Ronde stal leverbaar in Nederland

De in Engeland ontworpen ronde stal heeft sinds kort een importeur. Serrestalbouwer ID Agro brengt het innovatieve staltype op het Europese vasteland op de markt.: [www.veeteelt.nl]

‘Het “roundhouse” past in ons assortiment omdat het net als de serrestal vernieuwend is. In het gebouw zitten geen dode hoeken, waardoor de ventilatiecapaciteit van alle zijden even groot is; alle lucht trekt als in een schoorsteen omhoog’, vertelt ID Agro-directeur Erik Lindeboom.

Het concept is in eerste instantie ontworpen voor vleesveebedrijven; rondom het middengedeelte is de stal verdeeld in een aantal taartpunten. Via hekwerken zijn koeien eenvoudig naar het middengedeelte te separeren. Bijvoorbeeld voor behandelingen, een voetbad, de bekapbox of een afvoerruimte.

Lindeboom ziet ook voor melkveebedrijven kansen voor de ronde stal. ‘Het zou een ideale huisvesting voor transitiekoeien kunnen zijn op grotere bedrijven. De ruimte heeft een diameter van 30,25 m en biedt onderdak aan ongeveer 65 tot 70 koeien. De stal zou prima functioneren in een bedrijfsopzet met één melkrobot en vrij koeverkeer in bijvoorbeeld een vrijloopstal.’
De constructie (bovenbouw) van het gebouw kost ongeveer 65.000 euro.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , melkrobot , voetbad , serrestal en huisvesting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1