Biovak 20 en 21 januari 2010

Wie gaat er allemaal naar de biovak in Zwolle
[www.biovak.nl]

Deel dit topic

Reacties

arie.j
De ongeveer 600 biologische bedrijven die LTO vertegenwoordigd ,
Ongeveer 40% van het totaal, diezijn niet echt biologisch??????
arie.j
Hier kun je de antwoorden op je vraag vinden.
[www.lto.nl]
Vreemd dat jij zoiets niet weet

Wat zou ik helemaal in Zwolle op een biologische beurs moeten doen?
Grasbaal
Ja, ik ga ook weer heen. Ik ben afgelopen donderdag op de Horecava geweest om de nieuwe Vion bal te proeven, helaas waren alle 10.000 proefballen al opgepeuzeld:
http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=8762770&server=vimeo.com&fullscreen=1
, gelukkig zijn deze nieuwe ballen ook in Zwolle te proeven.

Op de Horecava stond er ook een promotiestand voor puur biologisch varkensvlees:
Grasbaal
Ik ben er een paar uur geweest, was in vergelijking met vorig jaar een veel grotere en drukkere beurs. Er waren vooral veel meer standhouders met lekkere streekproducten. Deze waren trouwens niet allemaal biologisch. Vooral de vele kaassoorten waren dominant aanwezig. Ik had in een proeverij met 7 kaasspoorten zelf een zalig geitenkaasje uitgekozen vande [www.demekkerstee.nl] , ook was er een kaas die je kan bakken (een soort Valess) en kan dienen als vleesvervanger. Ik vond hem erg lekker en het had een stevige bite: [www.heiligekoe.info] . Ook Irene was nu eindelijk in gepaste kledij Fleckviehkoeien aan het promoten: [www.mobypicture.com]

De Vionballen waren alweer op toen ik er langs kwam: [www.mobypicture.com] , Minister Verburg had mooie woorden dat bio en gangbaar meer naar elkaar toe moeten groeien:

<object width="620" height="485"><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="allownetworking" value="all" /><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="movie" value="[www.mobypicture.com]; /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="flashvars" value="file=vid.mobypicture.com/3ce85fbadc14d367fe2666473724d4…" /><embed type="application/x-shockwave-flash" src="[www.mobypicture.com]; quality="high" bgcolor="#ffffff" width="620" height="485" allowScriptAccess="always" allownetworking="all" allowfullscreen="true" flashvars="file=vid.mobypicture.com/3ce85fbadc14d367fe2666473724d4…" /></object>

Binnenkort komen er nog enkele interviews met standhouder online
Grasbaal
Als de biologische sector hier werkelijk bang voor is dan moeten ze dan ook geen gangbare duurzame producten op hun eigen vakbeurs toestaan:

De biologische sector vreest de opkomst van duurzame producten zoals het tussensegment vlees. Dit is duurzamer geproduceerd vlees, maar niet biologisch. Dat zei Martin Wiersema, voorzitter van de LTO-vakgroep Biologische landbouw gisteren tijdens het congres voorafgaand aan de Biovak in Zwolle.


"Als biologische boer ben ik bang voor de opkomst van het tussensegment vlees. Want je weet niet waar de consument voor kiest. Er komt vlees op de markt dat met meer aandacht voor dierenwelzijn en milieu geproduceerd is dan gangbaar vlees. Bovendien is het goedkoper dan biologisch. Dat kan onze sector bedreigen."

Als voorbeeld noemt Wiersema de beslissing van Albert Heijn om alleen nog maar duurzaam varkensvlees te gaan verkopen. "Er komt dus veel tussensegment vlees in de schappen. De kans bestaat dat dat de biologische producten verdringt."
Toch ziet Wiersema duurzame producten niet alleen als bedreiging. "Het kan ook positief uitwerken voor de biologische sector. De consument groeit in duurzaamheid. Eerst maakt hij bewust de keuze voor tussensegment vlees. Als dat niet voldoende duurzaam blijk te zijn, gaat hij een stap verder en kiest voor biologisch."

Bron: Friesch Dagblad
Grasbaal
<object width="504" height="378"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="[www.vimeo.com]; /><embed src="[www.vimeo.com]; type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="504" height="378"></embed></object><p><a href="
http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=8968212&server=vimeo.com&fullscreen=1
">Willem & Drees op de Biovak </a> from <a href="[www.vimeo.com] Scholten</a> on <a href="[www.vimeo.com">Vimeo<];
Grasbaal
<object width="504" height="378"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="[www.vimeo.com]; /><embed src="[www.vimeo.com]; type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="504" height="378"></embed></object><p><a href="
http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=8971449&server=vimeo.com&fullscreen=1
">Beetle Eater op de Biovak</a> from <a href="[www.vimeo.com] Scholten</a> on <a href="[www.vimeo.com">Vimeo<];
anonymous_246
14.000 bezoekers zijn er geweest.

Hoe staat het met Co zijn filmmateriaal?
anonymous_246
Co,je had toch op woensdag moeten gaan ,toen waren ze er nog volop.
Ze smaakte prima ,volgens de vion kok zat er lupine in,naast het varkens en rundvlees
anonymous_246
De biologische sector is hier niet bang voor maar de LTO zoals je kan lezen.Jammer dat de angst ook hier al regeert!
anonymous_246
Is 40% van de biologische boeren nog LTO lid?

Hoe was het trouwens op de biovak ,Arie?
anonymous_246
Bedankt voor je link ,want LTO staat nu eenmaal niet bij "mijn favorieten."
Jammer dat je deze unieke kans hebt gemist om je blik te verruimen ,maar volgend jaar weer een nieuwe kans

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's biovak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN