Illustratie van: Henk Klein Ovink

Jongveeopfok

Onze gedekte pinken zulen deze winter bij een buurman op stal komen. Wat is een redelijke vergoeding voor de voerkosten (per dag )?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
vervolgvraag: wie verzorgt de arbeid, de mestverwerking?
vergoeding grotendeels hiervan afhankelijk.

als buurman alleen zorgt voor voer (ruwvoer + enig krachtvoer en mineralen) is een vergoeding van 35 ?0 €urocent per dag acceptabel
Onbekend
Buurman doethet voeren , heeft het voer en houd de mest.
Onbekend
Johan,

als, naast het voer (en uiteraard de stal), door de buurman ook wordt gezorgd voor alle benodigde arbeid/veeverzorging en de mestverwerking is een vergoeding van € 1,- per dag acceptabel.

afgelopen week stond er in Gibo-journaal nog een artikeltje over jongveeopfok met vergoedingen van € 1,- tot € 1,60 per dag; daarvoor dan de volledige opfok (met alle kosten) voor de opfokker.
Onbekend
Nu gaat Coen in een keer van 35 cent naar 1 euro. Dit is nog veel te weinig , hier doet niemand het voor.
Onbekend
George, de eerste vraag was wat een redelijke vergoeding was voor enkel het voer; dan is 35 à 40 €urocent per dag echt acceptabel. Daarenboven komt dan nog vergoeding voor stal, arbeid en mestverwerking --> totaal dan € 1,- per dag, maar die info kwam pas later op het kleed.

Ik ga er daarbij vanuit dat alle overige directe veekosten + aan-en afvoer dieren voor rekening van de eigenaar komen.
Onbekend
35 - 40 cent acceptabel? Nou ik doe het er toch echt niet voor , kun je toch echt niks verdienen. Dan laat ik de stal liever leeg! Maar goed het is niet aan mij gevraagt voor dat geld.
Onbekend
Het zijn natuurlijk niet alleen de voerkosten,
Stalling en verzorging zullen ook niet voor niets zijn.
En de mest zal ook uitgereden moeten worden.
Onbekend
Voor 30 a 40 ct per dag heb ik er ook 40 voor je
Onbekend
Wat is nou een redelijke vergoeding is mijn vraag....................
Onbekend
Ik ken iemand die betaalt 1,50 euri per dag, maar dit is vanaf twee maanden tot twee weken voor afkalven. Hierbij zijn voer, mestafvoer, inseminatie (rietjes niet), ontwormen en arbeid bij inbegrepen. Ik vind het zelf een hoop geld, maar je kunt er eigenlijk geen stal voor bouwen. Of dit redelijk is, moeten jullie dus samen bepalen.....
Als je goed overweg kunt met je buurman, adviseer ik je dit soort dingen ff door te nemen en op papier te zetten; laat geen ruimte voor misverstanden, dan blijf je goed met elkaar. Let ook op behoud van ziektestatus en wat te doen bij uitval.
Onbekend
Dit is ongeveer wat er betaald moet worden , het lijkt veel maar als je zelf jongvee opfokt kost het je minstens net zoveel en op deze manier hoef je ze zelf niet te voeren.
Onbekend
Ik betaal voor dezelfde voorwaarden 1,36 per dag.
Onbekend
johan je moet arie j vragen die weet het wel doet dat zelf ook
Onbekend
Ja ik ook , ik dacht dat die Coen een rekenwonder was maar als hij iemand zo'n adviezen geeft begin ik te twijfelen. Welja voor dat geld moet je ze ook nog krachtvoer en mineralen geven en ja die boer heeft de stal toch. Tjonge Coen hoe kom je erbij? Mijn buurman heeft jongvee en voert en verzorgt deze beesten en houdt ook de mest en beurt €1.35 per dag. Ook niet om rijk van te worden maar wel heel ander geld dan wat jij zegt.
Onbekend
George,
jij kent toch wel de kostprijsopbouw van datgene wat je doet;
gespecificeerd naar directe kosten en vaste kosten?
Onbekend
Met jongveeopfok voor derden wordt niet veel verdiend.
Onbekend
Ik denk dat de prijs hier in Denemarken redelijk vergelijkbaar is;€ 1,35 per dag voor gem. leeftijd jongvee, d.w.z. van 4 mnd tot 3 mnd voor kalven.

