LIGBOXEN

Voor mijn nieuw te bouwen stal ben ik op zoek naar de ideale ligbox. deze box moet voldoen aande volgende eisen. Vrijheid voor de koe, gemakkelijk opstaan, vierkant in de box kunnen staan, geen montagepunten in het liggedeelte van de koe. Zelf had ik de lelybox en de cowhousebox in gedachten. wie heeft er ervaringmet een van deze boxen, of heeft een nog veel betere box in gedachten. Graag reacties !vr gr jeroen

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ik heb goede ervaringen met de zwevende box van De Boer
Onbekend
paul, heeft deze box nog een type-aanduiding, welk bouwjaar?
Onbekend
Heb ook zwevende boxen van de Boer. Type ik dacht Comfort nogwat. Zitten nu zo'n jaar of 12-13 in de stal en houden zich goed. Wel erg veel kopruimte, kan bij moeilijk opstaande koe resulteren in gedeeltelijk doorschuiven in de kopruimte.
Onbekend
jeroen,
ga je nog even mee naar meneer John?
Van 12 tot 1600 uur?
Onbekend
sorry frank, maar ik moet zaterdag insemineren, dus als je vrijdag wat tochtig ziet, schroom dan niet om te bellen. Laat me wel even weten hoe het was. vr gr jeroen
Onbekend
heb zelf aan 1 kant vd stal de nwste box van brouwers. Lijkt iop die van cowhouse maar metriaal is dikker en zwaarder
Onbekend
Heb sinds mei één kant van de stal ingericht met Lely boxen (65 boxen). Bevallen perfect. Kom zelf eens kijken zou ik zeggen.
Onbekend
Welke afmetingen heb je gehanteerd en wat kosten ze?
Onbekend
ik zou graag eens willen kijken naar die boxen. waar en wanneer kan ik terecht?
Onbekend
zit in west-brabant, bel even 06-12917709
Onbekend
Volgens mij hebben de meeste fabrikanten inmiddels een box die qua maatvoering lijkt op die van cowhouse. Mijn ervaring met het inrichten van mijn laatste uitbereiding is dat de nieuwe generatie boxen met een poot voor op de grond aanzienlijk goedkoper uitkomen dan echte zwevende. Ik had gebruikte zwevende voor 30 euris incl. klemmen, maar door de standpalen en buizen werd het verschil erg klein.
Mijn meeste stalinrichting is van spinder goede kwaliteit. Over de service en kwaliteit van de Boer is op het prikbord vorig jaar veel discussie geweest.
Onbekend
Wij hebben sinds 3 jaar boxen van Greutink uit Lochem. Deze zijn een kruising van een R box van voren en een driehoek box van achter. Bevalt prima, koe ligt helemaal vrij, raakt helemaal niets ook niet bij opstaan en de koeien liggen allemaal recht in de box. Perfect! (in de advertenties van de laatste Veeteelt staat volgens mij een foto hiervan).
Onbekend
ik ben bij cursus stallenbouw geweest hiervoor, zeer leerzaam en iedereen aan te raden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koe , ligboxen en ligbox geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
10
TREFWOORDEN