WOO Verzoek bij nvwa m.b.t. hittestress

Afgelopen zomer is er door voorbijgangers melding gedaan bij nvwa dat er van ons vee in het land liep welke geen schaduw hadden. Nvwa heeft ons benaderd, wij hebben uitgelegd dat er wel schaduw was, d.m.v. bomen en open staldeuren. Koeien vrije keus. Hiermee was volgens nvwa de zaak in orde. Nu heeft de klager, of mogelijk een andere partij een WOO verzoek gedaan bij de nvwa betreffende de afhandeling van deze melding. Nvwa heeft ons aangeschreven dat e.e.a. openbaar wordt, en dat we bezwaar daartegen in kunnen dienen. Echter als je ziet waar bezwaar aan moet voldoen, maak je weinig kans daarmee de openbaarmaking tegen te houden. Nou was bij ons alles in orde en hebben we niets te verbergen, echter in de papieren die nvwa ons toezond wordt je met naam, adres en telefoonnummer genoemd. Dat lijkt me niet helemaal noodzakelijk dat dat specifiek openbaar komt.
Meer mensen hier met zo n zelfde geval? Wat te doen?

Deel dit topic

Reacties

+2
Herbert
Worden de gegevens van de klager dan ook openbaar?
+1
bio boer
Denk dat hier beste jurist kan inschakelen voor hulp
+1
Putjeschepperr
Heb hetzelfde meegemaakt maar dan met mestrijden.advokaat op gezet en alle persoonlijke dingen werden toen zwart gemaakt.anders kregen ze zelfs inzage in bijvoorbeeld toeslagrechten, telefoonnummers etc
sorry
Zeker als je particulier bent mag dat zeker niet
Weidezicht
@sorry tja is gewoon bedrijf, dus dan heb je ws minder rechten dan particulier. Nvwa er gesproken, en die stelde dat er 100 vergelijkbare gevallen zijn. Allemaal benaderd door nvwa. Woo verzoek betreft een periode van ongeveer 6 weken, dus zal wel organisatie zijn als pvdd wakker dier ofzo. Die gewoon van de hele hitte periode alles wil weten.
bio boer
@Weidezicht die gaan dat weer publiceeren met commentaar dat nvwa niks doet
Weidezicht
@bio boer juist. In ander geval kwam de politie. Wij zijn verplicht te rijden op deze meldingen. Die konden toen bij die koppel schapen zelf constateren dat ook dat gewoon goed geregeld was. Maar ja als dieren keuzes hebben, kunnen ze er ook voor kiezen fat zij het niet warm hebben en gewoon gaan grazen. Of bovenaan de dijk, wel in de zon, maar heerlijk in de wind. Maar wordt er allemaal noet makkelijker op als er zowel voor als achterlangs duizenden fietsers e.d. voorbijgaan.
bio boer
@Weidezicht hier aan de kust is het buiten vaak nog lang tedoen buiten meestal staat er wel wat wind komt hier zelden voor dat koeien naar binnen gaan om de hitte zeker als ik nog wat nieuwe weides voor ze heb
Weidezicht
@Weidezicht vandaag reactie terug van nvwa n.a.v. ons bezwaarschrift. E.e.a. wordt openbaar gemaakt. Indien niet mee eens dan moet je naar voorzieningenrechter. Er is een woo verzoek ingediend voor een bepaalde periode, ongeveer 5 weken. Uiteindelijk gaat het om meer dan 500 meldingen van hittestress, waarvan de afhandeling van die meldingen door nvwa nu openbaar gemaakt worden. Heb zelf de papieren nog niet doorgelezen, dus wat er meer instaat heb ik nog niet scherp. Maar meer dan 500 meldingen en dus boeren e.d. die dat woo verzoek dus ontvangen moeten hebben. Moet er hier op prikkebord dan toch wel nog 1 zijn die dit betreft of iemand kent.
+1
bio boer
@Weidezicht zal wel actie zijn geweest van wakkerdier die wil nu in zien wat er met de meldingen isdaan die zij hebben gedaan
bio boer
@bio boer maar 500 meldingen in paardagen tijd kan de nvwa ook niet controleren lijkt mij

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , koeien , nvwa , bomen , vee , hittestress , papieren en schaduw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0