Mesten van bullen op uiterwaarden

geachte veehouders,

Wie heeft er ervaring, kennis en/of ideeen over het afmesten van bullen op uiterwaarden. We (Rozdestvo farm) zijn van plan om 1800 bullen op jaarbasis of te mesten op uiterwaarden, (hedentendage hebben we 2000 ha uiterwaarden die we niet gebruiken) zonder opfokkosten van de eerste drie maanden geeft dit volgens mij een kostenreductie van 30%, helaas heb ik en mensen direct om mijn heen geen ervaring met dit idee.

in de winterperiode heb we huisvesting op een oude Kolchoz.

vervolgens de vragen:
is er literatuur op internet? kan dat voorlopig niet vinden.
hoeveel bullen kun je houden op 1 ha?
hoe vaak met je van plaats verwisselen? i.v.m. met wormen etc.
waar moet je ze tegen inenten?
wat is de groei per dag?
hoe groot is de ideale en maximale groepsgrootte
etc etc.

Pieter Ham

www.rozhdestvofarms.ru

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ik weet dat mijn oom het vroeger enkele jaren gedaan heeft.Overigens niet op uiterwaarden maar gewoon weiland. Het was geen succes. Erg veel onrust (vechten)en elkaar door de afrastering stoten.Omgang met de beesten is ook geen pretje.Ik zou zeggen : de stieren binnen , snel,veilig en effectief afmesten en jongvee de wei in.Importeer gust jongvee, in plaats van drachtige,en jaag die de uiterwaarden in met een dekstiertje.
Onbekend
en castreren?
Onbekend
Van de bullen ossen maken.
Zomers weiden en daarna binnen afmesten.
Door ze os te maken krijg je een betere kwaliteit vlees en meer rust in de koppel.
Met alleen gras krijg je geen goed vlees.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's afmesten en huisvesting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN