HOMOZYGOOT HOORNLOOS GARANTIE

100% garantie lijkt mij erg veel?:

Te koop: 3 Homozygote hoornloze Fleckvieh-stieren (geven 100% hoornloze kalveren):[www.koemarkt.nl]

Deel dit topic

Reacties

hookwood
Niet opgelet bij biologieles Co?

Hoornloos is dominant en als de stier dus homozygoot is voor hoornloosheid, zijn alle nakomelingen ook hoornloos. De nakomelingen zijn dan heterozygoot. En daar zijn de nakomelingen dan niet 100% hoornloos van.

[nl.wikipedia.org]

[nl.wikipedia.org]


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/11/2009 21:43 door J.R. Jalvingh.
brabo
dus Lawn Boy is heterozygoot ?
hookwood
yep
anonymous_226
ik heb mijn eerste hoornloze vaarskalf van Skjenaust. Noors Roodbont. 50% is hoornloos.
anonymous_228
Lijkt me een prima stier waarvan je met de nakomelingen onder je quotum kunt melken
casev
marcel v Schreef:
-------------------------------------------------------
> Lijkt me een prima stier waarvan je met de
> nakomelingen onder je quotum kunt melken

idd.....maar wat is nu eigenlijk het nut hiervan?5 euroveeartskosten besparen?
anonymous_13
Beste Casev,

Dit heeft te maken met publieke opinie en integriteit van het dier.
Als je kunt kiezen uit voor jou gelijkwaardige dieren, kan hoornloosheid een duidelijke pré zijn.
Ik weet niet of je wel eens op de kalveren hebt gelet de eerste dagen na het onthoornen, maar dat het zeer doet lijkt me duidelijk. De eerste dag, zolang de verdoving er nog in zit gaat het prima, maar wanneer ze een volgende dag hun hoofd stoten, laten ze duidelijk zien dat het zeer doet.
casev
Marianne V Schreef:
-------------------------------------------------------
> Beste Casev,
>
> Dit heeft te maken met publieke opinie en
> integriteit van het dier.


publiekeopinie???Vraag100 mensen in de stadnaar``hoorns``op koeien,en 99% heeft geen enkel idee.

Allemelkunie spotjes op tv,en bij boerzoektvrouwzie je immers ook geen hoorns.

Serieus,dit intresseertecht niemand wat !
anonymous_228
Als ze hun hoofd stoten doet het net zoals bij iedereen toch wel pijn Marianne.Ze moeten vooral verplichten om te branden , je weet zelf hoelang je van een brandwond pijn hebt. Vroeger met pasta speelden de kalfjes na 20 min weer door het hok.
anonymous_8
We moeten toe naar stallen waarin onthoornen niet meer nodig is.
Wimsumar
Beste Marcster:Wat zegt u me nou? Het gaat er nogal wat vrediger aan toe sinds koeien ontwapend zijn.
hookwood
En daar loop je dan als boer tussen?
anonymous_8
Kwestie van gericht fokken ofwel op karakter of op hoornloosheid.
Hou er maar rekening mee dat structureel onthoornen van runderen binnen tien jaar tot het verleden behoort.
brabo
Het zal toch niet gebeuren, dat vind de arbo nooit goed
casev
marcster Schreef:
-------------------------------------------------------
> Kwestie van gericht fokken ofwel op karakter of op
> hoornloosheid.
> Hou er maar rekening mee dat structureel
> onthoornen van runderen binnen tien jaar tot het
> verleden behoort.

Ik kan hier werkelijk waar NIKS bij voorstellen.Volgens mij zie je spoken Marcster.Wiemoethierdan achteraan zitten?Als er al iemand zou zijn die hier moeite mee heeft,is het mijn inziens puur uit ontwetendheid.

Dus mocht er hier `n 1 of andere``dierenvriend``meelezendie twijfels heeft over onthoornen vanmelkvee kalveren. Kom `n keer langs,dan laat ik je ook meteen`n ander bedrijf zien hier in de buurt,waarde koeien nog ``gewapend`` zijn.
anonymous_318
Heb je dan al een aanbindstal dan?
Dan kan je ook gemakkelijk aan de emissie-eisen voldoen.
Wimsumar
Beste Key: Het is in de "maak": Ook dieren die gedurende de winterperiode op en aanbindstal gehuisvest worden moeten gedurende de dag een bepaalde tijd los kunnen lopen, om hun natuurinstincten (ook met de horens) te kunnen botvieren. De 'vonken' blijven er vanaf vliegen.
Erco
is dit geen marianne T?
anonymous_13
Beste Erik,

Een beetje een sneue reactie vind je niet?

en verder Erik en Casev,

Wellicht hebben jullie de laatste maanden niet alle kranten bijgehouden, maar er is toch wel degelijk aandacht geschonken aan het standaard onthoornen van kalveren in de melkveehouderij. En dan niet op een positieve manier. Aan de andere kant heb je gelijk Casev dat het gros van de Nederlanders zich hier niet druk om maakt. Maar gold dit ook niet voor het castreren van biggen en het houden van kalveren voor blank kalfsvlees? Als een kleine groep er een agressieve publiciteitsactie tegenaan gooit, kan het zomaar toch een probleem worden.

Aangezien wij zelf een bedrijf hebben waar in het jaar dat we begonnen de koeien nog van horens waren voorzien, weet ik wat voor ravage ze aan elkaar kunnen aanrichten, dus ben ik zeker voor het ontbreken van horens op de kop van de dames.
Het onderwerp begon alleen over het belang van hoornloosheid. In mijn eerste stukje heb ik dacht ik al duidelijk aangegeven dat wanneer er op andere onderdelen niet te veel hoeft te worden toegegeven, het inkruisen van hoornloosheid een elegantere manier is om van de horens af te komen dan het branden.

Groeten Marianne V
casev
Beste Marianne,

De``aaibaarheidsfactor``bijde meeste van dit soort actiesbepalend voor het succes.

Dit is ook waarom de acties omtrend hetcastreren van biggenzo`nbijval heeft gekregen.Of al die zielige Nertsenin zo`n ijzeren kooitje.

Zal ditbijeen ingreep als deze ook zo zijn?Ik denk van niet.

Daarnaast,hoeveel stieren van de top100 op de stierenkaartzullenhoornloos zijn?Kortom,dat word wegstrepen waar je eng van word.Dat kan toch gewoon niet?
anonymous_13
Beste Casev,

Ik ben het helemaal met je eens. Er zijn op dit moment niet genoeg (niet nauw aan elkaar verwante) goede hoornloze stieren. Maar hoornloosheid kan als een positieve factor worden meegenomen.
anonymous_8
casev Schreef:
-------------------------------------------------------
>Daarnaast,hoeveel stieren van de top100 op de
> stierenkaartzullenhoornloos zijn?
> Kortom,dat word wegstrepen waar je eng van
> word.Dat kan toch gewoon niet?

Soms moet je proberen even uit je eigen schoenen te stappen, en dan kom je er achter dat heel veel dingen, die je je nauwelijks voor kunt stellen, toch gewoon mogelijk zijn.

We kunnen ook zonder de top 100 van de stierenkaart best boer blijven.
Wimsumar
Beste Marianne V: Onthoornen gebeurd niet door ''branden''. Het is een ''thermische operatie/ingreep onder anesthesie'' uitgevoerd door een ''veterinair specialist''
anonymous_8
Bedoel je dokter Wim die bij complicaties hier en daar een likje droogzetantibiotica aanbrengt?
anonymous_730
Hier worden de dieren alleen plaatselijk verdoofd en niet in slaap gebracht bij onthoornen. Ik kan weinig negatieve gevolgen ontdekken. Denk dat een kreupele koe in een koppel meer pijn en stress ervaart in een onthoornd kalfje in een ruime strobox, maar als je het eruit kunt fokken dan in dat een goede oplossing.

Geleuter over publieke opinie is leuk, als het erop aan komt kiest het publiek voor het goedkoopste stukje vlees in de kiloknaller aanbieding. Het interesseert 80 procent van de consument niet waar het geproduceerd wordt en welke regels er gesteld worden aan de productie ervan.
porsche928
Hallo,

Onthoornen jullie niet meer met etzkali stiften? Als je het op ca. 1mnd oud doet of zelfs nog iets ouder dan hebben ze er weinig last van, ze schudden de eerste uren alleen wat met hun kop.

Met vriendelijke groeten,

Porsche928
brabo
Volgens mij zijn die allang verboden
porsche928
In Duitsland kun je ze nog wel krijgen volgens mij.
brabo
ja hier in Belgie ook , maar dat heft het nederlands verbod niet op.
Ik heb ze zelf ook jaren gebruikt, en werkte perfect.
Het schijnt echter dat je eventueel bij een AID controle moet kunnen aantonen dat je veearts de kalfjes heeft onthoornd. Daarom laat ik het nu de veearts maar doen.
porsche928
Zeg je toch gewoon dat al je koeien homozygoot hoornloos zijn. Geen AID-er die er wat van snapt.
ejb
onze dierenarts moest een paar jaar terug alle namen doorgeven van klanten waar ze geen kalveren verdoven voor het onthoornen als ze dit niet deden nam AID hele boekhouding inbeslag en zochten ze het zelf wel uit.

de dierenartsen hebben een paar maand kunnen rekken en van die boeren die het zelf deden zijn er dus een flink aantal alsnog aan het verdoofd onthoornen gegaan en ik was er een van en dus was de lijst die uiteindelijk de AID kreeg klein
anonymous_8
Dat is ook een manier om klandizie te werven.
ejb
ik weet er 1 in de buurt die bleef weigeren en waar de AID een half jaar later kwam.
maar heb verder vrij goede relatie met dierenarts alleen kwamen ze gisteren pas ruim 50 minuten nadat ik gebeld had voor verlossing en daar is laatste woord nog niet over gesproken ondanks het feit dat afloop wel goed was
porsche928
Eergister een koe met lebmaag probleem, veearts gebeld, koe onderzocht, ging ook onmiddelijk weer weg voor een verlossing. Na een uurtje de koe ge-opereerd door rollen en houtje-touwtje, was een kansje hoewel klein want er bleef gas zitten en ook geen typisch luchtje tijdens vastzetten. Vanochtend vastgesteld dat de operatie was geslaagd, patient I
jan w
Je mag ze zelf wel onthoornen, maar je moet ze voor het onthoornen verdoven en in nederland vallen de verdovingsmiddelen onder de UDD status en deze mogen alleen gebruikt worden door de veearts. Vandaar het door de veearts laten verdoven en dan zelf onthoornen. Maar meestal doen we het samen en kijken we ook direct of de kalveren niet te veel spenen hebben.
anonymous_8
Kijken mag wel. Eraf knippen niet (ingrepenbesluit).
puddingbroodje
waarschijnlijk is ergens in een bananenland ook nog wel ddt te koop maar ik ben bang dat dat toch niet de bedoeling kan zien en ik zou de aid maar niet als argument geven in duitsland is het nog gewoon te koop hihi
jeroenk
Wat zeg je me nou marcster, geen bijspeentjes meer afknippen? Daar heb ik de veearts nog nooit over gehoord!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's homozygoot en hoornloos geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN