Graszaad hooi

Heren veehouders, ik ben akkerbouwer met nogal wat graszaad in het bouwplan. Nu is het ieder jaar de keus om het hooi te snipperen of te persen. Hangt af van het weer en de prijs. Maar de prijs staat al jaren onder druk (vraag en aanbod). Mijn fourage handelaar zegt steeds je moet het persen want de koeien van de veehouder heeft veel hooi nodig voor de pens prikkeling." Maar ik zie bij jullie grote kuil hopen en gewikkelde balen gras. Is het waar dat jullie dat hooi nodig hebben?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Geachte heer wisse,

Ja, wij melkveehouders hebben dit nodig, voor aanvullende structuur, zowel in rantsoenen van melkvee, maar vooral voor jongvee. Mijn vraag aan U is echter, of er dit jaar echter wel goed graszaadhooi gewonnnen kan worden, dit ivm de weersomstandigheden.
Onbekend
Ja afhankelijk van welke kuil er word gevoerd. Van het voorjaar had ik door het scherpe droge weer wel redelijk wat struktuur in de kuil maar ik verwacht dat ik voor het oudere jongvee daar wel extra gedorst hooi en of gerstestro nodig heb. ( de eerste twee snedes. maar de derde en vierde snede zijn zeer snel gegroeid bladrijk gras met weineg struktuur dan verwacht ik wel graszaadhooi bij de koeien nodig te hebben
Onbekend
Lang niet alle melkveehouders gebruiken graszaadhooi,ligt aan wat voor rantsoen ze voeren. En je moet het goed kunnen mengen, wij voeren in de voermengwagen dagelijks roodzwenkgraszaadhooi bij.
Kunnen jaarlijks ca 50 ton goed roodzwenkgraszaadhooi gebruiken.
We willen alleen rondzwenk en prima kwaliteit, als dit is wat je kunt leveren dan hebben we serieuze interesse
Onbekend
ik ben ook akkerbouwer, maar of het hooi dit jaar gewonnen word weet ik ook niet. het weer moet hoognodig verbeteren, dan komt het allemaal nog redelijk goed. maar omdat er voor de komende 10 dagen nog slecht weer word afgegeven, ben ik ook niet meer zo optimistisch.aan 1 of 2 dagen goed weer hebben we ook te weinigals het zo blijft, dan gaan we in de enkele bijna droge dagen die erdan zijn , het zaad dorsen, en het hooi en stro hakselen.bij een zo nat verzadigde bodem de sruktuur rot rijden is ook niet zo slim
Onbekend
Ik heb nog 30 ton roodzwenk liggen op het land, maar ik heb het afgeschreven. En ook nog ongeveer 50 ton rietzwenkhooi. Ik had het beter kunnen snipperen. De kleur en de geur is er af. En het rendement is te laag. En de chauffeur komt met zijn vochtmeter iedere baal inspecteren, en de goede eruit selecteren.
Onbekend
heb al gehooid vorige week. Graszaadhooi zie ik dit jaar niet zitten, veel te nat. Gewas stinkt gewoon.
Onbekend
Wij hebben regelmatig toch een tekort aan structuur, dus wisse is het kwaliteit, wat is de prijs en waar woon je?
Onbekend
Ons 3e snit is wel een enorme structuurkuil geworden. (50 groeidagen) Hier hebben we direct nog geen grashooi nodig. Aankomende winter zullen omze koeien niet verhongeren maar of er nog melk er onder komt is nog de vraag.
Onbekend
Mijn ervaring is dat in de regel een goede pak gerstestro beter wordt opgenomen dan graszaadhooi, mocht er structuur tekort zijn.
Onbekend
Ik heb in Junienkele pakken Graszaadhooi gekocht van vorig jaar.Koeien aten het mooi schoon op,en paste mooimethet dag en nacht weiden.

Maar dit jaar kan je beterstro/hooiuit frankrijknemen,waar het nog wel goed weer is.

Maarals jij het wel goed kan winne, heb ik zeker intresse
Onbekend
ik heb familie in midden frankrijk, jij had je beter op de hoogte kunnen houden van het weer daar van de laatste 4á 5 weken!wintertarwe is zelfs nog niet klaar met dorsen !!!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , graszaad , hooi , koeien , fourage en pens geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
8