Vogelverschrikker

ik had er dit jaar ook`n paar``hangen``in de mais.Isnaast het afschietende enige mogelijkheid om die krengen op `n afstand te houden


[www.telegraaf.nl]

DEN HAAG -Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) piekert er niet over om de Algemene Inspectiedienst (AID) te laten optreden tegen landbouwers in de bollenstreek die dode kauwen gebruiken als vogelverschrikker. Bleker antwoordt dat maandag op vragen van Tweede Kamerlid Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) die het gebruik van kadavers niet van deze tijd noemt en te vergelijken vindt met het gebruik van verboden bestrijdingsmiddelen.

Thieme zou het het liefst verboden zien worden, maar Bleker noemt het ophangen van dode vogels een geschikte manier om op kleine schaal kraaiachtigen te weren, die niet verboden is. Proces-verbaal opmaken van dergelijke voorvallen is volgens hem dan ook niet nodig.

Deel dit topic

Reacties

marco1
Foto van Estheur Ouwehand helpt ook.
Quattro-shooter
er zitten wel heel veel kraai achtigen... nu op wintertarwe land
anonymous_15
Ze zijn hier al jaren die kraaien, 't is lastig maar weggaan doen ze toch niet. Gewoon zeiltje over de balen en de mais, dan valt het allemaal wel mee. De rest is gewoon om je eigen frustratie af te reageren en helpt toch niet veel (volgens mij dan).
Quattro-shooter
heb het over de akkerbouwers!!
anonymous_8
waarom noem jij akkerbouwers kraai-achtigen?
Quattro-shooter
op wintertarwe land van de akkerbouwers....

sorry, moet even niveau'tje terug voor sommige toeschouwers
Hans 90
nou Jan, hang maar een paar dooie kraaien op en je zal zien ze blijven weg. Ik had er altijd een stel die nestelde onder de pannen. Een dooie kraai er bij gehangen en ze blijven wel weg!
tok
Hiet helpt het nx die dooie kraaien. Ze gaan hier bovenop de stok zitten van die dooie kraai en kijken waar het volgende gat moet komen
jan w
Als de jagers er maar kort op zitten , dan helpt het zeker wel. Het wordt nu toch wel een keer tijd, dat het "on" van de gedierte afgaat. gedierte wordt ongedierte. Denk maar een aan de ganzen, vossen, wilde zwijnen, dassen , steenmarters, kraaien, Herten. Van alle deze soorten komen er veels te veel van en zijn op een gegeven moment niet meet in de hand te houden. Men vindt het blijkbaar al heel normaal dat er mensen moeten verongelukken, dit om de populatie aan wild maar te laten groeien.
anonymous_42
Casev Schreef:
-------------------------------------------------------
> Tweede Kamerlid Marianne
> Thieme (Partij voor de Dieren) die het gebruik van
> kadavers niet van deze tijd noemt en te
> vergelijken vindt met het gebruik van verboden
> bestrijdingsmiddelen.
> Thieme zou het het liefst verboden zien worden,
> maar Bleker noemt het ophangen van dode vogels een
> geschikte manier om op kleine schaal kraaiachtigen
> te weren, die niet verboden is.

Blijkt maar weer dat Thieme emoties en onderbuikgevoelens bij het publiek belangrijker vind als dierenwelzijn, niet van deze tijd, wat is dan wel van deze tijd, met z'n allen half Nederland volbouwen met vinex-wijken en asfalt, viaducten en dan lid worden van de vogelbescherming?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's henk bleker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN