Swingover (dairymaster)

Wie melkt er in een swingover , en hoe bevalt het?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
wij melken in een swingover.2keer12 werk perfekt ik wou niet graag weer terug naar visgraat.merk laval.
Onbekend
Werkt als een speer,we melken ongeveer 500 koeien 3 maaldaags door een swingover dairymaster met 10 melkklauwen bij 80 koeien per uur met 1 persoon melk 30% sneller door het hoge en lage vacuum Hebben nog een melkstal 2x 10 westfalia melkt ook 500 koeien per dag maar dan twee keer daags zijn beide melkstallen draaien bij die 20 uur per dag
Onbekend
eindelijk het kwartje is gevallen,bobby was inderdaad geniaal,
bobby was booming, nu wel minder, zo is het vergroten van de ecological footprint
nog steeds aanwezig, maar let op.Ook mag Heemskerk Ez met zijn E klasse auto de opta beter controleren, daar gebeuren ook rare dingen
Onbekend
Tijdje gemist JR
Onbekend
Ook ?????
Onbekend
verkeerde golflengte ?
Onbekend
Natuurlijk
Onbekend
alles verder goed Rene? Wie melkt er in fryslan met een swingover, wil er wel eens 1 in werking zien
Onbekend
Ik ken er ook die juist heel onttevreden zijn over Dairy Master, veel problemen en een slechte service!!
Onbekend
Iedere melkmachineleverancier kan een swingovermelkstal leveren. Dat is geen alleenrecht van Dairymaster. Volgens mijn Fullwood-dealer verkopen zij in de UK zelfs meer swingover-melkstalen dan Dairymaster.
Onbekend
Ik heb in sintmaarten NH een swing over gezien2x 22 met krachtvoer verstrekking en kon 150 koeien in een uur melken. Ik denk dat je behoorlijk wat meters moet lopen tijdens het melken maar voor mij staat vast dat ik hier in ga investeren
Onbekend
Neem nog ff kontakt op met deze melkveehouder, hansie: z'n enthousiasme is al aardig bekoeld. Planning was alleen melken, nu standaard met twee man, omdat hij zich een slag in het rond moest lopen om alles aan de gang te houden. Tel uit je winst: vrij prijzige installatie en nog veel (piek)arbeid nodig.
Onbekend
hier de veehouder uit st maarten melk nu alleen gaat als een speer niks veel lopengewoon op de rij af .dus eerst informeren als je wat schrijf.

groet j b
Onbekend
maakt niet uit welke melkstal je melkt, je moet altijd van de ene naar de andere koe lopen of het nu een kleine of een grote melkput is, dus afstanden zijn gelijk (dus zit tussen de oren).
Onbekend
wij melken 6 jaar in een dairymaster.kom gerust even kijken
Onbekend
kom gerust even kijken. 0618803153

groeten johan
Onbekend
wij overwegen sterk een swing overstal aan te schaffen, maar onze melkwin.adv.
zegt dat hoogliggende leiding een nadeel is , wie weet hier meer over ?
Onbekend
De techniek van Dairymaster druist tegen alle wetten van de gangbare systemen in. Hoog vacuüm ik dacht 48kPa en hoge melkleiding minimaal 1.20 m boven de uier.De eerste geluiden die ik uit de praktijk hoor zijn positief. Hoge melksnelheid en goede uiergezondheid. De praktijk zal het leren of dit een doorbraak wordt of slechts de zoveelste hype is.
Onbekend
hier in westfriesland zijn er idd wel boeren die problemen hadden met de zuurtegraadvet in de melk door die hoogliggende leiding. maar dit komt ook door het grote verschil in vacuum bij de zuig/rust slag. dit is zeker bij Cono niet gewenst.
Onbekend
hoog vacuum is per stalverschillend wij melken met 43kpa je hoeft nooit boven de 45te zitten
Onbekend
de melkklauw van dairy-master vinden wij erg zwaar. Wat vinden jullie ervan?
Onbekend
Swing over is perfect systeem voor laagproduktieve koeien(new-zeeland) grote aantallen, niet te krek kijken. Bouwkosten zijn hoger, loopafstand is langer, afspuiten duurt langer, koeien die veel geven houden alles op dus laagproduktie bedrijven is het ideaal. Grote aantallen met niet te hoge produktie,mindere melktechniek. anders kun je beter een visgraat snelwissel(STEEGRO) bouwen.
Onbekend
zeker nog nooit een moderne swingover gezien? de bouwkosten zijn echt lager. in in vergelijking met een snelwissel is het schoon te maken oppervlak kleiner. en vanaf een 20 stands heb je geen last van 50 liter koeien en heb je die wel, dan haal je nog altijd 1800 kilo per uur met 1 man.
Onbekend
Helaas worden swing-over stallen geassocieerd met laag productieve koeien. Dit is volstrekte onzin. De reden hiervoor is dat in landen waar de melkprijs lager is dan in west-europa en dus de kostprjs ook lager moet zijn, meestal gemolken wordt met swing-over stallen. In landen zoals australie, nieuw-zeeland en ierland is de producte gemiddeld lager. echter hier zijn ook bedrijven met een hoge prodcutie te vinden en waar met swing-over wordt gemolken.

