Wereldvoedselorganisatie waarschuwt: ‘Vleesvervangers niet altijd gezond’

Quote:
De WHO wijst erop dat sommige plantaardige vlees- en zuivelvervangers misschien niet beter zijn voor de gezondheid van mensen.

Bron

Wereldvoedselorganisatie waarschuwt: ‘Vleesvervangers niet altijd gezond’
melkvee.nl

Deel dit topic

grös

Reacties

+1
Vdejong
Worden er mensen wakker?
+1
Nevergiveup
Multi E Nummero in het quadraad derrie .

Fabrieks voedsel , mij niet gezien 😤
IJsseldelta
Eten uit de chemobox.
Nevergiveup
Probeer zomers eens een klontje echte boter op een bordje buiten , en een kletsje becel light.

De vliegen lusten de becel niet eens , het klontje echte boter is zo op
+6
Porky
@Nevergiveup zal je sterker vertellen, onlangs per ongeluk vegetarische file american op tafel ,nooit kopen , want is niet "te vreten" niemand lusten het ,dus dan maar naar de katten, wat gebeurd er , 2 dagen later stond het er nog steeds, ze roken er aan en liepen door, ze hoefden het niet .
+2
Nevergiveup
@Porky Mensen zijn grotendeels reuk controle van voedsel verleert

Een dier hou je echt niet voor de gek.
Kars
@Porky dat zelfde hadden met kerst. Was vlees op in supermarkt kregen we gratis vegakip burgers mee. Ja ze kwamen er niet vanaf. Nou die zooi op gourmetplaat.
Geproefd mar der zat geen smaak aan zoals je zegt. En ik heb de proef op de som genomen en ook voor de hond en katten gezet langs nog paar restjes echt vlees.
Die vleesvervanger hebben we kunnen weg gooien. 😎
grös
ah.nl/producten/product/…
Ingrediënten: SOJASTRUCTUUR 54,5% (water, SOJA-EIWIT), zonnebloemolie, tuinbonen, palmvet, tapiocazetmeel, TARWEGLUTEN, natuurlijk aroma, verdikkingsmiddel (methylcellulose), zout, aardappeleiwit, stabilisatoren (natriumalginaat, calciumchloride, verwerkt Eucheumazeewier), specerijen, psylliumvezel, citrusvezel, voedingszuur (citroenzuur), kleurstof (ijzeroxide), rook, vitamine B12, ijzer .
+3
Nevergiveup
@grös Hier is dat:

Rundvlees , zout , zwarte peper , gebakken in echte boter.

😋😋😋😋
grös
@Nevergiveup
Ja niet een beetje natriumalginaat, calciumchloride, methylcellulose en nog wat ijzeroxide, ijzer ?? 😂
Nevergiveup
@grös je bent er nog een paar vergeten ,en rook doen ze er ook in 😁😂😤
+2
George
@grös
Kleurstof ijzeroxide. Is dat bruine roest?😁
Vdejong
@George nee, dat is een pleonasme 😁
+1
grös
@George
Is toch niet best, heb eens een documentaire gezien over Kelloggs, er stond op de verpakking "Met toegevoegde ijzer en ....", in Denemarken had de overheid het toevoegen van ijzer aan ontbijtgranen verboden, het is natuurlijk ook onzin, maar deze journalist ging even verder kijken waar dat ijzer nou eigenlijk vandaan kwam, kwam ergens in de V.S. uit een grote ijzermijn, dat heeft toch niks meer met eten te maken..
+1
Kars
@George daarom ist oudijzer zo duur 😉
+1
arie.j
Als ik die reacties hier lees dan denk ik; "Een beetje nuance mag ook hoor".😉
Iets veroordelen als "niet te vreten" alleen omdat vleesvervanger op staat?
Vind ik een beetje kleinzielig,
Ben gesteld op een stukje vlees op het menu. En liefst bij elke maaltijd wat.
Maar pas had mijn vrouw ( dankzij wat gratis punten) zo'n Valess Vegetarische schnitzel (met o.m. mozzarella kaas wat groente enz.) , maar voor een keer vond ik die best lekker.
En als melkhouder hebben jullie toch geen bezwaar als voor een hapje vlees een keer een hapje kaas wordt gegeten?
Elvis
@arie.j valess =Rfc merk altijd goed
grös
@arie.j
De meeste FRC-leden hebben die al een keer gratis op een vergadering gekregen, heb er toen ook een paar gegeten, ja het smaakt een beetje naar kaas, maar verder, hoeft van mij niet weer, en zelfs die vegan dingen een keer gegeten, en weet je, het smaakte gewoon naar:
Porky
@arie.j joh hou jij eens op met je zgn "correcte praatjes" moraal ridder dat je dr rond loopt ,ga zelf eens proeven dan, koop die rotzooi, dan zal je aan de weet komen dat het NIET TE VRETEN is , altijd die belerende praat v jou, dat jij nog niet gekroond bent als "betweter" van t jaar is mij een raadsel, proeven ,en dan je mening geven ,betweter.
+3
de Tank
@Porky iets verkeerds gegeten?
Porky
@de Tank ja ik proefde aan de vegetarische file american, wat zelfs de kat niet luste, die rook er aan en liep door, dus het was ook voor de kat niet te vreten, dat vond dhr Arie j "te grof" dat kon wel iets genuanceerder gezegt worden, dat had ik volgens hem gezegt omdat ik dat bijvoorbaat zei omdat er vega op stond, nou Arie j , dat las ik pas nadat ik het geproefd had en het weer uit mn mond liet vallen, wat een zooi,zou deze "wereld verbeteraar" adviseren, ; koop het eens ,en overtuig jezelf eerst eens voordat je voor schoolmeester gaat spelen.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Porky:
@arie.j joh hou jij eens op met je zgn "correcte praatjes" moraal ridder dat je dr rond loopt ,ga zelf eens proeven dan, koop die rotzooi, dan zal je aan de weet komen dat het NIET TE VRETEN is , altijd die belerende praat v jou, dat jij nog niet gekroond bent als "betweter" van t jaar is mij een raadsel, proeven ,en dan je mening geven ,betweter.

