Europa staat in de brand, Nederland hooguit op waakvlamstand

Deel dit topic

Reacties

vannorden1993
Geen inter- of intrasectorale discussies bij de oosterburen. Gewoon kop de veur en niets te verliezen!!!

“De afgelopen weken waren al talrijke manifestaties die 'laten zien dat de beroepsgroep één lijn trekt en dat er een omslagpunt is bereikt waardoor het vat overloopt', aldus de boze boeren.”
Claas 1986
Tot de boel hier ook ontploft.
Tinus78
Van afzwakking van maatregelen voor milieu- en klimaat waarmee boeren in Europa te maken krijgen, mag geen sprake zijn. Dat vindt de wetenschappelijke adviesraad voor klimaatverandering van de EU – een vijftienkoppig panel van topklimaatexperts. Dit panel heeft onderzoek gedaan en stelt dat de lidstaten in alle sectoren meer moeten doen voor het klimaat.

Voor de Europese landbouw betekent dit volgens de experts onder meer dat de veehouderij moet krimpen. Daarnaast moet de EU een plantaardiger dieet aanmoedigen....
Erik1979.
Bij ons hebben de ouderen een mooie oplossing voor het steeds duurder worden van het voedsel. Ze halen mooi de statiegeld flessen uit het vuilnis.
vannorden1993
@Erik1979. Die jij weggooit?
Erik1979.
@vannorden1993 nee,ik ben wel zuinig 😀 maar mijn dochter heeft een mooi zakcentje erbij van al die blikjes en flessen bij ons uit de melkstal. Gooien ze wel netjes in een andere bak.
vannorden1993
@Erik1979. zet het personeel maar twee schalen terug
Kars
@vannorden1993 dan heeft ie er geen meer over.
George
Quote Reactie van @Erik1979.:
Bij ons hebben de ouderen een mooie oplossing voor het steeds duurder worden van het voedsel. Ze halen mooi de statiegeld flessen uit het vuilnis.

Je dramatiseert het wel allemaal graag , in Duitsland is alles eerder goedkoper dan hier in NL dus het zal allemaal nog wel redelijk meevallen met de gemiddelde Duitser.
Erik1979.
@George de gemiddelde Duitser krijgt ongeveer 1500 euro pensioen. Daarvan moet die ook nog de huur betalen. 25% krijgt minder als 1000 euro.
+1
bio boer
@Erik1979. aow is in nl niks hoger volgens mij
George
@Erik1979.
Wat jij laat zien zal ik als zelfstandige in ieder geval niet krijgen. Alleen maar AOW. Als we niet zelf goed voor ons eigen zorgen hebben wij later ook gewoon niks! In Duitsland is het niet dramatischer dan hier denk ik.
labella
@bio boer 1459,53 euro voor een alleenstaande
George
Quote Reactie van @Erik1979.:
Daarvan moet die ook nog de huur betalen.

Ik denk dat de meesten ook wel een eigen woning hebben . Je hebt overal rijken en je hebt overal arme sloebers en van alles er tussen in en die zijn ook in Duitsland in de meerderheid denk ik.
+1
vannorden1993
@George Duitse boeren werken niet zo hard als Nederlandse
ted9
@vannorden1993 Kijk uit wat je zegt hier over ander landen anders slaan een paar onzekere emigranten je om de oren met. Als de derogatie eraf is kijken we wie het langst lacht.
vannorden1993
@ted9 duimpje is van duitser
Frans1
@ted9 🤣🤣 idd, we zullen het zien
Vdejong
@vannorden1993 Canadese nog minder🙊😁
+6
Hans van Bergen
Nieuwe Oogst praat niet over de acties in vele andere landen als Italie en Hongarije meen ik. ook niet over de ware aard. Dat boeren dingen kotsbeu zijn zoals de vele controles bv. Kortom wat flut weer en wat laat. Zo probeert Nieuwe Onzin de boertjes onder de knoet te houden!
+1
vannorden1993
@Hans van Bergen Jij en alle andere collega’s die boos en gefrustreerd zijn kunnen nog heel lang kritiek leveren op de huidige belangenbehartiging. Het gaat je niet helpen.
Hans van Bergen
@vannorden1993 Volgens mij doe jij de ganse dag 7 dagen in de week 52 weken per jaar niets anders
vannorden1993
@Hans van Bergen en? Helpt het?
hookwood

(klik om te vergroten)

vannorden1993
@hookwood Gaat de lto ook actie voeren?
Hans van Bergen
@hookwood Ja als ik er iets van zeg worden ze wakker. Too little too late
hans1980

weurding
@hans1980 t is hier nog rustig
Vdejong
@weurding ja lamgeslagen overweegt men wanneer de beste tijd is om mest uit te rijden
weurding
@Vdejong in Canada?
Vdejong
@weurding nee, in Nederland

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brand , europa en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN