Illustratie van: FerreV

Prijzen maishakselen

Ik kreeg van mijn loonwerker te horen dat hij genoodzaakt was om de prijzen te verhogen 320naar 380 euro per hactare of hakselen inuurtarief wat werd verhoogd van 340 naar 390 euro per uur.
Aangezien ik het onzin vind de prijzen te verhogen in deze tijd en de diesel goedkoper is dan een jaar geleden vraag ik mij af wat anderen buiten mijn regio betalen.

Deel dit topic

Reacties

frank b
Als ik het wel heb 350 euri per ha. Achterhoek. Heb er dit jaar nog niet naar gevraagd, maar onze loonwerker zit altijd wel scherp. Toen ik net van school af kwam, reed ik mee met de mais. Moesten mais inkuilen bij een boer, waar een andere loonwerker ook al gehakseld had (verkoop+hakselen), er bij op/aan kuilen. We hadden er al 7 wagens op voordat we weer op dezelfde hoogte waren als waar de andere loonwerker de dag ervoor gestopt was. Deze was wel erg goedkoop, maar ja........
(ff voor de wijsneuzen, geen brede, lange kuil en geen kleine silagewagen.)


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/09/2009 20:00 door frank B.
1234
heb je gevraagd waarom deze prijsstijging, je gaf al aan dat de dieselprijzen lagerder zijn, de loonkosten zijn ook niet gestegen dus. Als hij zijn te weinig werk wil afwimpelen op jou zou ik daar zeker iets van zeggen ofschoon ik niet weet of je wel alternatieven hebt.
anonymous_78
>>de loonkosten zijn ook niet gestegen dus

loonwerk cao is tussen de 1,5 en 2% hoger en ze rijden hier veel met zeiltjes over de kiepers op de weg na de boetes van vorig jaar


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/09/2009 20:28 door theo.
anonymous_8
Als ze zeilen zouden hijsen op masten aan de kippers om brandstof te sparen, zouden de tarieven omlaag kunnen..
Wimsumar
Beste Marcster: Helaas, de maximum hoogte is vaak al bereikt met de silagewagens. Vaak rijden er trekkers met nutteloos 1000 kg frontgewicht waar wel wat af kan.
anonymous_448
het heeft meestal wel een reden waarom die gewichten er hangen, anders stuitert de trekker op de weg! Vooral met fronthef is dit zeker nodig omdat een frontblok mist.
Quattro-shooter
Stuiteren met voorasvering!!!??? zal meevallen he
anonymous_80
Een trekker zonder frontgewichten is krachtenloos, ik heb dat wel gezien met het inkuilen,zonder gewichten is het tobben In het voorjaar hang ik mijn trekker bij het mestrijden ook vol frontgewichten want dan heb je geen slip.
matt
Wim,

