Opklapbrug voerpad

Goeiedag,

ik krijg in mijn nieuwe ligboxenstal een oversteek over het voerpad voor de koeien midden in de stal. Ik weet dat er loopbruggen/opklapbruggen zijn zodat de koeien het voerpad niet bevuilen en je met de trekker makkelijk kunt voeren door de zijkant neer te laten klappen. Kan iemand mij vertellen bij welke leverancier ik hiervoor een offerte kan vragen of/en weet iemand hoeveel zoiets ongeveer kost?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ga eens kijken bij melkveebedrijf Bolscher in Bornerbroek...
Onbekend
Wij produceren en leveren dit soort opklapbare bordessen.
Toepassing van dit soort bordessen is wel maatwerk en moet goed in het bouwplan verwerkt, berekend en getekend zijn.
Met name ivm.de aslast en de onderliggende roosters, draagconstructie, muren mestgang is bij iedere situatie anders.
Dit soort bordessen zijn wel prijzig maar eenmaal goed geinstalleerd geeft het jarenlang veel voordeel en arbeidsgemak.
nadere info of contact mogelijk via www.vandinthervelp.nl
Onbekend
Bedankt voor de reakties. Ik heb ondertussen een richtprijs van idd. circa 9.000 tot 12.500 euro!! Best veel geld dus. Als je het doet is het verstandig meteen in de nieuwbouw mee te nemen, later zijn de bouwkundige voorzieningen lastiger. Als het schoonmaken me per dag 10 minuten kost, de zondag niet schoonmaken, dan is dat 1 uur per week, 52 uur per jaar. Inzet van vreemde arbeid kost me nu circa 20,-- euro per uur. Ook mijn eigen arbeid kost dus minimaal zoveel. Dat is dus 1040,-- per jaar. Hier zou je dus net zo'n beetje de loopbrug van kunnen betalen. Nog afgezien van het gemak dat je hebt van het overzetten van de koeien. Ik ben trouwens een stal aan het bouwen met de voerpaden aan de buitenkant maar dan tegen de oude stal aan. En hiertussen zit de wachtruimte. De koeien die uit het land komen hoeven dan niet door de stal maar kunnen over het voerpad direct de wachtruimte in. Tevens is daar nog een strostal gepland voor droogstaande/kalvende koeien en een zorggroep van een aantal koeien die ook gebruik moeten gaan maken van de oversteek. Blijft een hoop geld, schoonschuiven en spuiten is ook zo gebeurd... maar ja... dat geldt voor al die kleine klusjes... is zo gebeurd, en zo is de dag toch weer in een mum van tijd om. De meerkosten van een stal met voerpaden aan de buitenkant vallen overigens mee. Deze voerpaden worden niet onderkeldert wat in een 3 + 3 stal toch vaak wel gebeurd... omdat het slechts 1 muur extra is, maar dan wel met een heel dik zwaar betondek. De onderbouw kostte me nu 280.000 euro,2400 kuub mestopslag voor een 0-6-0 stal met154 ligboxen, 38 meter breed, 43 meter lang. De bovenbouw wordt een serrestal, circa 110.000 euro. Dan de stalinrichting a 30.000 euro, water/licht/vergunning/grondwerk circa 30.000 euro, en de stal staat dan voor nog net geen 3.000 euro per koeplaats. Deze sluit aan op de wachtruimte voor de 2 x 12 70 graden melkstal. Voorlopig kan ik dan weer vooruit.....
anonymous_14
klopt, ik kreeg toen een offerte van ezendam. Dit ging riching de 12000 euro, dit vond ik iets te duur. Ik heb nog steeds plannen voor zelfbouw, maar de tijd ontbreekt nog.
Op dit moment gaat het schoonmaken met water en vloerentrekker ook goed maar de wens ligt er nog.
anonymous_14
en veel meer trekker verkeer en hogere bouwkosten. Bij 2 voergangen valt die 12000 euro van de oversteek in het niet.
jansen2
even zoeken in archief, er is een topic van, ik dacht plm jaar geleden
anonymous_297
Volgens mij vroeg Richard er toen na.
anonymous_297
Niet aan beginnen. Weggegooid geld. Ik was het ook eerst van plan maar 8000 euro vond ik toch te vorstelijk. Ik ben eens gaan kijken bij colega's die alleen aslast-roosters over de voergang hadden. Het steld niets voor om na het overdrijven van de koeien even met een vloertrekker en wat water de boel te reinigen. Roosters drogen zo op.Keep it simple Antoon.
anonymous_464
zorg dat je de voergangen aan de zijkant van je stal hebt, dat scheelt enorm veel koeverkeer...
anonymous_475
De Boer stalinrichting heeft er 1 in het assortiment; de V-way
Veenprut
Ezendam in Borne

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien en ligboxenstal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
20
TREFWOORDEN