Boerenweercolumn: Van zomer in herfst naar vorst in de nacht

Met afstand verliep het eerste tiendaagse tijdvak van oktober als warmste ooit gemeten in de Bilt. Maar begin volgende week ziet het er ’s ochtends vroeg misschien wel winters wit uit.

Komend weekend zoekt de wind namelijk de noordhoek op en ontstaat er waarschijnlijk een klassieke winterweerkaart met aanvoer van berekoude lucht rechtstreeks van de Noordpool. Aangewakkerd door een ‘trekpaard lagedrukgebied’ boven de Middellandse Zee. Maar het is natuurlijk nog geen winter, dus de vrieslucht warmt op boven het warme Oostzee- en Noordzeewater voordat het in ons land aangekomen is.

Deel dit topic

Reacties

aldert
Het is hier nog steeds zomer,28 gr overdag.Volgende week winter dus we slaan gewoon de herfst over.....
+2
Weidezicht
Goed weer voor die kut knut.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , zomer , nacht , herfst , lucht , vorst , aanvoer , wit , Noordpool en wind geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0