Intracare voetbad

Heeft er iemand ervaring met het voetbad van intracare. Deze wordt door fnz op de markt gebracht . Wij melken sinds kort met een robot en ben dus op zoek naar een voetbad die ik direct achter de robot kan plaatsen. Zou graag willen weten wat jullie ervaring is en vooral met het voetenbad van intracare.

Video intra bath

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Ik heb geen ervarging met dit type voetbad. Ziet er volgens mij wel goed uit, de koeien lopen er zo te zien rustig door en het profiel op de bodem is niet te grof. We hebben zelf ook een voetbad van FNZ alleen dan zo'n groene die op maat gemaakt kan worden. Deze is 80 cm breed en 300 cm lang. Koeien lopen er goed door heen alleen is hij wel aan de zware kant. Je kan hem alleen tillen, maar handig is anders. Moet hier nog een keer een verijdbaar onderstel ondermaken, maar daar is nog niet van gekomen.

We plaatsen het voetbad altijd ongeveer 1,5 meter na de uitgang v.d. robot. De koe kan dan eerst uit de robot stappen voordat hij het voetbad in moet. Hierdoor schijten ze de voerbak niet vol en de volgende koe kan dan in elk geval de robot in. De koe heeft even tijd om te kijen en door het voetbad te lopen.

Succes!
Onbekend
Ik heb al 2,5 jaar dit voetbad en ben er goed over tevreden.
Het voetbad ligt altijd in de retourgang ook als het niet gebruikt word en zo zijn de koeien nooit bang om er door te lopen.
De midden rooster zorgd er voor dat het grootste gedeelte van de mest niet in het water komt en dus niet zo vaak ververst hoeft te worden
Onbekend
Probeer het nog eens

Ik heb al 2,5 jaar dit voetbad en het bevalt goed
Het voetbad ligt altijd in de retourgang waardoor de koeien nooit bang zijn er door te lopen
De midden rooster zorgd ervoor dat de meeste mest niet in het water komt en dus niet zo vaak ververst hoeft te worden
Onbekend
wat een onnodige kosten en een ekstra werk wij gebruiken nooit !!!!!! een voetbad als het rantsoen goed is met ruim voldoende struktuur en verder goed uitgebalanceerd is dit helemaal niet nodig
het is alleen maar symtoom bestrijding
Onbekend
is voor een groot deel een weerstands kwestie als de koeien een goede conditie hebben en verder een goede gezondheid hebben zul je zien dat deze klachten bijna niet voorkomen
Onbekend
Hallo Wim,DEROOY heeft ook een autom.voetbakbak,wat is jou idee daarover ?
Onbekend
geld verspilling als u aan de eerder vastgestelde voorwaarden van wimsumar en mij voldoet heeft u weinig problemen en weinig klauwverzorgings kosten
Onbekend
en laat de verkopers van dit soort artikelenmaar lullen gesprek afkappen en wegsturen
Wimsumar
Beste Eddie : Zoals GdePe aangeeft is er een positief verband tussen een voerrantsoen met voldoende structuur en de mate van klauwaandoeningen als ''stinkpoot'' en ''mortellaro''.Zonder verdere details blijkt dat koeien met een structuurrijk rantsoen een gezondere '' klauwhoorn'' hebben. Dit laat zich bij het bekappen erg duidelijk zien in egaal wit/geel gekleurde hoorn aan de zool van de klauw, dus zonder rode bloeduitstortingsvlekken die wijzen op bevangenheid ( gifstofophoping/stofwisselingaandoening in de poot). Ook de wand van de klauw is dan vrij egaal glad, zonder ribbels (als gevolg van bevangenheid). Het ligt voor de hand dat ''gezond''gevormd klauwhoorn minder snel wordt aangetast door bacteriële infecties als bijvoorbeeld 'stinkpootinfectie'.
Wimsumar
Beste Eddie: Ja-nee-ja, beide infecties ontwikkelen zich meestal op het zogenaamde "balgebied"(overgangsgebied achterzijde) van het loopvlak. Alsdoor een goed (gezond) functionerende lederhuid daar een 'sterke' hoornlaag wordt gevormd is de huid om de klauw ook gezonder, sterker. Hierdoor kun je vervolgens stellen dat de 'weerstand' (GdePE) tegen genoemde infecties beter is.
Uiteraard moet ook aan andere randvoorwaarden worden voldaan, zoals droog stalklimaat en 'schone'/droge stalvloer.
Wimsumar
Beste 350: Als ik op een ''warme-zweetvoeten-dag'' 's avonds na het melken laarzen, sokken en voeten even was met de reinigings- desinfectieoplossing van het melkmachinespoelen is dagen erna de tussenteenhuid veel sterker en gaver, dus een voetbadgebruik bij de koeien zal ongetwijfeld ook prima werken.
MAAR: soms staat het gebruik van bepaalde middelen je tegen. Zo ook formaline, ik heb al eens eerder hier op 't Prikbord gezet dat het kankerzooi is en kreeg toen een lawine van 'tevreden' gebruikers over me heen, dus zal ik dat er maar niet weer bij vermelden. Ook de veelgebruikte kopersulfaat ''verdient'' aandacht, immers hiermee komen vele kilo's koper (via mest) mee over het land. Dat zijn hoeveelheden die voor dit sporenelement (m.b.t. de bemestingstoestand) vele malen het maximum overschrijden.
Uw vraag over de toepassing van een geautomatiseerd voetbad: Natuurlijk, mits juist gebruikt zal het, vooral gemakkelijk, een goede bijdrage geven aan de klauwgezondheid.
jeroen groot
idd
Eddie v
Ben nog jonge veehouder maar sinds wanneer heeft voeding wat te maken met mortelaro en stinkpoot.
Eddie v
Maar mortelaro is een huid aandoening en stinkpoot trouwens ook
adrie
Wie verkoopt dit voetbad in DK, Deense boer ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melken en voetbad geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
6
TREFWOORDEN