Shovel of verreiker

Wie heeft ervaring met het laden van de voermengwagen met een shovel en verreiker.
Laad momenteel de wagen van 2.80 hoogmet de trekkervoorlader, maar denk in de toekomst over
een shovel of verreiker. Graag ervaringen met wendbaarheid, laadhoogte, bedieningsgemak, zicht etc.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/03/2009 11:35 door oevermans.

Deel dit topic

Reacties

aukevd
verreiker is goedkoper dan shovel. nadeel is zicht rechtsvoor maar dat went wel.
Laad mn trioliet met een manitou 627. als je wilt mag je wel eens komen laden.
Onbekend
Daar is hier in het verleden al veel over geschreven Oevermans. Het hangt een beetje af van wat je wilt. Voor mij heeft een verreiker de voorkeur (veelzijdiger dan shovel, makkelijk lagen van hoge wagen, ook heel handig voor laden ronde/vierkante balen)), maar anderen kiezen voor een shovel. Het zijn allebei wel bruikbare apparaten..
Onbekend
Voer zelf met eenzwenk shovel, ook handig als je eens een koe zijdelings uit een benarde positie moet trekken.
Wel opletten dat hij hoog genoeg kan , niet alleen boven de mengwagen kunnen maar ook nog boven de wagen kunnen kiepen zodat je eventueel nog een kop op de wagen kunt laden.
gezienus
wat wil je er noch meer mee heb zelf een verijker op probe gehadvoermeng wagen vullen heel goed voeral als je alle sillos noch niet op beton heb als je vast zit voor de kuilkun je altijd noch je arm naar de bult in schuiven allen ik heb gekozen voor een 6 tons schovel wendiger om je droge koeienstal en de kalverhoken mee uit te mesten met een verijker kwam ik niet om de hoek . een 6 tons schovel met een happer van 180 is aan de grotte kant met mais losenmoet ik wel recht staan behoorlijk instabiel ben altijd bang dat die noch een keer omvalt
Onbekend
kis voor een ekstra trekker kun jo ook andere werkzaamheden mee doen met voor lader natuurlijkals sjofel of verrijker stuk is kun je niet voeren
Onbekend
gewoon met de trekker joh,
Ik heb enkele jaren gelden ook voor de keus gestaan en een trekker blijft gewoon de meest veelzijdige machine.
Ik laad momenteel voor de melkende koeien 3500 kg met grijperbak , is 10 minuten werk incl lossen.
Kortom : gaat nergens over
Ik ben benieuwd wat je beslissing wordt!
johnvanhal
shovel is veel wendbaarder en je werkt toch voornamelijk op en rond het erf. Je kan alleen niet zo hoog. Je hebt ook meer zich omdat je hoger zit maar wel ook weer een hogere instap. Ik heb zitten twijfelen om de shovel om te ruilen voor een verreiker. Met de bouw is zo'n verreiker hier geweest maar had veel te veel ruimte nodig. Zodoende toch bij shovel gehouden.
Onbekend
Knikverreiker!!

Goed zicht en het grote voordeel is dat je de giek kunt uit schuiven, dan kun je hem overal voor gebruiken.
Onbekend
Maar wel instabieler en duurder dan een vierwielbestuurde verreiker...
gezienus


