Monopoly dierengeneesmiddelen

In de "Boerderij"nummer 43 (24 juli 2007) haalt professor Ludo Hellebrekers als voorzitter van de KNMvD ( Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde ) nogal uit naar zijn broodgevers.
De diagnose, behandeling,medicatie en controle moet in strakkere banen.
Het hele hebben en houden haalt hij uit de kast om alles te onderschrijven.
Terug dringen van MRSA, GVP, Voedselveiligheid en Volksgezondheid.
Hiermee kun je in principe altijd scoren.
Ludo moet natuurlijk niet vergeten de liberalisering niet alleen bij de boeren zich heeft toegeslagen maar ook zijn achterban hier mee te maken heeft.
De reguliere dierenartsen hanteren enorme marges voor wat betreft de verkoop van medicijnen. De vrije jongens spelen hier gelukkig op in.
Doorsnee medicamenten die 1/3 goedkoper zijn bij deze aanbieders is een gegeven die de reguliere beroepsgroep langzaam aan hun neus voorbij zien gaan.
Als braafste jongetje van de klas probeert de voorzitter van de KNMvDvia wetgeving een controle- en sanctieregeling in het leven te roepen om deze praktijken tegen te gaan.
Om medicijnen te betrekken van de vrije jongens heb je dezelfde eisen en verplichtingen als de dierenarts om de hoek.
Bedrijfsgezondheidsplan en registratie van de gebruikte medicijnen tot het voorraadbeheer.
Uiteraard heb je bij acute gevallen je eigen dierenarts nodig maar deze handelingen zijn ook niet gratis. De artsen hebben zelf ook de vrijheid waar ze de medicijnen van betrekken. Naar mijn mening liggen de marges van de geleverde medicamenten op een zodanig niveau dat dit wordt weergegeven met de volgende zin, " Zeeleuvjew trekt oe aardig de poot oet."

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
binnnenkort geen antibiotia meer zonder recept.
Onbekend
ja en?
Onbekend
... en dat klopt helemaal
Onbekend
ok
Onbekend
dat bied voordelen of nadelen, diagnose door je eigen veearts en recept bij de goedkoopste. of andersom. Wat dat voor de prijstelling doet zien we dan wel weer. goedkoper en duurder en andersom. Ik zie qua saldo voor de gemiddelde boer niet veel veranderen. Het ligt eraan hoe de politiek hier mee omgaat.
Onbekend
Kun jij dan nu wel antibiotica krijgen zonder recept???
Onbekend
de meeste (oudere) veeartsen rijden in een volvo want volvo staat voor: VanOnzeLieveVeehoudersOntvangen. de jonge en toekomstige garde veeartsen zal waarschijnlijk wel niet zo snel een volvo gaan rijden!
Onbekend
Kijk Co dat bedoel ik , ik heb het al vaker verteld hier dat de boeren door blijven ploeteren voor elke prijs. Iedereen moet het ontgelden zoals veearts , loonwerker of mengvoerleverancier. Ze worden door sommige afgeschilderd als zakkenvullers , maar in werkelijkheid doen deze mensen gewoon hun werk en zouden wij melkveehouders hetzelfde moeten doen en dat is de gebruikelijke prijsstijgingen gewoon doorberekenen. Daarom ben ik voor de DDB. Kostprijsverlaging in een tijd dat alles duurder wordt is een doodlopende weg , en daarom je leveranciers , loonwerkerof veearts uitpersen ook!
Onbekend
Vind ik ook Co en George.beide goed verwoord.
Onbekend
Volkomen met je eens George, niet denken DDB is onnodig nu de prijs op de wereldmarkt omhoog is gegaan. Wat beuren wij nu meer? Peanuts, gestegen kosten worden bij lange na niet gecompenseerd. Dus ik blijf de DDB steunen en ik denk dat er momenteel stilte voor de storm heerst.
Onbekend
ik heb de laatste tijd genoeg storm gezien. heb eerst liever een droge periode
Onbekend
helemaal mee eens. het is de instelling van de sector die de prijs mede bepaalt. In Denemarken redeneren boeren anders. Die kijken wat de melkprijs opbrengt, dan wat arbeid kost, de rente op onroerend goed en aan de hand daarvan betaald men voor een hectare grond geld. Als het niet uitkan dan investeren ze niet. Daarom kan je in dat land ook een boerderij runnen die bijna 100% gefinancieerd is. Kortom zij maken rendement en bekijken het zakerlijker. Jammer voor hun dat de hollanders het komen verzieken. Wat trouwens hun goed recht is.
Onbekend
wat gebeurt er als er bijna geen hollanders meer naar denemarken gaan en zelfs vertrekken uit dat land. wellicht hetzelfde als met de melkprijzen in de eu. kan dus maar zo omslaan
Grasbaal
Het is eenvoudiger voor een groep veehouders om er voor te zorgen dat een veearts in een dikke auto komt te rijden dan dat diezelfde veearts ervoor kan zorgen dat zijn klanten allemaal een Fendt Vario kunnen betalen.

Als echte vakmensen zoals een goede veearts geen vooruitzichten meer hebben voor een bovengemiddeld inkomen dan zul je zien dat er in de toekomst een tekort aan goede veeartsen zal komen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mrsa , voedselveiligheid , bedrijfsgezondheidsplan en liberalisering geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0