Gesext sperma

wie van jullie gebruiken gesext sperma bij koeien of pinken en wat zijn de eerste resultaten

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Heb vorig jaar sept. t/m dec. pinkenmet gesext sperma geinsemineerd.Alleen de eerste iseminatie. Dit was een proef van Danshire. Dus vanaf juni kalveren. Alle dieren werden voor inseminatie onderzocht of ze goed tochtig waren. We hadden 72% drachtig, tot nu toe 92% vaarskalveren, maar van deze vaarskalveren zijn er wel 30% doodgeboren. Van de rest van de pinken 8 % doodgeboren. De reden is nog niet bekend, heb er vandaag met de inseminator over gehad, maar die had er bij andere boeren nog niet over gehoord. Het waren 3 verschillende stieren, en hier zit geen verschil in. Wel pinkenstieren. Het is net of de kalveren niet krachtig genoeg zijn om de geboorte te overleven.
Onbekend
Dat is een sterftepercentage dat nooit geaccepteerd mag worden.Maar om hoeveel inseminaties en doodgeboortes ging het eigenlijk?
Onbekend
Totaal 14 kalveren, waarvan 1 stier levend,5 dode vaarskalveren, 8 levend.Totaal 15 geinsemineerd, laatste 13-12 geins.
Onbekend
Rene Dk

Jij heb het over dood geboren.In welk opzicht?Allemaal op de zelfde manier?En waren er nog die al eerder`verworpen` zijn?
Onbekend
Vlak voor of meestal tijdens de geboorte doodgaan, dat ze te slap zijn om het geboorteproces te overleven. Verder zijn het normaal goede kalveren niets op aan te merken.We hebben geen verwerpingen van de kalveren van gesext sperma gehad.
Onbekend
Tja, ligt dit aan het sperma?? Wij hebben dit met normaal sperma ook twee maal gehad, een hele opeenvolgende serie (alleen) vaarzen die normale, maar dode kalveren brengt. Ook aan de nageboorte blijven staan.
Veearts had het over mogelijk een nageboorte die te vroeg loslaat, waardoor de kalveren geen zuurstof meer krijgen. Geen oorzaak bekend. Bloedonderzoeken alles goed, na verloop van tijd weer normale afkalvingen.
Onbekend
oeiii......

Dat is wel HEEEEL opmerkelijk.Als dit echt zo blijkt te zijn, gaan we hier nog heel veel over horen!.

ps, ik wacht nog even af.Maar denk dat we over 10 jaar alleen nog maar gesext sperma gebruiken
Onbekend
Vergis je niet met elke bewerking wordt de kwaliteit van het sperma minder. Er is tot nu toe alleen geinversteerd in de snelhied van verweking. De kwaliteit is een heel ander en moeilijker verhaal

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , sperma en gesext sperma geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0