kan ook een goed koope oplosing zijnbij ons in de buurt weet ik 2 stuks die al langer zo voerenje moet natuurlijk wel alle verhard hebben 3000€ heb je er wel eenschovel moet je toch aan 10 tot 15 denken
Onbekend
Heb je geld over ga je voor de shovel of de vereiker ga je voor saldo blijf je bij de voorlader maak een inschattingvan de melkprijs de komende tijd en bepaal je keus
aukevd
mm een trekker die bestand is tegen intensief voorlader werk kost zeker nix?
ik heb geen werk voor 2 trekkers en mn verreiker van 3 jaar oud was nog ff goedkoper dan een 100 pk trekker van 3 jaar
anonymous_139
Ben van planeen trekker te ruilen voor verreiker of shovel. De jaarkosten zijn dan niet hoger, maar het gebruikersgemak
is groter. Bovendien heeft de trekker met voorlader veel te lijden van het dagelijks laden.
Momenteel orienteer ik me en vraag naar jullie ervaringen.
Daadwerkelijk investeren stel ik nog even uit met deze lage melkprijzen.
Bedankt voor de reacties.
jan w
Dan misschien een MC CORMIC TELE-TRACTOR
Onbekend
Mijn zwager heeft een merlo multifamer verreiker met hef en aftakas. Inmiddels is de trekker de deur uit en ploegt de loonwerker. Dit ding wil hij voor geen goud meer kwijt.
Eenmaal een verreiker en je schijnt verkocht te zijn.Bij mijn zwager maakt hij vlot het dubbele aantal uren als zijn trekker voorheen. Als je hem hebt heb je er ineens ook werk voor schijnt.
koeboer
Doe mij dan maar een trekker hoef ik de helft minder uren maken
hookwood
Dat ligt er natuurlijk aan wat je in die extra uren doet met de shovel of verreiker. Ik heb nu een half jaar een shovel en 300 uur daar reeds mee gedraaid. Ik hoef nu niet meer met de hand de kuil af te spitten, maar doe dat nu met de shovel in combinatie met een rubberschuif. Meestal heb ik de schep niet meer nodig.
Onbekend
De jaarkosten zijn gelijk .
Heb je wel goed bekeken hoop ik want ik weet uit ervaring dat de post onderhoud per draaiuur bij een verreiker veel hoger is dan bij een tractor.
Koop daarom zeker geen tweedehands
Grasbaal
Een goeie ruwterrein heftruck heb je niet voor 3000€, een gewone goeie diesel-heftruck ook niet. Behalve 100% verhard moet het ook 100% strak en glad zijn anders rijd dat ook voor geen meter.........
Wimsumar
Co Scholten Schreef:
-------------------------------------------------------
> Behalve 100% verhard moet het ook 100% strak
> en glad zijn anders rijd dat ook voor geen
> meter......... Jawel hoor, voor de seismometer !En als de verharding nog niet in schotsen is gereden dan is de heftruck een riskante aankoop. Het rijdcomfort van een heftruck is vaak allerbelabbertst door de zeer primitieve bestuurderszittingen die ook nu nog op nieuwe trucks gemonteerd zijn ! Een 50 jaar oude trekker met ijzeren zitpan op bladveer was in vergelijking al luxe.
Onbekend
Laad de mengwagen met een Manitou 634LSU alweer3.5 jaar. En de verreiker is 6 jaar oud en bevalt goed.
Onbekend
Qua wendbaarheid wint een 4-wielgestuurde machine het van een knikker. Onderlinge verschillen zullen er ook zijn, maar mijn vierwielgestuurde kramer 380 is geweldig. Het grote nadeel is dat bij snel rijden + krap draaien dat je voor 100% zeker op de kant ligt! (levensgevaarlijk). Wel zet ik de mengwagen tegen de kuil en kan ik na het happen 1x achteruit en 1x vooruit en dan direct lossen. Ik heb een hekel aan morsen.
Ik heb enkele aanpassingen laten maken en kan nu makkelijk de mengwagen vullen,maar 'wanneer ik de kuilhapper geheel kiep, dan raak ik de mengwagen volop. Dit heb je met een verreiker niet. Bedieningsgemak is voor een verreiker en shovel ligt meer in het merk dan in machine. De reden dat ik niet voor de duurdere verreiker gekozen heb, is dat ik de extra hoogte bijna nooit nodig heb + beter zicht op de giek vd shovel tov verreiker + als ik op de shovel zit heb ik 100% zicht om me heen en weet ik zeker dat er geen spelende kinderen zijn. Ik weet best dat er in principe geen kinderen mogen lopen bij zulk werk, maar uiteindelijk ben ik ook klein geweest!
Als laatste moeten we het brandstofgebruik ook meenemen. Koop geen 100pk machine wanneer je deze niet nodig hebt.
brabo
Volgens mij draaid een knikshovel korter dan een vierwielgestuurde verreiker.
De boeren met een knikshovel zetten de mengwagen in de sleufsilo, de vereikerboeren laten deze meestal voor de sleufsilo staan omdat ze anders niet recht voor de menwgen uit kunnen komen.
Ik heb zelf een knikshovel met uitschuifbare giek, ideaal.
Onbekend
nou die kramer van mij heeft een draaicirkel van minder dan 3 meter (buitenkant band). Natuurlijk zit d'r dan nog wel een bak aan. Zelfs op de voergang draai ik met 1 keer insteken. Ik heb weleens een Atlas 65 op proef gehad, maar dat viel me tegen. Daarna toch maar voor een 4-wiel gestuurde gekozen die helaas wel meer banden vreet door het krappe draaien.
[www.neuson.com]
Wat jij hebt lijkt me ook geweldig, maar ik heb er niet voldoende werk voor.
hookwood
Voordeel van een knikshovel is wel dat je achter de bak aan rijdt en dit is met name handig in krappe ruimtes. En de achterkant volgt mooi waardoor je in die krappe ruimte minder snel wat raakt.
anonymous_14
ik heb een verreiker gekozen vanwege de hoogte. Het grote nadeel is dat je links zit en rechts minder ziet. Maar ook dit went. Grote meevaller vind ik dat je bijna op de grond zit en dus makkelijk in en uit stapt om even plastic oid aan de kant te gooien tijdens het voeren. De wendbaarheid en bediening zijn onvergelijkbaar veel beter dan bij een trekker met voorlader, maar dit geld waarschijnlijk ook voor een shovel. Deze machines zijn gebouwd rondom het heffen en laden en een trekker is aangepast. Mijn verreiker heeft een 4 versnellingsbak met een vloeistof koppeling. Dit is m.i. veel duurzamer dan de hydrostaat waar veel shovels mee zijn uitgerust qua bediening is het ongeveer gelijk. Ik heb mijn manitou 633nu 10 mnd en 500 uur gebruikt. Hij was 6 jaar oud en 5000 uur op de klok. Ik ga ervan uit dat zo'n ding de 10000 uur vol moet kunnen maken.
anonymous_14
Let op dat je wel een machine kiest met een joystick, gek genoeg worden er nog steeds nieuwe shovels en verreikers verkocht waar je voor de giek en bak en de extra functies aparte handels hebt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verreiker , mengwagen en voermengwagen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
3