een trekker met volle kar mais is vrijwel onbestuurbaar op de weg zonder frontgewicht.
Wimsumar
Beste discussieleden : Toen ik vrijdagavond ( 11 sept.) vanuit Friesland naar Utrecht reed viel het me op dat er nog nergens ( langs de ''grote weg'' route A7, N32,A28) mais gehakseld is, terwijl er toch percelen tussen stonden die eraf kunnen, dus als een loonbedrijf nu met een aanbieding komt om voor € 320,- i.p.v. € 380,-begin wil maken de komende dagen kan ik me er wat bij voorstellen. Anderszijds, een loonbedrijf moet ook kostprijsdekkend ( + wat extra) draaien.
pieter p
Ik betaalde vorig jaar 260€ per ha. Was voor een achtrijig hakselaar met drie grote kippers(reed zelf met ook nog een kieper mee) en een Fendt 930 op de bult. Kijk zulke prijzen moet je aan een nederlandse loonwerker laten zien. Mijn loonwerker draait met 3 hakselaars en 700ha. gem. per machine.
boerontour
700 ha per hakselaar, nu niet dan niet en nnever niet in nederland, met 3 samen 700 dat kan
anonymous_78
hier in de buurt is zaterdag volop gehakselt
anonymous_448
ik vind het correct dat de loonwerker meldt dat hij een verhoging doorvoert. Dit doet mijn loonwerker niet of ik moet het hem vragen. Bel hem op en vraag hem waarom? Shoppen naar een loonwerker is er bij mij niet meer bij want het geld dat je nu bespaart aan hakselkosten kost je volgend jaar weer extra doordat ik niet meer zo makkelijk ingepland word. Ik ben tevreden met mijn loonwerker en weet dat ik nog nooit veel betaald heb voor zijn goede werk. Ik verwacht rond de 350 euro ex btw per ha aan de bult, maar het kan enkele tientjes schelen en eind oktober weet ik het precies!
eb2
€ 330,- per hectare, bij meer dan 3 kilometer afstand komt er een extra kar a € 45,- uur bij (prijzen ex BTW)
anonymous_105
Vorig jaar 410 euro per hectare. dit jaar is de loonwerker gezakt naar 375 bij minder dan 10 ha.
Dit onder druk van de concurrentie. Deze doet het voor 324 euro per hectare. Ook prima werk.
Wie moet ik nu kiezen? De vaste looonwerker of de concurrent?
kaas
bij deze verschillendan zou ik voor de concuremt kiezen mits zijn werk goed is 50 euro verschil bij 20 ha is wel duizend euro en wij moeten ook op de kleintjes letten en de loonwerker gaat zich steeds meer uir de markt prijzen met steeds grotere hakselaarseen 8 rijigermais bek is helemaal niet nodig maar de hakselaar word wel weer bv 25000 durder en dat moet weer door gerekend worden want bijde 8 rijer als ze die goed willen benuten word de kuil niet meer goed vast gereden
Jack Rijlaarsdam
Wat nu???? Jij kiest voor de goedkoopste? Als de supermarkten dit doen, ben je pislink, maar jij bent geen haar beter!
anonymous_8
Misschien moeten we toe naar een quotering van het aantal hakselaars in Nederland. Te beginnen met een verbod op het gebruik van 8-rijers. Als het zo door gaat, werken al die loonwerkers straks onder de kostprijs.Dat kunnen we voorkomen door vraag en aanbod van de oogstcapaciteit beter op elkaar af te stemmen. De oogstperiode kan ook wel wat verlengd worden. Bijkomend voordeel van een beetje planmatig werken: je weet een jaar van tevoren wanneer bij jou de mais gehakseld wordt voor een tarief van ongeveer € 650 per ha (berekende kostprijs).
jan zonderland
sjakie Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wat nu???? Jij kiest voor de goedkoopste? Als de
> supermarkten dit doen, ben je pislink, maar jij
> bent geen haar beter!
Nou Sjakie, ik had van jouw een wat verstandigere reaktie verwacht.
Natuurlijk kiezen ook supermarkten voor de inkoop vaak voor de goedkoopste, tenzij een iets duurdere leverancier iets extra's biedt wat de evt meerprijs rechtvaardigd.
Het probleem is dat ook de prijs van de goedkoopste leverancier omhoog moet zodat de primaire producent een betere prijs voor zijn produkt (grondstof) kan beuren.
En wees nou maar eens eerlijk, iedereen zal voor de laagste prijs kiezen als er verder totaal geen verschil zit in het geleverde product.
jan zonderland
Volgens mij is er een categorie loonwerkers die lijden aan een soort machosyndroom en die de rekenlessen van vroeger totaal vergeten zijn.
Voor zulke mensen kan het m.i. nog niet uit voor het hoogste tarief wat hier tot nu toe vermeld is.
Maar het staat wel stoer die grote hakselaar en al die Fendt's met mega wagens.
anonymous_252
Goede zaak dat die loonwerker de tarieven aanpast.Ze worden aan alle kanten uitgeknepen maar er moet aan het einde van de rit wel weer een nieuwe machine komen.Bij die loonwerkers is het echt geen vetpot maar als het weer meezit en de oogst loopt voorspoedig hoop ik voor die mannen dat ze wat verdienen.
anonymous_235
In mijn hart gun ik loonwerker, jongveeopfokker, voerleverancier, boekhouder ect. hun verdiende winst wel.
Maar.....ik melk ook zonder winst, dat we kunnen/willen we als boeren samen niet veranderen (althans we kunnen/willen er niks voor doen).
Er zit daarom niks anders op dan dat loonwerker, jongveeopfokker, ...etc. ook maar een poosje zonder winst moeten gaan draaien.
Dus vuur aan hun schenen leggen. We moeten samen zien deze tijd door te komen, daar moet de rest ook maar steen aan bijdragen.
George
Omdat ik pijn lijd moet een ander maar mee lijden , zoiets?
jan zonderland
George Schreef:
-------------------------------------------------------
> Omdat ik pijn lijd moet een ander maar mee lijden
> , zoiets?
Gedeelde smart is halve smart
Grasbaal
En als het weer goed gaat dan mogen ze 10% boven de normale tarieven rekenen?
anonymous_134
Van mij hoeven ze niet per se met een 936 vario te komen. Een prijsverhoging van meer dan 10 % slaat trouwens nergens op. Sommige hebben het niet breed, maar sommige maken ge- of misbruik van weinig concurrenten in de buurt. Overal "shoppen" loont niet.
George
Tja van die loonwerker hoef je ook niet per se een stal te bouwen van 250 koeien en dan de rekening te laat betalen dat slaat ook nergens op.
anonymous_8
Een factuur kun je beter te laat dan te vroeg betalen.
frank b
Gewoon op tijd betalen. Dan kun je ook nog een keer onderhandelen over bepaalde prijzen. Als je altijd te laat betaald, heb je geen recht van spreken, of je moet rente erbij doen. Maar dat zit er meestal niet in . Hoorde van onze loonwerker dat er klanten zijn die de mais (en hakselen) van vorig jaar nog niet betaald hadden. Begon zich toch wel iets zorgen te maken over dat geld.......
kaas
loonwerkes zijn ook zeer zlechte betalers hoor als je een keer geld terug moet hebbendan kan het maanden duuren.
de toeleveranciers die leveren liever rechtstreeks aan de veehouder dan via de loonwerker dan hebben ze het geld maanden eerder binnen dan van een loonwerker
tukker12
Er zijn nogal wat loonwerkers die behoorlijk verlies lijden in hun grondverzettak, of de boel thuis hebben staan, en omdat (heel vaak) aan het eind van de maand wel weer alle leasetermijnen betaald moeten worden, zullen wat loonwerkers geld gaan halen waar ze het nog kunnen krijgen, en dus de hakseltarieven behoorlijk gaan opschroeven.
sjouwer
In verhouding zijn loonwerkers spotgoedkoop. Zie wat ze berekenen en wat voor kapitaal ze bij hebben. Zuinig op deze mensen zijn. Een monteur of iemand anders komt met een busje, 50 euro voorrijd kosten en 45-55 euro per uur.
Loonwerker met bv mobiele kraan telt ook rond de 40-50 euro zonder voorrijd kosten.
Wij zijn voor halselen 2 grote aangedreven silagwagens met shovel 305 euro per Ha kwijt. Zijn wel grote percelen.23 ha en 10 ha met nog een hoekje van 2,5 ha
.
anonymous_187
verleden jaar 180 euro per uur voor het hakselen betaalt , trekker plus kar voor 45 euro per uur vorig jaar ongeveer 1 ha per uur (nat) als het zo droog blijft komen we wel aan 1,5 ha per uur,(zesrij kemperbek).loonwerker hakselthier al 17 jaar dus geen eendagsvlieg.
anonymous_105
Maar jij woont zeker niet in Nederland?
anonymous_8
Cees B woont toch in Schiedam?
brabo
jan w
Ik heb vorig jaar € 393.00 per ha betaald. Dit is incl alles zuur in de toplaag, laatste 5 ha. ( 480.00= 20.00 per ha. ) plastic en kuil ondergooien met zand.
Ik vond dit niet weinig en heb afgelopen winter de prijs bij verschillende andere loonwerkers opgevraagd. Maaien met 6 mtr zat tot € 50.00 per uur of € 13.00 per ha verschil en en inkuilen van gras van de loonwerker die ik altijd had en een collega loonwerker zat € 77.00 per uur verschil in ( hakselen ) In het zodebemesten zat bijne een verschil van € 0.50 per m3 in het voordeel van een vervaet t.o.v. een trekker met veenhuis tank.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mais hakselen , loonwerker , uurtarief en diesel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
95