BTW

Het kabinet wil het lage BTW tarief afschaffen en alles optrekken naar 19%. Das nog eens goed nieuws zeg, ik ben voor.

Deel dit topic

Reacties

arie.j
Om de loon en inkomstenbelasting afschaffen.
Dat lijkt me een iets wat geleidelijk zou moeten, het is me nogal een aardverschuiving in belasting.
Bij invoering wel flink prijsverhogend, lees inflatie.
Er zullen best hier en daar wel schaduwkanten aanzitten
Ook heb ikgeen flauw idee of dat hoge tarief genoeg geld oplevert om te compenseren.
Maar ik ben in principe voor.
Zijn we gelijk van heel de hypotheekrenteaftrek discussie ook af

Maar links Nederland zal wel hard sputteren, zij zien belasting als middel tot inkomstenherverdeling


3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/04/2011 08:49 door arie.j.
brutus 2
Arie, hoe kom je aan het bericht dat de loon- en inkomstenbelastig wordt afgeschaft?

Volgens mij worden deze belastingen verlaagd, maar zeker niet afgeschaft.
arie.j
Je hebt gelijk, ik zat vanmorgen naar het nieuws te luisteren en dacht het te horen.
Maar onder het eten is het zelden stil bij ons, dus is het is me wat ontgaan.
Nog eens nagekeken op internet, en ze willen alleen verlaging van de tarieven IB en loonbelasting zie ik..
Dan trek ik mijn instemming wat in, en wil ik eerst wel eens zien wat er concreet aan ruil wordt voorgesteld.
anonymous_15
Ik zit in de BTW regeling en dan wordt dat hele BTW verhaal beetje broekzak-vestzak, je krijgt wat en je betaald wat en het saldo verreken je met de belasting, that's all, of het nu 6, of 17,5 of 19 % is.
anonymous_91
Ben juist in de BTW regeling gegaan omdat de af te dragen btw veelal in het lage tarief vallen. Subsidie geen BTW en als je dan nog wat investeert kan het al snel uit. Lijkt mij dus niet voordeliger als alles 19% wordt. Grote kans dat dan de landbouwvrijstelling er ook af gaat, dus dan moet je die 19% ook weer afdragen.
1234
er moet bezuinigd worden en daarom wordt mede het belastingsysteem aangepakt. Dus netto gaan we er op achteruit. Goed recht van je om daar voor te zijn! vooral omdat je de exacte uitwerking nog niet weet en je louter naar het melkgeld kijkt, klopt he?
Jan S
😀
anonymous_74
Jan S Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dat betekent dat alle voedsel en afgeleide
> produkten in de supermarkt 13% duurder worden.
> Of zouden de boeren 13% moeten inleveren?
>
> Wie hierbij staat te juichen heeft waarschijnlijk
> niet door wat de consequenties hiervan zijn.
> De VVD en het CDA blijven de gehele bevolking
> plukken tot iedereen kaal is op de rijke elite na.

Dan zouden we toch blij moeten zijn? Volgens de CBS-statistieken hoort de meerderheid van de boeren bij de rijke elite!!)
Jan S
😀
anonymous_15
elite weet ik niet zo, geloof niet zo in onderscheid tussen mensen. Wat is elite, maar dat de gemiddelde boer rijk is kun je natuurlijk moeilijk ontkennen. Meesten hebben volgens mij nog wel een miljoen eigen vermogen, maar het zijn net kasteelheren, van vermogen alleen kun je niet eten. Inkomen is niet zo hoog. Dat maakt het lastig voor veel boeren.
anonymous_80
De BTW op arbeid wordt verlaagd, las ik, dus dat zorgt er voor dat de stapeling van allerlei kosten in de produktiekolom lager wordt dus het eindprodukt hoeft niet gelijk 13% duurder te worden.
Verder wens ik het kabinet veel succes want het zal niet meevallen iets grondig te wijzigen, het blijft vaak bij wat peanuts. Kijk maar wat een herrie het gaf om de Btw op de concertkaartjes te verhogen naar 19%.
Jan S
😀
JAAP AAP
Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën streeft naar een verschuiving in de belasting. Hij wil de btw verhogen en werken juist minder belasten. Het kabinet denkt bij een betekenisvolle stap aan een verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 8% in deze kabinetsperiode. Dat levert zo'n € 1,4 mrd per jaar extra op voor de schatkist. (bron FD-site,vandaag)
Cornelis
Zoals bij elke regeling plukken ze de bevolking. Voor ons (wij kunnen kiezen) zou het bij ongewijzigde voorwaarden 13% meer melkgeld opleveren.
arie.j
Nou ben je toch het spoor kwijt Cornelis.
Je schiet er als boer voor je bedrijfniets mee op
Een boer in de landbouwregeling krijgt geen 6% over de melk maar een tarief dat juist genoeg wordt geacht voor de BTW uitgaven.
Ook in de nieuwe situatie zal het neutraal moeten zijn voor wie in de landbouwregeling blijft, met geen voordeel (EU voorschrift). Dus geen hoog BTW tariefover melkgeld bij boeren in de landbouwregeling, maar ook dan een (veel) lager forfairtarief
Al de boeren in de ondernemersregeling kunnen het overschot aan BTW natuurlijk direct naar de belasting brengen, nu en straks