In west-europa zijn er genoeg bedrijven te vinden met een hoogproductieve veestapel waar met swing-over gemolken wordt, een voorbeeld > www.rzb-derboven.de (archiv, onderaan zijn ook fotos te vinden van de melkstal)

Ik nodig je uit om een keer op dit topfokbedrijf te gaan kijken tijdens het melken, een 20 stands swing-over, 120-140 koeien per uur en ga graag de discussie me je aan over dit onderwep.
Onbekend
wij hebben er geen problemen mee. de afname draagt m t grootst deel. ze hebben trouwens ook een lichte melkklauw, maar volgens mij heeft niemand die
Onbekend
Swing over is perfect systeem voor laagproduktieve koeien(new-zeeland) grote aantallen, niet te krek kijken. Bouwkosten zijn hoger, loopafstand is langer, afspuiten duurt langer, koeien die veel geven houden alles op dus laagproduktie bedrijven is het ideaal. Grote aantallen met niet te hoge produktie, mindere melktechniek. anders kun je beter een visgraat snelwissel(STEEGRO) bouwen.

a steegro heeft ook al meerdere systemen geprobeerd,dus wie zegt dat deze blijft zitten?
b laagproduktieve?Wat is dat voor bullshit,dan moet je nog harder rennen.
c bouwkosten hoger? Waar bezeer jij dat op?
d afspuiten langer?Je hebt het juist makkelijker, doordat de machines in het midden zitten en vaak niet smerig worden. En daardoor is juist alles makkelijk af te spuiten.
d mindere melktechniek=ohh ja,ervaringdeskundige?
e visgraat snelwissel? Loopstand nog steeds lang! beter dan rotor,als je niet wil lopen of minder lopen:zij aan zij.

enigste punt waar je gelijk in hebt (beetje dan) is loopafstand wat meer is.

johan schreef:
>
> wij hebben er geen problemen mee. de afname draagt m t
> grootst deel. ze hebben trouwens ook een lichte melkklauw,
> maar volgens mij heeft niemand die
Onbekend
In het duitse tijdschrift Topagrar stond een uitgebreid artikel: in het 2/2006 nummer. Heeft iemand dit tijdschrift toevallig, of staat deze ergens online. Handig voor iedereen, geeft een goed overzicht.
Ben zelf ook geintresseerd maar kan het niet online vinden.
Grasbaal
Bij ons in Westfriesland weet ik wel enkele adressen van enkele (tevreden) swingover melkers
Grasbaal
Tijdens mijn reisje NieuwZeeland van een paar jaar terug heb ik daar heel veel swingovers gezien. Hier een foto van een DeLaval met opdrijfhek. Een van de sterkste punten van een swingover met automatische afname lijkt mij juist de vrijheid die je als melker hebt. Je bepaalt volledig je eigen tempo:









>



anonymous_602
??

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's swingover geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
46
TREFWOORDEN