Schrijf jij nu eerst maar eens wie je bent , i.p.v. je als een varken (porky) te presenteren.
En verder hoop ik gewoon normaal correct te blijven.
Mensen die op anderen en vooral de politiek schelden als onbetrouwbaar .
En vervolgens vinden dat ze te correct zijn, die hebben een gespleten persoonlijkheid.
Kars
@arie.j ik heb vega kipburger geprobeerd. Er zit totaal geen smaak aan.
Ik ben niet de enigste, de winkel schappen met vlees waren leeg met kerst hier in dorp en dat vegaspul bleven ze mee zitten. Kregen we gratis als compensatie.
Zo van gooien jullie maar weg, anders doen wij het.
verwijderd
arie.j
Quote Reactie van @Porky:
@arie.j heb je het stuk van KARS gelezen ? Ben toch niet de enige die het niet lust, en als zelfs de kat of hond het het niet lust en er aan voorbij loopt is het in mijn ogen NIET TE VRETEN. En als jij denkt iemand terecht te wijzen of even de les te lezen doe je dat maar lekker thuis, misschien dat ze daar v je "beven" maar ik niet.

Dat jij de wijsheid in pacht had kon ik niet weten , sorry hoor🤔
Bij het woord vleesvervanger schijn je compleet te ontploffen.
Nou, dan eet je die dingen toch niet? waar maak je je eigenlijk druk over?
Voor de RFC leden zou het overigens niet verkeerd zijn als de verkoop ook van deze producten goed loopt.
levensmiddelenkrant.nl/levensmiddelenkrant/nieuws/…
En jij kiest zelf maar wat je lekker vind.
Dat over smaak niet te twisten valt is al een heel oud gezegde.
de Tank
@arie.j Porky heeft zijn hond en kat als voorproever, als die het niet lekker vinden is het niet te vreten. Probleem is alleen dat ook niet elke hond en kat hetzelfde lekker vinden.
Kars
@de Tank die hond van ons lust zelfs rauwe gesnede uien, dan moet vegakip burger er wel in gaan. Hij rook een keer en wist zat.
+2
Porky
@de Tank nee klopt ,maar als er 4 katten lopen en ze lopen er allemaal voorbij moet er toch iets niet in de haak zijn met dat spul, of kom je nu met het verhaal dat die 4 katten uit het zelfde nestje komen? Nee joh als ik het vies vind smaken, en ik geef het dan aan de katten ,en die lusten het ook niet moet er wel iets mee zijn.
de Tank
@Porky je bent en blijft een bijzondere🙄
Porky
@arie.j dan is het gek dan dat het meeste van die zooi pas verkocht word als het bijna over datum heen is en in de "aanbieding is met fikse korting) en ja, dat weet ik van een kennis met 2 grotere supermarkten, maar als jij je "maal" met dat spul kunt doen en je kwijlt er van, ga je gang hoor, maar er zijn er die het niet te vreten vinden lees ik hier een paar maal, dus wijsheid hoef je niet te hebben voor dat spul , enkel een goede smaak, en die ontbreekt denk ik bij jou.Succes dr mee.
Nevergiveup
Dat die vega dingen trouwens altijd zo'n imitatie naam hebben , zoals "kip" krokant en "burger" zegt mij genoeg.

Duidelijk dus dat je iets nieuws niet met een nieuwe naam kunt slijten , maar een afleiding van het orginele begeerde product nodig hebt.

De enigste die wel smaakt is die met kaas , maar ja dan zit er weer zuivel in he ....
Melkboer16
Alles waar paneermeel omheen zit heeft van zichzelf te weinig smaak!
Hamburgers van de Mac en uit de doos bij de Lidl en Aldi zijn ook niet te vreten. Zelfde als kroketten en Fricandellen dat wil je ook niet weten wat daar in zit.
Vega moet op vlees lijken maar bij de supermarkt moeten ze het wel in de aanbieding gooien anders is het niet te verkopen
+1
Gerron
@Melkboer16
"Alles waar paneermeel omheen zit heeft van zichzelf te weinig smaak!"
Dat komt denk ik omdat het frituren beter gaat met minder dierlijk vet maar dus beter met toegevoegde plantaardige olie.
Maar het blijft afvalvlees dat niet te verkopen valt zonder verhullend laagje.
+1
George
@Melkboer16
Supermarktvlees is gewoon niet te doen. Maar een frikandel speciaal van een bikfrik van van Lieshout lust ik wel graag. En ook een hamburger van de Mac kan ik best wel weg krijgen hoor.
Melkboer16
@George mijn kids wilden ook wel eens naar de Mac voor een big Mac enzo maar nu weten ze precies waar de lekkerste hamburgers zijn in het dorp en dat is die met gehakt.
We hadden ook een keertje kipburgers van de Lidl maar die belandden bij de hond en kat in de voerbak.
Die wilden ze ook niet vreten dus
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gezondheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!