Illustratie van: johnderfavo2.0

Voermengwagen

verticale voermengwagen
ik heb nu een halfjaar de voermengwagen het is een vmix 12 kuup van lengrich met achter lossend maar vind dat hij slecht doseert (ongelijk) wat zijn de ervaringen van andere merken er zit een vijzel in

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Dat ongelijkmatig lossen zit hem in je vijzel.Deze heeft hoogstwaarschijnlijk maar 1 meenemer,en daardoor drukt hij er pas na 1 volledige omwenteling van de vijzel er een hoop voer uit.Nadeel is ook van acgter lossen dat je geen zicht hebt op de hoogte van je losdeur,en zo kan er ineens een grote hoop voer op je afvoerband geraken welke dit niet meer kan verzetten en zo je bandje vastgeraken.
Bij Trioliet hebben ze daarom nu een ' twin stream' vijzel standaard erin zitten.Deze vijzel neemt bij iedere halve omwenteling al voer mee,zodat je een mooie gelijkmatige verdeling zal krijgen aan het voerhek.
Onbekend
kijk eerst eens naar het gras wat je mengt, ik ken die problemen ook, maar alleen bij boeren die het gras niet kort genoeg snijden, bij gehakseld of zeer goed gesneden gras komt het niet voor, ook zonder losbandje niet. (ik had alleen loskleppen) hoe kort is het bij jou gesneden, w e?
gr Arjan Heersink
www.heersinkvoedertechniek.nl
Onbekend
arjan,
het is allemaal gehakselt gras en mais +graszaad hooi 1 kg per koe
Onbekend
ok, dan kun je daar niet de oorzaak zoeken. dan moet het toch in de vijzels gezocht worden, ik heb geen ervaring met BVL, ik had een peecon/usa equipment, die lostte ook minder mooi als mijn huidige trioliet.
terwijl ze beide een extra vleugel op de vijzel hadden zitten om mooier te kunnen lossen. in mijn ogen heeft trioliet dat nu het beste voor elkaar, (twinstream) maar daar heb jij niks aan.
je kunt nog eens proberen om meer toeren te draaien, met de klep iets minder ver open. noodoplossing.... duurt het lossen wel langer, maar wordt het waarschijnlijk wel iets egaler gelost.
maar wat is het probleem dat het iets op bulten ligt? het oogt niet zo mooi, maarja, als ik iets moois wil zien ga ik wel naar iets anders kijken....
Onbekend
je hebt het over achterloseend, met bandje? zo ja, dan nog niet egaal lossen?
zo nee, dan ik wel benieuwd wat je nu gaat doen? laat je het ff weten?
Onbekend
een keenan lost super regelmatig en mengt super goed met behoud van struktuur en de meng tijd heeft oog geen invloed op de struktuur en hij vraagt ook nog weinig vermogen
en hij mengt en lost ook bij kleine hoeveelheden super goed
Onbekend
nou beste HarryB en Sjakie misschien is hij wat duurder dat weet ik niet wij hebben dat nooit uitgezocht maar bij ons naderhand geengesleutel met katrollen en staaldraad en misschien ook wel interessant er stond een aantal weken terug in een of ander blad wat wij regelmatig gratis low budget dus ik noem verder geen naam is sluikreclame toegestuurd krijgen een reportage over ons merk welke werd vergeleken met een ander merk ik meende dat dit in canada was bij pon is niet zeker maar hier werd met een in uw ogen misschien beter en goedkoper merk gevoerden daar zijn ze vast niet dom
tijden een proef met het voeren met ons merk bleek dat de productie omhoog ging tegen aanmerkelijk lagere voerkosten
dit hebben ze een aantal weken gedaan en daarna weer hun eigen merk en dit zouden ze nog een keer herhalen misschien worden de resultaten hiervan nog wel eens bekent
verder is het mooi als je bij je eigen merk maar een goed gevoel hebt
misschien is er iemand op dit forum die deze reportage hier kan plaatsen is wel interessant
Onbekend
het is geen verkoop praatje en geen sluikreclame het is gewoon een goed merk met goede meng kwaliteiten met weinig onderhouds kosten
we gebruiken al bijna 20 jaar naar alle tevredenheid dit merk
Onbekend
Heeft U Uw BVL dealer al om advies gevraagd?
Deze heeft vast, al dan niet in samenspraak met de fabriek een oplossing voor u.
De Van Lengerich wagens staan bekend om hun lange levensduur en betrouwbaarheid.
Onbekend
iedereen moet natuurlijk zelf weten welke wagen hij/zij koopt, maar het merk dat jullie beschrijven is niet voor iedereen geschikt, (ik zal de naam maar niet noemen....reclame....dan kom je al snel bij een vertikale of horizontale menger terecht.
maar ieder zijn eigen keuze, en als het goed bevalt, niet veranderen zal ik ik zeggen!!

maar ik ben nog steeds benieuwd watw e nu met deze info allemaal doet, al waren er maar een paar handige tips waar hij wat aan heeft....
Onbekend
Mijn v-mix 12 LS doseert vooral ongelijkmatig als er veel (gedorst) hooi of stro inzit. Met wat kortere producten gaat het prima. Ik moet alleen iets sneller rijden als de wagen bijna leeg is (minder dan 1000 kg). Het komt er dan aanmerkelijk sneller uit. Doseert in elk geval bij mij wel mooier als de Keenan die ik hiervoor had (was een oud barrel waar dus WEL van alles aan kapot kan).
Onbekend
Ik heb enkele jaren geleden één keer een keenan aan het werk gezien met grof bijna ongesneden gras en het was zeer slecht gemengd. Misschien is dit inmiddels veranderd, maar ik zoek het toch liever in een machine bij een lokale dealer die de meeste onderdelen in voorraad heeft en machine op voorraad heeft staan mocht mijne kapot zijn.
brabo
Volgens mij lossen horizontale vijzels veel egaler, maar ja verticaal is in de mode.
anonymous_6
Ik heb een Strautmann 20 kuuper. De losklep zet ik max. open op stand 5. Anders haal ik de laatste vreetplaatsen niet...
Uiteraard hebben beide vijzels een dubbele meenemer op de bodem.

Ben ter oriëntatie es ergens wezen kijken naar een Storti mengwagen. Deze loste ook achter en errug ongelijk.
Bleek dat de achterste vijzel maar 1 meenemer had....Dat schiet dus écht niet op...
Maar ook was de losopening maar 75 cm breed. Die van de Straut 125 cm.

En, doen de andere verti-mengers ook 't laatste kladje lossen op 1000 toeren, om de vijzels mooi schoon te slingeren?
Grasbaal
Als je stopt met boeren dan kun je als je een USA Equipment Vertical TMR Feed Mixer in de schuur hebt staan altijd nog een autosloperij beginnen:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="

&hl=nl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="

&hl=nl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Wimsumar
Beste Harry B.: Hoezo sluikreclame, uzelf schreef:

Gepost door: HarryB ()
Datum: 22 mei 2009 22:17

Gebruik zelf een Comag 12 kubs verticale voermengwagen.

Als dat van Co mag, mag GdePE vertellen dat z'n Keenan toch echtwel een "easy-feeder"is.
Wimsumar
Beste HarryB.: Produktieverhogingdoor gemengde voerrantsoen is niet alleen door de nauwkeuriger , constantere samenstelling van het rantsoen maar ook doordat vaak blijkt dat oudmelkse koeien (gemakshalve) rijker worden gevoerd dan noodzakelijk.
duitser
Harry wij werken met een strautmann mengwagen. Wanneer er een bult komt zou mij een worst wezen we hebben toch immers een loopstal. Wanneer ik er meerdere keren voorlangs moest rijden, koos ik liever voor een verdeelwagen. Een "bult' heeft toch dezelfde samenstelling al de rest met een mengwagen. Goed mengen voorkomt bulten.
anonymous_137
Wij hebben ook een 10 kub BVL wagen met alleen een paar openingen aan de zij kant, dit vind ik prima lossen, al moet ik wel zeggen dat wij al het gras laten hakselen, en dit scheeld echt veel. Want als je er een een ronde of vierkante baal in gooid, is het een heel ander verhaal, en ja wij doen ook de laatste 50 kg op duizend toeren lossen.
Jack Rijlaarsdam
Jammer dat 'ie ook super duur is en slechts zeven koeien kan voeren uit een kubieke meter ipv tien bij een ander systeem.
Scarlett
Gebruik zelf een Comag 12 kubs verticale voermengwagen met enkele staande vijzel, bij het te ver openen van de klep zelfde probleem.
Om te beginnen zou je, om te controleren hoever de klep openstaat,een schaalverdelingaan de voorkant kunnen aanbrengen met een wijzer aan een gewicht met staalkabeltje en dat via katrollen of door een stalen buis verbinden met de achterklep, ( wel even naar beneden waar het kabeltjedoor loopt, mooi rond ombuigenvoor en achter) Als je handig bent kan het zelfs hydraulisch.
Klep niet verder dan ongeveer half open tijdens het lossen en gewoon blijven rijden en meerderen keren ervoorlangs. Klein beetje meer werk, mooi resultaat.
Scarlett
Nou ja ieder zijn idee, maar ook goed gemengde porties komen erbij mij in bulten uit als de klep te ver open staat, het vervelende is dat ikbeperkte vreetruimte heb. Een goede verdeling voorkomt extra nawerk en gedring van de koeien. Ook met het aanschuiven met de voerband werkt het mooier.
Scarlett
Zeg uhh GdePE, sluikreclame is hier verboden.
Scarlett
Ja Wim, de naam van het merk is gevallen maar er zat toch echt niet zo,n doorzichtig omhoog gevallen verkooppraatje aanvast.
Scarlett
Voor GdePeE is dat geen punt Sjakie, maar voor Low Budget boeren zoals wij is dat niet weggelegd
Scarlett
Laat je niet op de kast jagen GdePE, hier wordt wel eens wat gestiggeld. De Comag kon ik twee jaar geleden (gereviseerd) op de kop tikken(buitenkansje) voor 5000 euro, nadat mijn Storti door de bodem was gegaan. Bovendien washet een achterlosser
(links en rechts) wat ik net nodig had. De aanwijzer ( voor de opening van de klep) was al gemonteerd nadat de betreffende dealer voor de vorige eigenaar de lossing omgedraaid had. Productieverhoging bij een voermengwagen komt hoogstwaarschijnlijk doordat er nauwkeuriger gevoerd wordt.
Scarlett
This al goed jonge, rustig maar,

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mengwagen en voermengwagen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
81
TREFWOORDEN