Gesext sperma

Cr-Delta komt met een non-return percentage van 67% voor gesext sperma.

Had zelf ook 10 rietjes Grandprix gesext gebruikt op pinken:
1 drachtig, 9 niet drachtig.

Dit met inseminatie door de inseminator.

Met deze waardeloze cijfers is dit voor mij voorlopig even einde avontuur gesext sperma.

Mijn zwager insemineert zelf en gaf aan dat hij al verschillende keren gebeld had met Cr-Delta over de slechte kwaliteit van de XY-rietjes: bij ontdooien begonnen ze al meteen te drijven. Heeft uiteindelijk een aantal nieuwe gekregen.

Ben wel benieuwd of het bij de rest wel allemaal goed gaat.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Gisteravond Delta-avond gehad: gesexed sperma wordt voornamelijk gebruikt op pinken; non-return normaal sperma bij pinken 65% bij gesexed sperma 59% => 6% slechter dus. Iets andere cijfers als jij haalt op jouw bedrijf....
Onbekend
Wel goed opgelet Sjakie? Bij ons op de vergadering was het non return 69% op pinken. Normaal is dit 75%. Kleine vermindering maar wel aantrekkelijk. Gebruik zelf olympic en heb van de 6 pinken nu 2 voor de tweede keer geinsemineerd. Moet wel aan de prijs wennen....
Onbekend
Zou ik al voor de borrel m'n ogen ff dicht gehad hebben? In ieder geval waren de resultaten 6% slechter, daar zijn we het over eens...
Onbekend
De resultaten zijn relatief goed maar dit komt ook omdat boeren met een slechte vruchtbaarheid het wel laten om gesexte rietjes te gebruiken.
Onbekend
grandprix wordt per ommegaande niet meer gesexd aangeboden ivm resultaten nr.
De bevr resultaten na sexen verschillen erg per stier, bij grandprix is dit simpelweg slecht. De wachtlijst voor grandprix wordt niet afgeleverd, boeren kunnen voor dezelfde prijs als grandprix waarschijnlijk louson uitkiezen. Bij de andere stieren die onder siryx worden verkocht is nog te kort informatie binnen om een betrouwbaar nr te publiceren, maar we verwachten geen problemen.
Onbekend
We?????
Onbekend
nou harrie hier wordt je even mooi gemangeldze weten dat de resultaten slecht zijn dus halen ze het maar uit de handelvraag ik mij af of of je ook gecompenseerd word
Onbekend
lang geleden al gestopt met inseminatie
goede gezonde stier bij de koeien kan niet op tegen de deklusten van de inseminator..
De stier zijn neus is ook vele malen beter als die van de inseminator.
Onbekend
heb jij ervaring met de inseminator dan ?;-)
Onbekend
Paultje toch.......
Onbekend
10 dosis sesext sperma gekocht van Cogent/Samen. 7 na pinken na scannen drachtig bevonden. Dus snel opnieuw besteld bij Cogent/Samen.
Onbekend
ha ha grappig hoor
Onbekend
Dat zijn de voordelen van de eigen stier. Wat zijn de nadelen?
Onbekend
Als het goed is, wordt het mannelijk sperma vernietigd na het scheiden van de cellen. Ik heb de vraag op de info avond in januari gesteld en daar liet men zien dat na het scheiden, het ene deel richting rietjes ging en het andere in een soort van prullebak.

Hier ook meer stiertjes dan vaarskalveren 8 tegen 2 zoiets. Zou het besmettelijk zijn???

Door de hogere prijs van de rietjes en verminderde vruchtbaar van de koeien door blauwtong, gebruik ik voorlopig nog geen siryx. Eerst maar zien of het daadwerkelijk rendabel is en de vruchtbaarheid van de koeien verbeterd.

Het luistert ook een stuk nauwkeuriger met insemineren en omdat ik nog niet zo heel lang bezig ben, "pruts" ik wel met gewone rietjes verder
Onbekend
geen

is zo lief als een poesje
Onbekend
Jahaaa, dat zeg je nou wel maar daar hoef je niet zo blij mee te zijn.
Stieren zijn nooit te vertrouwen. Ik denk dat je beter een vals kreng kan hebben dan eentje die altijd zo lief is!!
Bij die valse krengen blijf je altijd alert!!
Onbekend
onze vorige hatelijke gefrustreerde stier is net afgeslacht.
die was zo enorm kwaad.
gemeen woest enz.met dopogen ook nog.

nu proberen we het anders van kalfje af aan knuffelen we hem(40 euro per uur dan mag je er ook op rijden) en hij laat zich nog steeds vertroetelen.
Hij stinkt al wel een beetje zo nu en dan (dat doen mannetjes als ze aandacht nodig hebben)horens komen al scheef in mijn richting...
hij word al beetje mannelijker
Onbekend
Niet alleen zijn neus...
Onbekend
Vanmorgen onder de koffie nog een discussie hier over gehad met nog een collega-boer.
Op het moment hebben we weer zo'n stiertjes-golf. Alles wat geboren wordt is stier. De vorige golf heeft ruim 4 jaar geduurd, 1 op de 10 was een koekalfje.
Gevolg is dat je op een gegeven moment vee moet aankopen.

Die collega-boer kampt met precies hetzelfde euvel. En we kennen er inmiddels meer die dit probleem hebben.
Ik vroeg me op een gegeven moment af wat CR-Delta doet met het mannelijke sperma wat vrijkomt bij het sexen?? Wordt dat weer bijgemengt bij de niet-gesexte rietjes?? Ik concludeer niks, ik vraag het me gewoon af!!

Bij het jongvee loopt een stier en hebben we nergens last van en de KI insemineert hier!!
Onbekend

Wij krijgen bij melkkoeien ook 1 op de 10 ...een vaarskalf! 10%

Pinken die teruggekomen zijn, en met eigen stier zijn gedekt....van laatste 5 kalvingen, 3 vaarskalveren! 60%
Onbekend
Zijn dat kalveren van stieren waarvan gesext sperma te verkrijgen is??

Heb al jaren rond de 55-60 % vaarskalveren.

Insemineer veel met semexrood en zwart en had de laatste maanden 9 vaarskalveren van een HG proefstier van de 15 drachtigheden( 20 rietjes )
Onbekend
Waarschijnlijk heb jij het mannelijke sperma gekregen dat na het sexen overblijft
Onbekend
Toen jullie koeien ge-insemineerd werden waaruit al die stiertjes nu geboren worden was er nog geen rietje gesekst sperma beschikbaar, die theorie en verdenking zijn ongegrond.
Onbekend
verdenking is op dit prikbord al vaker gemeld, bovendien was de productie toen al lang opgestart.

boeren die veel stieren krijgen hebben de neiging sneller gesext sperma te gebruiken dus het komt de leveranciers van sperma vast niet slecht uit.
Onbekend
Vroeger insemineren geeft meer vaarskalveren, laat insemineren geeft meer stierkalveren.... Heb ik al vaker gehoord en zelf heb ik ook het idee dat het zo werkt. Dus in de meeste gevallen begin ik tijdig met insemineren, scheelt heel duur sperma en betere bevruchting (?) doordat de koeien korter tochtig zijn tegenwoordig.. Dat laatste heb ik ook maar gelezen...
Onbekend

Helemaal juist...'s morgens 5 over 9, koe laat tocht zien, bellen...inseminatie volgende dag met beetje pech om half 11
Onbekend
kijk en bij mij insemineer ik ze dan na t melken s avonds om half 7
Onbekend
Dan komen ze toch gewoon in de tweede ronde? en niet een dag later....
Onbekend
Ik ken iemand met hetzelfde euvel. Vanaf jan. 18 kalveren geboren-----> 17 stieren + 1 vaarskalf (en dat was nog van een Belg. Bl. stier)
Onbekend
Ja en als de verhouding net andersom is hoor je ze niet....
Onbekend
Dat idee heb ik ook, ik heb van de laatste 40 kalveren 33 stieren gahad??
Onbekend
100 gram Natrium-BiCarbonaat per koe door het rantsoen doen.
daardoor veranderd de samenstelling van het bloed (fosfaat) en blijft het sperma langer leven in de koe. Dit geeft dan, als je dat een tijdje voert, meer vaarskalveren.
Hier geprobeerd. Wij krijgen meer vaarskalveren dan stierkalveren. Ook heb ik een tijd geen NA-BI-CA gevoerd--->na 9 mnd weer veel meer stiertjes

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sperma en gesext sperma geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
6
TREFWOORDEN