Renovatie

Hallo,

Ivm met slijtage van de huidige roostervloer in de rundveestal wil ik deze gaan renoveren. Maak nu ook nog geen gebruik van mestschuif, wil evt. een mestrobot aanschaffen na renovatie. Dus "open" vloer is hiervoor noodzakelijk, maar hoe zit het metde 70% NH3-reductie??. Roosterschuif met draad/ketting moeilijk in te passen ivm ongelijke lengtes van roosters in de 2+1stal. Renovatie roosters geen optie, vloer heeft door het vele gebruik en leeftijd nogal wat gebruiksporen, zoals. ongelijkmatig liggen van de huidige roosters (momenteel nog dubbele, mss in toekomst dan evt. roosterplaten), ondertussen reeds 3x opgefreesd. De renovatie plannen voor de stal zijn nog in pril-stadium (de zgn brainstorm-fase). Wie heeft hier goed suggesties voor?? Mijn toekomst filosofie voor vloer is als volgt: 1. Roosters vlak liggen, 2. Open rooster, dus veel spleten, 3. mogelijkheid voor gebruik mestschuif, 4. Niet glad voor koeien, dus zeer zelfverzekerd rondlopen in stal, 5. arbeidsvriendelijk, 6. nog nader in te vullen!!!!

Wie heeft goede suggesties, weet iets waarmee rekening gehouden moet worden, richtprijzen, leveranciers, etc......?????

Mvg, Coen

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Kroes en Co te Genemuiden. Regelt zelf de roosters en hebben het goede materiaal om roosters kundig te vervangen. Bij ons inmiddels zo'n 5 jaar geleden en is ons prima bevallen en doet dat nog steeds.
Onbekend
Dat heb ik vaker gehoord van rubber op roosters, maar is dat te glad?? lijkt me iig wel, of iig voor de boer zelf??

welke eisen opletten bij rubber??
brabo
Leg gewoon je oude rooster opnieuw recht en leg hier bovenop nieuwe rubberen matten. Deze zijn goedkoper dan nieuwe roosters, en ook veel sneller te leveren.

Het resultaat is veel beter voor de dieren en je bent voor altijd van de ellende af.
brabo
Rubber zelf is niet glad, maar als er mest op aankoekt dan kan dit wel glad zijn. Dus probeer het aankoeken te voorkomen. Aankoeken speelt normaal gesproken alleen in de zomer een rol, zeker als de deur voor beweiden openstaat en er een droge wind over de roosters kan gaan. Hoe meer koeien per m2 hoe minder aankoeken.
Met rubber op roosters ben je wel verplicht om te schuiven want de mest valt uit zichzelf moeilijker door de spleten.
Ik heb nu zo'n 4 jaar ervaring en ben blij dat ik het heb aangeschaft.
Klauwbekappen blijft echter wel nodig, want de koeien krijgen wel langere klauwen omdat ze niet meer zo hard af slijten. De klauwen zijn nu veel harder dan voorheen, met veel minder beschadigingen.
Wimsumar
Beste Coent: Voor bestaande stallen (en vloerrenovatie) zijn nog geen aanvullende NH3-emissie eisen.Zijn de ouderoostersook al aangetast door ''betonrot'' of nog weer te hergebruiken ( optie Brabo).
Quattro-shooter
Zeer stroef..... of te stroef???
aukevd
bel eens met Kroes en co in genemuiden. deze legt roosters maar levert ook zelf.hij kan ook de bestaande kelderwand weer vlak maken.
3 jaar geleden heb ik roosters van swaans beton gekocht. ziteen toplaag op metextra veel greind oid, is zeer stroef
aukevd
heb geen idee of ze te stroef zijn. koeien lopen er goed op en heb geen last van overmatige slijtage aan de klauwen als je dat bedoelt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , roosters , mestschuif en mestrobot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2