Bufferzone Bargerveen.

We weten het allemaal, het milieu, dierenwelzijn, water, het zijn allemaal hype`s, dieflink aangewakkerd en uitgemolken worden door allerlei NOG,seen netwerk van diverse milieuorganisaties,
Hoe erg dat is kunnen we lezen in o.a. "Econostra" van Peter Siebelt. In dit boek schetst de auteur, beveiligingsexpert, vanuit zijn optiek het netwerk rondom Van der Graaf: de radicale milieubeweging annex dierenbescherming, volgens de schrijver een synergetische verstrengeling van onder- en bovenwereld. Wat bovenin gesubsidieerd, gedoogd en ideologisch ondersteund werd, leidde onderaan in het netwerk tot excessen waaruit Volkert van der Graaf voortkwam en activisten zoals hij zich vrijelijk konden bewegen.Via linkse politieke partijen blijkt de Nederlandse belastingbetaler radicale milieuorganisaties te subsidieren, die voor de verwezenlijking van hun doelstellingen niet terugschrikken voor terreur en geweld.
Toen Fortuyn werd "getaart", ( geen slagroomtaarten, maar taartengevuld met braaksel en uitwerpselen), was hij razend populair bij een groot deel van het Nederlandse publiek. Mensen zaten aan de buis gekluisterd om zijn spraakmakende optredens te volgen. Zijn aanhang groeide met de dag.
Fortuyn had onomwonden laten weten dat hij de stokpaardjes van de linkse activisten zou aanpakken. Hij wilde de criminaliteit bestrijden, had kritiek op de islam en de multiculturele samenleving en steunde Israël. En de auto en het boerenbedrijf moesten met rust worden gelaten.
Dat konden de actievoerders niet over hun kant laten gaan. Hun bestaansrecht kwam immers in gevaar.

Ook bij de diverse Waterschappen, met hun eeuwenoude kennis en ervaring, ( we staan er wat betreft veiligheid veel beter voor dan pakweg 100 jaar geleden), is er in toenemende mate een trend waar te nemen, op te maken uit de kostbare reclame en tv spotjes waarbij het belang van water tot buitenproportionele porties wordt opgeblazen, alsof de strijd tegen het water nog maar net is begonnen. Uiteraard niet alleen om de haar door de overheid toegewezen taken te vervullen maar ook om centjes los te peuteren, centjes afkomstig van u en mij dus.
(Zoals dat het IPCC, het zelfbenoemde klimaatpanel, bij diverse overheden zo succesvol is gelukt, middels het principe, "geen naderend onheil betekend geen geld&quot.

Het boek tekend in grote lijnen het milieu-politieke klimaat in ons land, waar, onder druk van actiegroepen, (bestaande uit voornamelijk werkschuw volk, maar met een ziekelijke voorkeur voor de ""bloemetjes en de bijtjes"" en alles wat daar symbolisch mee samenhangt),een mix van sentimenten, discutabele onderzoeken en willekeurige aannames, hele leugens en halve waarheden,via ons "democratisch" parlement in Den Haag, deze voorgekauwde theorie tot een miljoenen verslindend beleid wordt gemaakt.

Een klein onderdeel hiervan is het Bargerveen, een aangewezen natuurreservaat van 2100 ha. wat weer een moeras moet zijn, notabene op het hoogste punt van Zuid-Oost Drenthe. Daar moet natuurlijk het water vastgehouden worden ware het niet dat volgens de deskundigen de onderkant "lek" is waardoor het diepere grondwater wegsijpelt, er wisselende oppervlaktewater hoogtes optreden, waardoor een paar belangrijke plantjes niet volledig tot hun recht komen. Hoewel het vooral de noord en oostkant, (aan de zijde van de Duitse grens loopt nog een diepe afwatering sloot), men het water zeer waarschijnlijk niet tegen kan houden, kozen de heren ervoor om aan de zuidkant een buffer, met eenverhoogde grondwaterstand, (die nog altijd twee meter lager ligt dan het gemiddelde peil in het reservaat), aan te leggen waarvan men aanneemt dat de druk hiervan het diepere grondwater in het Bargerveen tegen zal houden. Weer een willekeurige aanname, waarvan het nog maar zeer de vraag is of het het gewenste effect zal hebben.Woensdag de 12 nov was er de inloopmiddag om de plannen te bekijken. Er hingen allerlei kaarten aan de wand, met als belangrijkste "attractie" de uitbreiding in zuidelijke richting dmv een een 500 meter bufferzone, waar onderaan met grote rode letters de fase DEFINITIEF werd aangegeven. Ja ja, je moet de eventuele dwarsliggers wel en stap vóór blijven.

Want natuurlijk ligt de claim voor deze bufferzone weer op boerenland. (Het inkleuren van diverse tekeningen, en dan met name vooral buiten de bestaande lijntjes is voor deze ontwerpers een geliefde bezigheid, wat dat betreft is men het niveau van de kleuterschool nauwelijks ontstegen).Hierdoor gaat ernog eens 250 tot 300 ha cultuurgrond verloren wat met de gemiddelde bedrijfgrootte betekend dat er8 tot 10 agrariers zullen moeten verkassen, met alle gevolgen van dien voor de leefbaarheid en de werkgelegenheid van het dorp. Maar zo, stellen enkele heren van diverse instanties,er komt dan wel (eindelijk, dan want hier is, mede als gevolg van vervening en inklinking veel achterstallig onderhoud), een goede ontwatering voor de overblijvende cultuurgrond, en dat is toch winst.
Toch heb ik, als agrariër, vooral bij dit laatste argument een bijzonder wrang gevoel. Het heeft namelijk veel weg van het geval van ene meneer Tsubeki in Zwasiwana, die met diverse complicaties als gevolg van een verwaarloosde blindedarmontsteking, eindelijk op de operatie tafel ligt en wordt geholpen door chiururg annex orgaanhandelaar, Osama Houssein Cappony Jr. Als meneer Tsubeki na de operatie weer bijkomt vraagt hij zich af waarom er voor een betrekkelijk eenvoudige operatie zo,n groot litteken nodig was. Na enige tijd revalidatie blijkt bovendien dat, zijn voorheen ijzeren conditie maar niet terug wil komen.Terug bij de controlerende arts blijkt dat hem bij de operatie niet alleen de blindedarm, maar ook passant ook even een long, een nier en een lever is weggehaald. Waarop meneer Tsubeki natuurlijk hevig geschrokken verhaal probeert te halen bij de chirurg, waarop deze hem probeert gerust te stellen met: maar meneer Tsubeki, nou moet u niet zeuren, want netto bent u ertoch op vooruitgegaan.

Gegroet, HarryB

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
fortuyn was populair bij een dom publiek.
Onbekend
Dat komt omdat jij daar het gevaar altijd zoekt. Dan zie je het gevaar ook niet van rechts komen, en dan ben je flink het bokje als je een keer pech hebt.
anonymous_78
neehoor , rechts heeft voorrang en soms zie je ze niet aankomen.
Scarlett
Zeker Adje, jij kunt het weten!
Scarlett
arjo de tijger Schreef:
-------------------------------------------------------
> het gevaar komt altijd van links

Zowel in het verkeer als in de politiek kan het gevaar van alle kanten komen, van links en rechts, van voren of van achteren. Een rechtse regering is een voedingsbodem voor (extreem) links, en omgekeerd.
Scarlett
Anonieme bezoeker Schreef:
-------------------------------------------------------
> fortuyn was populair bij een dom publiek.

Als je de strekking van het verhaal van Siebelt begrepen had zou je weten dat de kogel voor fortuin niet bij voorbaat alleen van links, maar van de Haagse elite zelf kwam ( zie ook moord namens de kroon) . De elite waartoe jij jezelf ook toe rekend?

[www.pimfortuyn.com]
arjo de tijger
het gevaar komt altijd van links

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dierenwelzijn , overheid , dieren , lei , lijntjes , conditie , klimaat en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
2