Hooiweer

Hier vandaag prachtig droog gras in de baal, wat zullen mijn Lakenvelders weer smullen de komende winter!. Het gras is maandag gemaaid, niet geschud en zo van het zwad in de wier en direct in de ronde baal:

Deel dit topic

Reacties

brabo
Is dit de 2e of de 3e snede ?
brabo
Dat is dan een flinke voorlader
cs-agrar
Da's gelijk krachtvoer Co, scheelt weer in de kosten. JV zal het met genoegen geperst hebben
cs-agrar
Neem aan dat jij daar achter gaat komen of vraag het de volgende keer als je hem besteld. Ben overgegaan op vierkante balen, dus is JV tot op heden beetje uit de picture
Grasbaal
Bij de eerste snee moesten we er iets meer moeite voor doen om het droog te krijgen, maar het gras kwam toen uiteindelijk toch nog droog in de baal.
Grasbaal
Ondanks de droogte toch nog 33 ronde balen van 4 hectare

Grasbaal
Dit was de 3e, de 2e was een weidesnee
Grasbaal
Wij hebben een lage voersnelheid, 1 foliebaal per 6 dagen. Als het goed is hebben de rondebalen dit jaar geen netje meer.
Grasbaal
Ja, met hele mooie wieren was het weer snel voor elkaar. Weet jij of JV nu zonder netje perst?
ejb
ik moet zeggen dat 1 van de weinig positieve punten over dit jaar wel is dat de voederwinning tot nu toe zeer prettig verlooptmaar wacht natuurlijk tot na de maisoogst met de definitieve balans over de voederwinning maar zie ook dat het bij Co prima gaat en dat is mooi
ejb
nee dat duurt nog wel even de korrel is al wel geel en vol ik denk eerder 4 tot 6 weken en licht aan het weer maar ik maak wel een topic als het zover is
Co Scholten Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hier vandaag prachtig droog gras in de baal, wat
> zullen mijn Lakenvelders weer smullen de komende
> winter!. Het gras is maandag gemaaid, niet geschud
> en zo van het zwad in de wier en direct in de
> ronde baal:
>
> [img.mobypicture.com]
> e64d34cce_view.jpg

Waarom ronde balen co ? Wijdoen alles in de rijkuil .Persoonlijk vind ik ronde of vierkante balen niks , dat gepruts met die folie en dat netje wat erom zit .
Wimsumar
Beste EJB.: Hoe staan de vroegste percelen er voor in het SAllandse ? Met een 2 weken de hakselaar erin ?
Wimsumar
Beste 1234: Precies, dat heb ik ook nog nooit kunnen begrijpen, desnoods nog met een pakkenklem in de fronthef ( die vaak allebeide wel aanwezig zijn maar nooit gebruikt worden).
Als de wikkelaarmachinist dan ook nog even een merkteken op het ''eerste pak uit de pers'' zet is het helemaal af. Het eerste pak is vaak een 'strontpak' en die zet ik altijdapart weg.
Wimsumar
Beste Brabo: In L.T.O. oogst vandaag een reportage over een 7- paks grootpakklem ( 7 X 1,2 m.)

Of website Meijer: [www.meijerholland.com]
Wimsumar
Beste discussieleden : Het is nu inmiddels weer 32 graden binnen, ik stop er eerst even mee. Ik ga buiten even afkoelen
Wimsumar
Beste 1234: Met alle ramen open is de warmte er 's avonds ook vlot weer uit. Zo'n woon-magnetron is gemaakt van hout en kunststof en dat houdt de warmte niet vast zoals in een huis van steen en beton.
By the way: Zwaar hagel daar bij u in de omgeving ? Dat werd in RTL WEER genoemd.
Wimsumar
Beste Kasé: Bij hagel zo heftig als ''een mand aardappelen'' die over het dak wordt gekieperd hoop ik dat schadeverzekert is. Ik vrees dan echter meer schade aan het golfplaten-staldak.

Toch een hagelbui op (hagel)steenworp afstand bij mij langs getrokken. In Drachten melding van 2 cm dikke hagel !

[www.waldnet.nl]


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/08/2009 10:29 door Wimsumar.
Wimsumar
Beste Theo: En toch klopt het.

O, er is inmiddels een wijziging bij geplaatst, maar ik bedoel dat George nog steeds na het MELKEN (!) koel kan zitten.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/08/2009 21:45 door Wimsumar.
Erco
ja sinds george gestopt is met melken zit hij er vast wel warmpjes bij. iig warmer dan ervoor
anonymous_78
was het maar regenachtig weer ,het land word met de dag roder van de droogte
anonymous_78
jij haalt ze zeker 1 voor 1 op ,met een plattewagen en hefmast maakt het weinig uit waar ze leggen .
anonymous_78
voersnelheid waarschijnlijk
anonymous_78
>>Ik heb ding sinds 2005 en wilde na het melken wel koel kunnen zitten'

onder de perenboom george ,lekker koel en geen energie


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/08/2009 21:41 door theo.
George
Ik heb in huiszo'n Zibro airconditioning , werkt fantastisch. De keuken en de huiskamer houdt hij koel. Ik heb ding sinds 2005 en wilde na het melken wel koel kunnen zitten.
George
Valt wel mee hoor , zo'n vetpot is dat akkerbouwen en jongveeopfok ook weer niet.
George
Ik heb nog nooit wilde plannen gehad en ja ik ben blij dat ik nu niet melk en ja er is met mijn eigen jongveeopfok geen zak te verdienen en de korrelmais die ik teel zal ook niet zo gunstig te slijten zijn dan vorig jaar maar gelukkig heb ik dit jaar maar 5 ha. En gelukkig heb ik nog een beetje geld op de bankrekening staan.
George
Muziek?? Nee daar moet gewoon geld bij.
1234
1 aspect van sommige loonwerkers begrijp ik nooit, waarom nemen ze balen niet even mee naar de kopakker. Scheelt enorm veel tijd bij het laden. Zowel bij een combipers als een losse wikkelaar is dat geen probleem.
1234
ik heb mijn loonwerker al aardig bijgeschoold en deze doet het nu maar ik reed vanochtend richting de afsluitdijk en ja hoor, overal en nergens die balen.
1234
?, nee 14 tegelijk, voorlader
1234
Bij stro heb je ook al dat ze 14 kleine baaltjes met touw wikkelen tot 1 grote baal
1234
heb dit jaar alles in de ronde balen gedaan, dat gepruts zoals iedereen het noemt met de net en plastic is voor mij onbekend. Ik voer de balen met een blokkenwagen en dan is het maar net hoe je werktwijze is. Ik ben het wel met je eens als je personeel hebt of met meerdere mensen rondloopt moet je nooit deze duurdere variant doen, alhoewel wat is duur als je alles rekent. Ronde balen of vierkant balen manier van kuilen is de meest ontspannende manier van kuilen op 1 ding na............. als de rekening komt ofschoon je nooit voor een verassing staat, je weet hoeveel dat zal worden.
1234
verwen je zelf in die magnetron op wielen met een[www.vergelijk.nl]
1234
ik zit wat zuidelijker in de provincie en we hebben helemaal niets op een paar drup en een windvlaagje na gekregen. mijn schoonouders op de bildtse klei hadden het over dat het leek of er een mand aardappels op je huis werd neer gegeooid zoveel lawaai
1234
kon deze week nog uit een exportstal een hoogdrachtige vaars kopen voor 800 euro thuis. Dan zit er weinig muziek voor de opfokker in dunkt mij.
1234
wat moet volgens jou puur aan voerkosten een hoog drachtige vaars dan opbrengen. Arbeidsvergoeding is zo rekbaar daar praten we maar niet meer over
jansen2
de vorige snee was natter geloof ik of was dat niet bij jou
kasé
Wij boeren laten tegenwoordig al alles door d e loonwerker doen en door die baaltjes niet allemaal bij het hek neer te pleuren komen we zelf ook nog een keer achter in het land
kasé
Jouw "mobiel home" is wel zware hagel-bestendig, Wim? Anders koelt het wel erg veel af
anonymous_186
Vandaag 97 ronde balen ,dinsdag gemaaid van 20 ha. Er kwam roest in dus eraf dat spul rook als hooi en niet geschud!
boerontour
´t is ook altijd wel weer wat, te droog en te nat of de melkprijs doet het niet...............................
anonymous_448
met dit weer hoeft d'r helemaal geen kleedje omheen, dus dat scheelt weer in de kosten! Ik heb ook net de tweede snede binnen en het is prima spul op een beetje ridderzuring na!
anonymous_448
nee, maar je zult onder deze omstandigheden ook wel niet staan te popelen om te gaan melken. Alhoewel de jongveeopfok voor eigen kop momenteel ook deep shit is en dan de mais nog. Ik hoor alleen maar prijzen van mensen die belang hebben bij lage prijzen, dus ik ben benieuwd wie de prijszetter gaat worden. Heb je nog wilde plannen?
anonymous_537
korte stoppel gemaaid?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras en lakenvelders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
10
TREFWOORDEN