Illustratie van: deutz661

Stalvoeren/drijfmest

Ben gewent om voor stalvoeren geen drijfmest toe te dienen.
Wie heeft er ervaring om dit wel te doen?

Deel dit topic

Reacties

J Andringa
Kan alleen als het bemest is als het gras nog heel kort is. Heb ervaring wanneer het al wat langer gras bemest is. Dan kwamen de koeie niet aan. En toen ik het in de stal loste rook ik het zelf ook wel.
+1
klant
@J Andringa hoog maaie
demelkboer
@klant en pick-up gaatje hoger
Braboboer
Kort na maaien en verdund met water.
bio boer
Merk hier nooit probleem dat ik het eerst bemest
+1
Hurliboertje
Weet je zeker dat je wel wilt stalvoeren? Dat is toch niks waard.

prikkebord.nl/topic/237743/
Henry90
Hier altijd om en om...15m3 drijfmest of 30 kg N uit kunstmest...kan weinig verschil merken qua opname...wel altijd snel de mest er op liggen na het maaien..binnen een paar dagen
Henry1
Wij hebben ook wel eens een tijd gehad dat we geen drijfmest reden voor stalvoeren. Maar of het echt verschil maakt?
Ik denk / ervaring is dat de weersomstandigheden na bemesten heel veel uitmaken. Een paar jaar terug hadden we een perceel wat geweid was. Daarna nog een normale grassnede ingekuild en de snede daarna wilden we stalvoeren. Maar dat wilden de koeien niet vreten.

Dit jaar hadden we een paar percelen die geweid waren , direct erna schoon gemaaid en de volgende snede wilden we maaien. Door de regen lukte dit niet en omdat we toch weer weidegras nodig waren hebben we besloten om deze te stalvoeren (met bovenstaande ervaring dus eigenlijk tegen beter weten in). En opname was gewoon goed.

Maar met die ervaring durf ik het na de regen van afgelopen tijd prima te proberen op percelen die nu bemest zijn

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stalvoeren , drijfmest en ervaring geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0