Grootste steenkolencentrale Australië dicht: ’Zon- en windenergie goedkoper’

AMSTERDAM - De grootste kolencentrale van Australië gaat zeven jaar eerder dan gepland op slot. Het is niet langer rendabel om de centrale op steenkool te laten draaien, aldus eigenaar Origin Energy. Er is een overmaat aan wind- en zon-energie beschikbaar, die de stook met kolen relatief duur maakt.
 Grootste steenkolencentrale Australië dicht: ’Zon- en windenergie goedkoper’ (telegraaf.nl)

 Australië is een van de grootste steenkoolexporteurs ter wereld, maar sluit de grootste steenkolencentrale in het land eerder dan gepland: ’Zon- en windenergie is goedkoper’ (frieschdagblad.nl)

De grootste kolencentrale van Australië gaat zeven jaar eerder dan gepland op slot. Het is niet langer rendabel om de centrale op steenkool te laten draaien, aldus eigenaar Origin Energy.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden duurzaam , windenergie en telegraaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!