Aardappelpersvezels

Ben nu een paar weken Aardappelpersvezels aan het bijvoeren in een gemengd rantsoen. Maar de totale DS opname loopt hard terug, voer 9.5 kilo per koe. Ik denk dat het de smakelijkheid ligt.
Wat zijn jullie ervaringen met vezels voeren?

Deel dit topic

midden

Laatste  |  

Reacties

gert-jan-klaassen
Dat ze er gek op zijn!
Alleen een gevaar dat je selectie krijgt met losse grondstoffen in het rantsoen. Je krijgt balletjes vezels met grondstoffen erin.
dorpsrandhoeve
@gert-jan-klaassen anderde mengvolgorde proberen
gert-jan-klaassen
@dorpsrandhoeve dat lost niet altijd het probleem op. Ik heb er ook weleens direct water door gemengd dat je een soort van aardappelpuree krijgt.
apel
Ik kan er ook niks mee
weurding
Wel mengen dus?
midden
Bedankt voor de reactie's. Ik ga er in ieder geval mee stoppen met de vezels voeren.
gert-jan-klaassen
@midden dek je ze wel af?
midden
@gert-jan-klaassen Nee, worden niet afgedekt. Iedere 12 dgn een nieuwe vracht.
gert-jan-klaassen
@midden even een stukje plastic met een paar banden er over. Hou je ze echt wel beter.
Realisme
@midden ik voerde meest minimaal 10 kilo in een volledig grasrantsoen in de mengwagen. Maar mijn ervaring was wel dat ze er als laatste in moeten en vrij snel leeg draaien dan. Liever niet 100% gemengd dan dat ze je te lang doordraait.
midden
@Realisme Oke, kan ik nog wel eens proberen als laatste laden.
+1
cjw73
Zijn je koeien vezels wel gewend? Want ik kan niet begrijpen waarom de opname af neemt. Ze namen hier altijd meer op als wij vezels voerden. En we voerden veel meer kilo's dan jij.
+1
midden
@cjw73 Nee, ze zijn het niet gewend. Is meer dan 10 jaar geleden dat ik ze gevoerd heb. Maar heb de kilo's heel rustig opgebouwd.
+3
Jawis
Met de nieuwste technieken halen ze er zoveel uit dat je altijd te veel betaald....
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!