1. jongvee blijft eigendom fokker, daarmee ook het risico
2. veearts + insiminatiekosten voor fokker
3. transport visa versa voor fokker
4. kosten mestverwerking voor opfokker
5. voerkosten voor opfokker
6. arbeid + verzorging voor opfokker

Dit zijn in grote lijnen een beetje de regels, alleen het voornaamste punt is
"vertrouwen", zonder dat punt is de slagingskans niet zo groot.
Onbekend
Vorig jaar al het jongvee naar een opfokker gedaan. jongvee van af 14 dagen tot 2 maand voor kalven :1.50 euro per dag incl alles. Drachtige pinken die er toen heen gingen 1.35 per dag incl alles
Onbekend
dat zijn reële prijzen.
Onbekend
helemaal mee eens hier. het belangrijkste is inderdaad vertrouwen.
en dat het vee goed verzorgt wordt en een prijs van minimaal 1,40 is dan wel reeel.
Onbekend
wel raar he gerretje dat arie j hier niet op regageert heeft er toch ook zelf mee te maken?
Onbekend
Dan moet hij met zijn billen bloot, past niet in z'n straatje. Bang dat hij afgekraakt gaat worden.
Onbekend
zo is het maar overal kan hij over lullen maar wat hem direct aan ho maar. en daar hou ik nu helemaal niet van.
Onbekend
Ja hallo! dan moet je het net over arie hebben... die kraakt juist iedereen af die een andere mening heeft en gelooft dat hij zegt de absolute waarheid is...
Onbekend
Iedereen die hier wat te melden heeft denkt dat ie de waarheid spreekt.Het zijn bovengemiddelde betweters,stuk voor stuk,anders ben je wel wijzer om hier constant te reageren en tot in lengte van dagen je standpuntte verdedigen,van de meesten weet je exact wat de reaktie is ,super saai dus.
Onbekend
Je weet inderdaad meestal de reactie van iemand , maar om het nu hier allemaal saai te noemen gaat me te ver.
Onbekend
dan krijg je er niet veel co. vind dit trouwens ook maar een domme opmerking.
Onbekend
Jammer dat je niet wat dichterbij zit, Co, ik zou (in tegenstelling tot boertje) wel belangstelling hebben voor deze prijs. Liefst wel op 'fietsafstand'....
Grasbaal
Boertje,

Bij mijn weten koopt Arie kalveren en fokt ze zelf op, is toch wel wat anders als verzorging/dienstverlening in opdracht van derden. Volgens mij als je het normaal aan hem vraagt is hij gerust bereid om zijn globale kostprijs per dag te vermelden.

Maar op de manier zoals jij dit doet zou ik het in ieder geval niet doen.

<b>Behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wilt worden!.
</b>
Grasbaal
Ik heb het enige jaren terug gedaan voor 2 gulden ex btw per dag (kalveren van +- 3 maanden tot vlak voor afkalveren). Dierenartskosten waren voor de eigenaar, de rest voor mij. Ik had er +- 40 in de kost. Ik ben er mee gestopt, financieel stelde het niets voor en ik had geen plezier in het opfokken van dieren voor iemand anders.

Voor 40 eurocent zou ik nog wel jongvee in stal willen hebben maar dan de voerkosten en verzorging door de eigenaar........ (de mest wil ik dan nog wel houden)
anonymous_602
Komt nog bij dat Arie in een ander topic reeds gemeld heeft dat ie een paar daagjes weg is.
anonymous_1078
Erik,

Ook Arie kan wel eens knorrig reageren op sommige negatieve reacties naar hem toe maar wat is jouw laatste positieve bijdrage aan dit prikbord??. Wat is bijvoorbeeld jouw mening over het verloop van de DDB onderhandelingen bij Friesland Foods??, wat hadden ze beter kunnen doen of mischien op dit moment beter niet kunnen doen??.

<img src=bdm-verband.de/userfiles/image/…;

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , stal en jongveeopfok geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
19
TREFWOORDEN