Goudmijn

Bomen zijn een beschermd goed maar in hoeverre kan men doorslaan. Iemand raakte met zijn trekker en wagen een boom waarvan de barst voor een gedeelte werd verwijderd. De gemeente liet een onderzoek instellen naar de levensverwachting van de boom. Volgens het rapport zou deze verminderen .
Wat viel er in de brievenbus bij de veroorzaker. De schade aan de boom was € 37.000,- en met de verkorte levensduur werd nog € 17.000,- toegevoegd. De boom blijft staan. Of de persoon in kwestie € 54.000,- wilde overmaken aan de gemeente. Na protest werd enkele maanden later het totaalbedrag terug gebracht naar
€ 7.800.Voorheen bij een dodelijk ongeval met beschadiging van een boom konden de nabestaande opdraaien voor de schade aan de boom. Hoe gaan elders in het land gemeentes om met gelijksoortige ongevallen en beschadegingen aan bomen.

Deel dit topic

Reacties

casev
we draaien in Nederland soms een beetje door, dat blijkt maar weer !Stelletje idioten

Er zit dus op dat gemeentehuis serieus `n ambtenaar met `n rekenmachine in de hand, zulke bedragen op te schrijvenover een boom !


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/10/2008 10:09 door casev.
klaas de b
Ik denk hebben is hebben en krijgen is de kunst. Familielid kwam tengevolge van gladheid is aanraking met een lantaarnpaal. Paal een tikkie krom en werd vervangen door een nieuwe. Kosten toen een 1200 gulden. Familielid heeft toegezegd te willen betalen, maar eiste tevens de beschadigde paal op. Deze was niet meer aanwezig, ook niet op de gemeentewerf. Toen er gesuggereerd werd dat deze paal zeker bij een of andere ambtnaar wel eens bij de oprit zou kunnen staan is de claim komen te vervallen! Raar maar waar.
Scarlett
De plaatselijke loonwerker had eens met een dieplader met kraan een boom volledig geveld. Schade 40000 gulden door de verzekering betaald. Gemeentes hanteren gewoon de plant en onderhoudskosten door de jaren heen (met rente). Cumulatief kan dat aardig oplopen, als gemeente kun je het natuurlijk altijd proberen, de meesten trappen er wel in.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's goudmijn geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN