NAJK: Zonder ontwikkeling staat alles stil.

Persbericht NAJK

NAJK heeft binnen haar vereniging gediscussieerd over het onderwerp bedrijfsontwikkeling. Voor jongeren is het met de huidige marktontwikkelingen een must om goed na te gaan welke ontwikkeling voor hun bedrijf de beste is. Bedrijfsontwikkeling en schaalvergroting liggen natuurlijk dicht bij elkaar, maar daarvan vindt NAJK juist dat het absoluut niet hetzelfde is. Meer jongeren zoeken mogelijkheden in verbreding of innovatie.


NAJK vindt de huidige opstelling van de maatschappij en overheid tegenover schaalvergroting overdreven en te negatief van aard. Schaalvergroting in Nederland is vaak maar relatief in vergelijking tot het buitenland.
NAJK ziet ook duidelijk dat er een sociale reden kan zijn om in te zetten op schaalvergroting. Op die manier kun je makkelijker extern personeel inzetten, wat de sociale vrijheid kan vergroten. Verder is de zorg voor het individuele dier vaak constanter. NAJK ziet wel dat dit meer aandacht vraagt aan risicomanagement rond bijvoorbeeld dierziekten. Omtrent dit thema is het begrijpelijk dat (lokale) overheden voorwaarden stellen, maar hierin moet absoluut perspectief zitten. Gemeenten en provincies moeten meer maatwerk gaan leveren om de aanwezige vraagstukken omtrent bedrijfsontwikkeling op te lossen. Verder vindt NAJK dat we zelf verantwoordelijk zijn om te werken aan een objectieve beeldvorming.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overheid , dierziekten en najk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN