Wie gaat er allemaal naar de biovak in Zwolle
[www.biovak.nl]
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's biovak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Ongeveer 40% van het totaal, diezijn niet echt biologisch??????
[www.lto.nl]
Vreemd dat jij zoiets niet weet
Wat zou ik helemaal in Zwolle op een biologische beurs moeten doen?
http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=8762770&server=vimeo.com&fullscreen=1
, gelukkig zijn deze nieuwe ballen ook in Zwolle te proeven.
Op de Horecava stond er ook een promotiestand voor puur biologisch varkensvlees:
De Vionballen waren alweer op toen ik er langs kwam: [www.mobypicture.com] , Minister Verburg had mooie woorden dat bio en gangbaar meer naar elkaar toe moeten groeien:
<object width="620" height="485"><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="allownetworking" value="all" /><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="movie" value="[www.mobypicture.com]; /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="flashvars" value="file=vid.mobypicture.com/3ce85fbadc14d367fe2666473724d4…" /><embed type="application/x-shockwave-flash" src="[www.mobypicture.com]; quality="high" bgcolor="#ffffff" width="620" height="485" allowScriptAccess="always" allownetworking="all" allowfullscreen="true" flashvars="file=vid.mobypicture.com/3ce85fbadc14d367fe2666473724d4…" /></object>
Binnenkort komen er nog enkele interviews met standhouder online
De biologische sector vreest de opkomst van duurzame producten zoals het tussensegment vlees. Dit is duurzamer geproduceerd vlees, maar niet biologisch. Dat zei Martin Wiersema, voorzitter van de LTO-vakgroep Biologische landbouw gisteren tijdens het congres voorafgaand aan de Biovak in Zwolle.
"Als biologische boer ben ik bang voor de opkomst van het tussensegment vlees. Want je weet niet waar de consument voor kiest. Er komt vlees op de markt dat met meer aandacht voor dierenwelzijn en milieu geproduceerd is dan gangbaar vlees. Bovendien is het goedkoper dan biologisch. Dat kan onze sector bedreigen."
Als voorbeeld noemt Wiersema de beslissing van Albert Heijn om alleen nog maar duurzaam varkensvlees te gaan verkopen. "Er komt dus veel tussensegment vlees in de schappen. De kans bestaat dat dat de biologische producten verdringt."
Toch ziet Wiersema duurzame producten niet alleen als bedreiging. "Het kan ook positief uitwerken voor de biologische sector. De consument groeit in duurzaamheid. Eerst maakt hij bewust de keuze voor tussensegment vlees. Als dat niet voldoende duurzaam blijk te zijn, gaat hij een stap verder en kiest voor biologisch."
Bron: Friesch Dagblad
http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=8968212&server=vimeo.com&fullscreen=1
">Willem & Drees op de Biovak </a> from <a href="[www.vimeo.com] Scholten</a> on <a href="[www.vimeo.com">Vimeo<];
http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=8971449&server=vimeo.com&fullscreen=1
">Beetle Eater op de Biovak</a> from <a href="[www.vimeo.com] Scholten</a> on <a href="[www.vimeo.com">Vimeo<];
Hoe staat het met Co zijn filmmateriaal?
Ze smaakte prima ,volgens de vion kok zat er lupine in,naast het varkens en rundvlees
Hoe was het trouwens op de biovak ,Arie?
Jammer dat je deze unieke kans hebt gemist om je blik te verruimen ,maar volgend jaar weer een nieuwe kans