Hergebruik spoelwater VMS

ik denk erover omhet water van mijn hoofdreiniging en naspoeling van mijn vmsen te hergebruiken voor het spoelen van de boxvloer van de robot. heeft iemand ook iets dergelijks of misschien nog tips voor energie besparing waar ik bij het installeren/bouwen van de robot(ruimtes) rekening mee moet houden?

Deel dit topic

Reacties

ejb
mee eens
Wimsumar
Beste Dickjr.: Het water van de hoofdreiniging/naspoeling kan toch veel beter ( en eenvoudiger) voor het voorspoelen van de V.M.S. gebrukt worden?
jan.1
Dick,wat je ook kan doen is alvast vloerverwarming in de robot ruimte aanleggen,kan je evt aansluiten op warmte terugwinning van je melk..
Quattro-shooter
eigen water op de vloer.....?
kasé
als die nog geplaatst moet worden, iig een rooster in de boxvloer!!!
kasé
ja zo ongeveer maar dan van de laval
anonymous_219
Dat moet makkelijk te maken zijn, 1000 litervat met een goede pomp ervoor en een driewegklep op de reinigingsautomaat die regelt dat de eerste spoeling niet wordt opgevangen. De laval verkoopt complete sets voor de melkstal moet dus ook kunnen op de VMS.
anonymous_223
kase, bedoel je het rooster wat tussen de achter poten door loopt? zoals bij lely?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's energie en spoelwater geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN