Illustratie van: johnderfavo2.0

Zelfrijdende Voermengwagen

Ben opzoek naar een goede gebruikte zelfrijdende voermengwagen circa 16 m3.
Wat mag zoiets kosten in aanschaf? Ik heb geen idee.
En hoe kijken jullie aan tegen de aanschaf van zo'n wagen tov de hele ''trein'' van goede trekker met voorlader of shovel, en voerwagen waar dan ook een trekker voor moet.
groet flip.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
is een tweede hands AGM een goede koop?

welke onderdelen slijten hier het hardst ? en wat gaat dat kosten ? of kun je beter toch een nieuwe kopen?
Onbekend
kijk ook eens naar de discussie laatst over voeren in loonwerk daar zul je ook aantal antwoorden vinden
en waarom is dat geen optie
Onbekend
Veel te duur.

Koop alles nieuw mengwagen 23 m3 trekker met voorlader incl happer en een gebruikte trekker voor de wagen 100.000 euro.

Let op een blokkenwagen kost ongeveer 10.000 euro. kan het echt uit. ik kan het niet recht rekenen.
Onbekend
als je kiest voor gemak, netjes en zeer secuur werken, gladde kuil, dan moet je meteen voor een zelfrijder gaan, maar in mijn ogen hangt daar wel een iets hoger kosten plaatje aan, maar wat zijn de zojuist genoemde voordelen je waard? het is het mij wel waard!!

en die 100.000 euri's voor een 23m3 wagen, een trekker met voorlader en een trekker voor de wagen? dat vind ik knap...... lijkt me niet echt een reeele berekening......
Wimsumar
Goedenavond Flip: Geef bij uw vraag even aan wat de huidige situatie is. D.W.Z. hoeveel dieren moeten er gevoerd worden? Hoe word er nu gevoerd (welke machine's zijn nu aanwezig). Wat word er gevoerd of gaat gevoerd worden?
Wimsumar
Flip nog even dit; Is de ''voertrein'' alleen voor de winterperiode of jaarrond met summerfeeding? Is een trekker+ lader of een shovel ook anders inzetbaar bij landwerk en /of inkuilen? Hoeveel arbeidstijd kan aan ''voeren '' worden besteed?


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/08/2008 06:41 door Wimsumar.
anonymous_46
Iets goeds kost geld, iets minder kost minder. Gemak en lage kosten/slijtage bij (te) weinig gebruik zorgt dat je jaren plezier hebt van een goede zelfrijder, koop hem echter niet te klein want ruilen tegen een grotere kost (weer veel) geld. Als je vergelijken wilt met een "voertrein" zorg dan ook voor een goed vergelijk:
- Een zware trekker met dito kuilhapper (>120 pk, onder last voor/achteruit en powershift, want je moet anders heel veel ontkoppelen met je been).
- Handige (sterke) (powershift)trekker, aftakasschakeling in cabine voor leegdraaien/mengen met weinig voer (zomerdag)voor de voerwagen(zelfrijder is traploos met rijpedaal, ideaal met lossen). En, heel belangrijk, heb je de kuilen en de stal(ling) dichtbij elkaar, of liggen ze weleen flink aantal meters uitelkaar (laatste helft kuil achteraan enzo)? Met een zelfrijder kachel je overal zo een beetje langs, met een voertrein hou je je conditie flink op peil, vooral als je druk bent. Je begrijpt dat wij (alweer 10 jaar) met een zelfrijder voeren, en willen ook niet meer terug: erf blijft mooi schoon, evenals de voersilo's en altijd zowel de voerwagen als de goede trekker beschikbaar. Financieel maakt het weinig uit, het is maar net wat je wilt en je er voor over hebt, de goede trekker gaat bij een zelfrijder veel langer mee, want voeren is niet het lichtste werk voor een trekker, zeker niet als ie voor een voermengwagen staat! Ga links en rechts een ergens kijken bij de verschillende systemen, desnoods onaangekondigd. Succes!
anonymous_46
zeker is dat een optie! IS hier in omstreken ook behoorlijk animo voor...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengwagen , voermengwagen en voerwagen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
53