Minder bodemleven in natuurgras

geenstijl.nl/5161210/…

Deel dit topic

hans1980

Reacties

+3
hans1980
.

(klik om te vergroten)

+1
komelker 2
Wanneer een boer op het land aan het werk is, zijn er altijd vogels.
Boerbakje
@komelker 2 Je bedoeld als de sleepslang bezig is met 40 kuub+ inclusief water toevoeging 😱
labella
Nogal wiedus als je er geen organische mest op gooit en soms ook nog vergeet te maaien. Als ik hier die dooie bende in het Reestdal zie dan springen mij de tranen in de ogen.
+6
laatste strijder
@labella T heilige woord is biodiversiteit , de meeste natuurgebieden, in Nederland, is een eenzijdige dooie rotzooi en dat komt echt niet door t stikstof (misschien t tekort eraan)
+2
Dwers.
Verrassend zeg ,verschralen, verschralen, niets te vreten voor het bodem leven, en daardoor ook geen weidevogels .
hans1980
@Dwers. Mag wel meer exposed worden
+3
Kars
Hier vlakbij heeft natuurmonumenten iemand wormen laten zoeken in grasland, dit jaar, waar nog vee loopt en waar geen mest vee of mest opkwam. Je gelooft het niet, ja waar niks vee of mest op kwam zaten minder of nauwelijks wormen in de grond.
Stonden ze nog van te kijken ook. Goh hoe krijg je de weidevogel gesloopt, zonder voedsel komt ie niet en helpt maaien in augustus ook niet.
Echt kansloos volk
+1
Weidezicht
@Kars als jij dat zo weet van dat onderzoek, zijn die resultaten misschien ook op schrift boven water te krijgen?
+1
somerled-delremos
@Weidezicht dat soort zaken zetten natuurorganisaties niet op schrift.
+1
bio boer
Bondemleven leeft op organische stof als je wel maait maar niet weer organiche mest toedient is er maar weinig voetsel voor het bodemleven als de opbrengsten lager worden kom je in een negatieve spiraal want dan is de groei onder de grond ook minder
bio boer
@bio boer heb je bodem met veel organische stof hebt gaat die als speer en zorgt dat die blijft blijft die goed is je grond arm aan organiche stof wil die niet ben je vrij afhankelijk van kunstmest merk het hier ook heb klei met meer dan 10% organische stof die groeit stuk beter dan grond met laag organiche stof grijze massa daar is effect en verschil met of zonder kunstmest veel groter
kanniewaarzijn
En dan moeten boeren op cursus om grond bij te mogen pachten 😂
Jannus
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
grond bij te mogen pachten

Ik pas voor veel gronden hier,degenen die het me toen niet gunden en dikke prijzen gaven komen er zo langzamerhand ook achter dat het geen vetpot is waar ook nog eens stapelende voorwaarden aan bijkomen zonder extra inkomsten
+1
kanniewaarzijn
@Jannus Dit moet dan ook gewoon niemand doen!!
Jannus
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
niemand doen!!

er gaan er altijd wel wat door de knieën
+1
hans1980

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!