mais bijvoeren houd de box de koeien binnen vanaf 5 tot half 9 en van 1600 tot half zeven. Eén keer koeien ophalen om een uur of 5 's middags volstaat, want 's morgensvroeg komen ze allemaal vanzelf naar huis, hoeveel gras er ookin de wei staat. O, ja gewoon water in de wei.

Als je een beetje serieus wil beweiden (meer dan 8 uur) heb je gewoon een beweidingsbox nodig.
Onbekend
de bweidingsbox is wat ik bedoel Harry. Deze bevalt jou dus goed?
Onbekend
Hmm. Niet kostbewust. Ik verdien liever 1 euro met controleren waneer het me uit komt dan 1.05 met melken. maar net wat (bijvoorbeeld vrije) tijd je waard is.
Onbekend
verklaar je nader arjan
Onbekend
John,ik bedoelde dus ook een beweiding poort.Deze stond bij mij achter in de stal bij de uitgangsdeuren naar de wei.
Onbekend
Zit mensen niet zo af te kraken Paul, reageer gewoon serieus én sportief
Onbekend
john, ik heb afgelopen jaar op dezelfde wijze geweid. Helemaal tevreden was ik er zelf niet mee. Denk er zelf ook aan om selectiepoort aan te schaffen.
Onbekend
Vorig jr ook zonder selectiepoort gewerkt ,kan ze maar effe buiten doen wil de druk niet te groot worden op het uier (ong 3 ueren)
Selectiepoort op de kop getikt,maar hoe leren we de koeien het aan.????????
Onbekend
NOOIT een beweidingsbox aanschaffen.Ik heb er een 2ehands gehad en kon hem na 3 maanden gelukkig weer kwijt. Wat een onding is dat zeg. Koeien willen er niet langs,mist soms koeien die er door heen rennen omdat dat poortje niet snel genoeg reageert,koeien die klem zitten etc. Kortom een hoop ergernis en kosten niet te vergeten. Dat ding koste gebruikt nog 6750 euro ex btw Zet gewoon de deuren achter de stal open,koeverkeer regelt zichzelf.
Onbekend
voor alle duidelijkheid, je hebt een selectiepoort achter de robot en je hebt een beweidingsbox die bij de uitgang van de stal staat. Mijn vraag ging over de bweidingsbox.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melken en selectiebox geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN