Meerdere koeien belanden in gierkelder en overlijden in Hippolytushoef

Het lijkt wel of er de laatste tijd al meer roostervloeren instorten:

Meerdere koeien zijn donderdagochtend overleden toen ze in een gierkelder belandden bij een boerderij aan de Oosterklief.
De dieren kwamen in de gierkelder terecht toen ze door een rooster vielen, laat een woordvoerster van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord weten.

Hoeveel koeien er zijn overleden, is nog niet bekend. Om dit met zekerheid vast te kunnen stellen, moet de gierkelder eerst worden leeggepompt.

Twee koeien zijn door de brandweer leven uit de gierkelder gehaald. Hoe zij eraan toe zijn, is nog onbekend. De brandweer gaat als de gierkelder is leeggepompt helpen met het bergen van de dieren.


Deel dit topic

Reacties

January
Vreselijk, daarom zijn hier de mestkelders maar 1 meter diep
bio boer
Komen ook steets meer oudere roostervloeren /ligbox stallen in de jaren 70 stallen zijn alle roosters al vervangen jeren 80/begin jaren 90 stallen ligen nog velen met de eerste rooster vloer
Kars
@bio boer licht ook veel aan betonkwaliteit.
koe-boer
@bio boer
Zijn vaak de oude keldermuren die het met mixen begeven
Arnold1988
Dat is het risico bij oude muren
casev2
@Arnold1988 tja, maar keldermuren vervang je ook niet zomaar effe. ...
cjw73
@Arnold1988 zijn vaker tussen muren dan oude stallen met enkel put onder de roosters die in storten.
+2
Mkl87
Quote:
Hoeveel koeien er zijn overleden, is nog niet bekend. Om dit met zekerheid vast te kunnen stellen, moet de gierkelder eerst worden leeggepompt.

als je ze telt weet je toch ook wel hoeveel er missen..
+1
Albert Altena
@Mkl87 Was mijn eerste gedachte ook.
Of typeert het de omstandigheden?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , boerderij , dieren , brandweer , rooster , overleden en veiligheidsregio geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0