Voetbad

vraagje.. hebben jullie ervaring met voetbad kopersulfaat tegelijk met formaline en in welke verhoudingen dan? normaal deed ik met formaline zon 4 a 5 procent en kopersulfaat ook. maar die 2 tesamen zal dr vast wel wat veranderen.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
ik doe het altijd samen.3 a4 % oplossing.
en als het goed is veranderd er wel wat .anders weggegooid geld
Onbekend
kijk eens op www.gddeventer.com
Onbekend
Wil je van stinkpoot en mortellaro af en ook nog harde klauwen gebruik dan costant een voetbad met alleen formaline ongeveer 6 lin een kuntstof bak ergens bij een drinkbak je kunt dan ook makkelijk volgooien (water bij de hand) en als je hem goed situeert staan ze er in als ze drinken, als hij er elke dag staat zijn ze er ook aan gewend, geen koper of andere toestanden meer nodig.
Zelf heb ik hem nu in de kracht voerbox staan omdat hij inde route stond van de lely discovery, bevalt mij goed ze staan er nu exstra lang in,voor sommige koeien is het wennen om achter uit te loen en de poten over de rand van de bak te zetten, ik heb hem maar in een box dan kunnen ze der rustig aan wennen,succes.
Gerrit.
Onbekend
doe ,het altijd wel samen4% oplossing,laat de koeien er 5 keer door lopen(sommige vinden het zo leukgaan wel 7 x)doe dit meestal op ,zaterdag morgen als een mij kan helpen,laat ze door melk stal en bad lopen,daarna alles schoon maken en je bent er weer weken van af.
Heb je veel last dan na 14 dagen herhalen,en kunje er wel weer 6weken tegen aan,zorg wel dat voetbad geen stront bad wordt in tussen tijd.
Onbekend
met formaline krijgen koeien misvormde korsten, die pijnlijk zijn, en er snel weer af gaan, en je kan weer van voor afaan aan de gang.
Onbekend
dus? helemaal niks doen dan?

kopersulfaat is wel zo giftig als de pest.....maar de de koeien krijgen er wel mooie blauwe sokken van...
Onbekend
Formaline is kankerverwekkend, ik heb gekeken naar bacterie oplossing met de vink box, maar ik vind het nogal duur. Heeft iemand er ervaring mee?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voetbad geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
39
TREFWOORDEN