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/04/2011 11:36 door arie.j.
1234
idd
Cornelis
Je hebt gelijk Arie was het landbouwforfait even vergeten sorry.
anonymous_107
Maar daar zit in de EU nogal een beetje verschil in, Duitse boeren hebben iets van 10.8 %? btw op de melk, scheelt toch zo'n 1,5 cent/kg.
Daar rekenen ze dan toch iets anders dan in Ned.
arie.j
Ook daar mogen ze (gemiddeld) niets overhouden.
En hebben ze en landbouwforfait, hoe het precies zit moeten de Duitse boeren maar vertellen.
Jan S
😀
arie.j
Als ik alles zo lees ben ik beslist tegen
Hier het artikel uit het FD.
Dat boeren voordeel zoouden kunnen hebben moeten ze maar gauw vergeten.
Veel dingen als consument duurder , die kleine belastingen mogen er van mij best blijven
___________________________________________________________

Weekers wil lage btw-tarief optrekken van 6% naar 8%
14 april 2011, 8:30 uur | FD.nl

Door: Ria Roerink
Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën streeft naar een verschuiving in de belasting. Hij wil de btw verhogen en werken juist minder belasten.

Ook moeten er zes kleinere belastingen worden afgeschaft, waaronder de verpakkingenbelasting. Dat schrijft de VVD-staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer.

Weekers schrijft nog deze kabinetsperiode 'een betekenisvolle stap' te willen zetten in de verschuiving van belasting op arbeid naar consumptie. Het einddoel is één uniform btw-tarief. Want op lange termijn is dat economisch het meest efficiënt, zo schrijft de VVD-bewindsman.

Verhoging btw

Het kabinet denkt bij een betekenisvolle stap aan een verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 8% in deze kabinetsperiode. Dat levert zo'n € 1,4 mrd per jaar extra op voor de schatkist. Wel laat Weekers duidelijk ruimte open voor discussie met de Tweede Kamer. Hij wil zijn voorstel nog niet als een voldongen feit brengen.

Als de btw uiteindelijk voor alle producten en diensten naar 19% gaat, zorgt dat ervoor dat 'het aandeel van de btw in de belastingmix wordt vergroot met circa € 9,2 mrd'. Dat extra geld kan gebruikt worden voor het afschaffen van kleine belastingen.

Kleine belastingen afgeschaft

Het kabinet heeft een aantal belastingen in het vizier die afgeschaft zouden kunnen worden. Weekers noemt de verpakkingenbelasting, de frisdrankbelasting en belasting op leidingwater. Andere belastingen die zouden kunnen worden afgeschaft zijn: de pruim- en snuiftabak, grondwaterbelasting, het Eurovignet (belasting op zware motorrijtuigen) en de afvalstoffenheffing.

Afschaffing is echter afhankelijk van de vraag of het lukt om de handen op elkaar te krijgen voor de btw-verhoging. Want het kabinet stelt als voorwaarde dat de verschuiving budgettair neutraal gebeurt. Oftewel, het mag de schatkist geen geld kosten.
anonymous_42
Quote
Weekers noemt de verpakkingenbelasting, de frisdrankbelasting en belasting op leidingwater. Andere belastingen die zouden kunnen worden afgeschaft zijn: de pruim- en snuiftabak, grondwaterbelasting, het Eurovignet (belasting op zware motorrijtuigen) en de afvalstoffenheffing.
anonymous_42
wat wordt de BTW die je krijgt op melkgeld?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's btw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
8
TREFWOORDEN