Bel Leerdammer verhoogt productie met 25 procent

Bel Leerdammer, fabrikant van halfharde merkkazen, heeft de productie met 25 procent verhoogd door invoering van World Class Operations Management (WCOM). Ook daalden de conversiekosten met ruim 10 procent, terwijl er tegelijkertijd een betere structuur binnen het bedrijf is ontstaan voor verdere verbeteringsprocessen.

‘To be the reference' als merk, productiebedrijf, en werkgever binnen de groep. Dat is het doel van Bel Leerdammer in Nederland. Om deze target te bereiken stapte het bedrijf over op World Class Operations Management (WCOM), een aanpak die de kosten reduceert en tegelijkertijd de productie verhoogt.

Doelstelling

Inmiddels is WCOM succesvol bij Bel Leerdammer. Boers: "Bij aanvang van het traject draaiden we een OEE van 57 procent. De operator kwam mopperend de fabriek uit omdat hij de nieuwe doelstelling had gehoord: 80 procent (nog harder werken!). Inmiddels draait dezelfde operator met minder moeite een OEE van 75 procent. Overall realiseren we momenteel een kwart meer output op de lijnen, kennen een daling van de conversiekosten met zeker 10 procent en er zijn betere structuren ontstaan voor verdere verbeteringen."

Seminar WCMiN

Bel Leerdammer is onderdeel van de Franse Bel Groupe. De Bel Groep produceert internationale kaasmerken als La Vache Qui Rit, Mini Baby Bel, Kiri, Boursin en sinds 2002 ook Leerdammer. Tijdens het seminar World Class Manufacturing in Nederland (WCMiN) wordt onder andere de case van Bel Leerdammergepresenteerd. Het seminair WCMiN) biedt bedrijven een platform om van elkaar te leren en bij elkaar in de ‘keuken' te kijken.

Meer hierover: [www.logistiek.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Wat zal dit opleveren voor de melkprijs want daar hoor ik in dit bericht niets over
Onbekend
Bedoel je dat, als het slecht gaat de melkprijs naar beneden gaat, en als het goed gaat, de melkprijs niet evenredig wordt verhoogd ? Of ben ik een slechte verstaander ?
Onbekend
Neen Co, uiteraard niet, maar ik wou even weten of jij hetzelfde dacht.
Onbekend
Bel Leerdammer gaat voor de hoogste winst, dacht dat je dat hier wel wist.
Onbekend
en ze betalen ook nog een hele redelijke prijs de laatste 5 jaar.misschien moeten ff en campina is een weekje op studiereis naar leerdammer kunnen ze vast wat van leren.
Onbekend
Dan moet je ook niet meer zo klagen over de melkprijs, je geeft zelf aan dat die redelijk is, dan mag je tevreden zijn toch?
Onbekend
brutus ik lever aan campina, als een particulier bedrijf nagenoeg hetzelfde betaald als een cooperatie ,laat de cooperatie ergens geld liggen want een particulier moet ook zijn aandeelhouders nog betalen.
Onbekend
Ik lever aan Rff, vorig jaar hadden we bij Rff een hoger melkprijs dan Campina.
Door de jaren heen doe Campina en Rff nauwelijks voor elkaar onder, ook Leerdammer zit daar echt niet boven.

Verder kenden we de laatste jaren wel een vergoeding voor de leden of eigen certifcaathouders, dus dat zat ook wel snor bij Rff, alleen pech als je die certificaten niet had, maar daar koos je als lid zelf voor.
Sommigen kochten toen liever quotum voor 50 cent., maar je moet niet zeggen dat Rff niets presteert boven de MCM.

Helaas kiest men nu voor een ander systeem en kopen ze de certificaten voor een heel hoog bedrag op.
Onbekend
bij campina kregen we geeneens rente over de ledenbewijzen,dus toen waren we zeker 25 cent per 100 liter misgelopen.
Onbekend
Heeft dat ook niet te maken gehad met de overname perikellen van campina om leerdammer over te nemen Dit heeft campina destijds toch heel veel geld gekost
Onbekend
dat was er 1 van de mislukkingen in polen hebben ze ook tientallen miljoenen laten liggen wat de leden moesten betalen door een lagere melkprijs.
bij een particuliere organisatie die voor de winst gaat zal dit niet zo snel gebeuren dan komen de aandeelhouders in opstand.
Onbekend
Wat toch een onzin, theo. Overal waar mensen werken worden wel inschattingsfouten en/of blunders gemaakt; neem bijvoorbeeld de overname van Abn Amro door Fortis, een jaar geleden de deal van de eeuw, nu lijkt het een kapitale blunder.
Onbekend
waar is de algemeen directeur van fortis gebleven sjakie?juist de laan uit maar na de blunders van directie en bestuur van campina bleven ze lekker op hun goede zetel zitten.
Onbekend
De ene misser is de andere niet. Ook Sanders is trouwens uitgegleden over z'n eigen attitude...
Onbekend
waarom kunnen leden van de cooperatie toch altijd zo slecht tegen kritiek op hun cooperatie.Meestal wordt je van kritiek sterker en beter.
Het is idioot dat de verantwoordelijken bij Campina er iedere keer mee weg komen,in het echte bedrijfsleven waren ze jaren geleden al de laan uitgestuurd.
Nu gaat sanders weg met 4 miljoen euro vanwege de fusie,allemaal boerengeld wat niet in melkgeld meer zal worden uitgekeerd.
Stel dat de fusie nu niet door gaat ,dan halen ze Sanders zeker weer terug?
Onbekend
blunders van een coperatie worden weggewerk door het melkgeld te verlagen arie
dat hebben wij vorigjaar ook gemerkt.anders had campina vorig jaar een verlies van 10 tallen miljoenen.door de blunder van sanders dat de melkprijs van consumptiemelk 5 cent moest stijgen,het werden er bijna 15,maar de contracten waren gesloten met een + en men was tevreden.
Onbekend
Slecht opgelet op de afdelingsvergadering, theo: de slechte resultaten van Campina afgelopen jaar zijn voornamelijk veroorzaakt door verkeerd afgesloten contracten bij de divisies lang houdbaar en vooral boter.
Onbekend
dat klopt ook sjakie maar je kan mijn verhaal niet ontkennen want jij was ook regelmatig op het campinaforum tentijde van die 5 cent verhoging sjakie, of ben je dat vergeten ?
Onbekend
Ik mankeer niets in de bovenkamer, theo, ik geef doodgewoon de informatie weer die ik heb opgedaan: de slechte resultaten zijn voornamelijk veroorzaakt door lang houdbaar en boter. Ik ga er vanuit dat ik niet wordt voorgelogen.
Onbekend
Arie,bij een cooperatie kunnen ze blunder na blunder maken ,zonder dat er een afrekening voor hen volgt.
alleen de boeren krijgen een lagere melkafrekening.

we hebben het vorig jaar zelf met Campina meegemaakt,de top stoort zich nergens aan maar de boeren krijgen een slechte prijs.

aangezien dit ook in de toekomst niet zal veranderen(ze kunnen ook niet tegen kritiek)zijn wij daarom weggegaan en beurden in juni bijna 15 cent meer voor onze melk dan onze biologische campina collega's.
puur wanbeleid van campina dat het verschil nu zo groot is!
Onbekend
koos arie gelooft alleen in zijn eigen gelijk ,dat gangbaar en eko vorig jaar bij campina door blunders minder gebeurt hebben krijg je er bij hem niet in,arie gelooft heilig in het bestuur van een cooperatie ,maar melken,dat doet hij niet!
Onbekend
ekoos, als je heel eerlijk bent vertel je er ook bij dat de laatste maanden van vorig jaar de ekoprijs bij Campina fors beter was dan die van EKO-Holland, omdat deze organisatie toen vast zat aan contracten. Wil je dat dan ook een blunder noemen en hoort de top op te stappen?
Verder stel ik me nooit kritiekloos op tegenover onze afnemer Campina, dat zou je kunnen weten als regelmatig lezer op het bord. Kritiek kan uiteindelijk positief uitwerken, dat zijn we eens, maar de manier waarop hier mensen en organisaties worden neergesabeld is wel eens van een droevig niveau. Uiteraard worden leidinggevenden afgerekend op hun prestaties, maar door hen bij elke misser af te schieten, zullen er nooit meer vooruitstrevende beslissingen worden genomen. Ondernemen is risico's nemen en een verkeerde beslissing op z'n tijd hoort daarbij, zolang de goede beslissingen de weegschaal maar de andere kant op doen slaan.
Ook verwacht ik dat er een andere wind gaat waaien binnen de nieuwe coöp; dit jaar gaf Wantenaar in pers en jaarverslag aan tevreden te zijn en Gielen was trots op het personeel. Voorzitter van de Coöperatieraad mevr. Wijnen heeft de heren op de ledenraad wel ff de oren gewassen en Wantenaar gaf met het staartje tussen de benen toe dat het allemaal zeker beter had gemoeten. De nieuwe topman 't Hart lijkt ook uit het goede hout gesneden: hij komt positief over, maar legt de nadruk op het feit dat zaken altijd weer beter kunnen en dat daarnaar gestreefd dient te worden. Deze instelling staat me aan, ik hoop dat de daad bij het woord wordt gevoegd.
Onbekend
ik kan ook nog wel een boekje opendoen over Campina en hun handelswijze en altijd achter de feiten aanlopen ,maar inderdaad had Eko holland zijn melk vorig jaar te vroeg verkocht(wie had trouwens vorzien dat de markt zo hard ging stijgen?) en toch is 20 % van de biologische melk van Campina naar eko holland gegaan.

Ze hebben van die inschattingsfout blijkbaar wel geleerd ,en de top kan niet weg bij eko holland want die is er niet,het zijn allemaal boeren zoals jij en ik.
Dat een Wantenaar zo'n functie heeft is voor mij onbegrijpelijk,maar gelukkig ben ik dan de enigste.
Grasbaal
Is de winst van Bel direct gekoppeld met de uitbetaalde melkprijs denk je?.
Grasbaal
Casper,

Denk jij serieus dat Bel die investering in WCOM doet om een betere melkprijs uit te kunnen betalen?.
anonymous_821
En zo kunnen we nog wel een paar bladzijden, (en als het moet een dik boek) vullen Sjakie
Hier vast wat
[www.marketingfacts.nl]

[www.elite-research.org]

En dan zullen we het nog maar niet overEnron ,World Online en dergelijk ,werkelijk talloze, particulieren bedrijven hebben
anonymous_821
"waarom kunnen leden van de cooperatie toch altijd zo slecht tegen kritiek op hun cooperatie"

Daarmee zit je er naast
Zowel Theo als Sjakie zijn Campinaleden.

Verder is een misser iets anders dan een blunder die het hele bedrijf in gevaar brengt
anonymous_821
Zowel jij als ik weten niets van de resultaten of contracten van consumptiemelk.
Duimzuigerij
anonymous_821
We weten hoe mensen zoals jij hier reageren.
Zo was b.v een halfjaar geleden DOC het voorbeeld voor allen.
Nog maar een halfjaar later wordt DOC de grond in gestampt en is er ineens niets goed meer aan het bedrijf.
anonymous_821

Mijn indruk is altijd geweest dat biologisch er maar een beetje bij bungelde.
Jullie hebben gewoon een andere product en andere belangen, laten we er niet omheen draaien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's leerdammer en bel leerdammer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2