Leren van Avebe

Ik lees de volgende tekst van de directeur van Avebe: Nee, daar is geen aanleiding voor. Onze strategie is gericht op een zo goed mogelijk inkomen voor onze leden. Dat blijft altijd staan. Avebe doet dat door producten te maken uit aardappelen met een hogere toegevoegde waarde. Wij geloven heilig in deze strategie. Avebe denkt niet in volume, maar in waardecreatie. Dat bereiken we met innovaties en een voortdurende verduurzaming. Daarom is het belangrijk dat Avebe blijft investeren. Zo krijgen we onze prestatieprijs verder omhoog.”

Frans Keurentjes moet even op bezoek bij Avebe. De huidige directeur stopt; misschien kan hij wel adviseur bij FC worden.

Deel dit topic

Reacties

+2
Haijtink
@ oubi Ik lees, innovaties, verduurzaming en investeren moet zorgen voor waardecreatie voor de leden. Wat doet FC anders?.
Noorderling
@Haijtink
Prestatieprijs is in 10jaar in ieder geval niet verdubbeld. Knap werk van avebe.
+1
dewittemotor
@Haijtink lullen, maar niet poetsen, dat doet RFC
+2
koeiboer
@Haijtink Na lang wikken en wegen besluit de directie van Rfc toch maar om de grootste kerstboom te kopen die ze kunnen vinden, tegelijkertijd worden de commissarissen op de hoogte gebracht van deze aankoop en mogen zij besluiten waar de kerstboom geplaatst mag worden. Na maanden van overleg en gesteggel komt de commissie tot het besluit dat de boom bij het hoofdkantoor geplaatst kan worden echter dat de districtsraad een enquête moet houden onder de leden over wat voor kleur ballen in de boom moet komen te hangen. Ook dit wordt natuurlijk uitvoerig onderzocht met en door de leden.
Uiteindelijk op de valreep komt alles bijelkaar en staan boom ballen en verlichting op de parkeerplaats. Het hele bestuursorgaan incl. Personeelsleden willen met Hein toosten op de fijne feestdagen die in het verschiet liggen. Onder grote belangstelling kruipt Frans met de stekker van de kerstverlichting onder de boom....... En wat denk je.... verlengkabel te kort!!!
DAT IS WAT RFC NOG UITGEVOERD KAN KRIJGEN EN WAAR HET VOOR STAAT. EN VERDER IS HET GEBAKKEN LUCHT!!

Bij deze wens ik iedereen op dit forum fijne feestdagen toe en hoop op een gezond en succesvol 2021!!

Mvg. Koeiboer
familie pelle
@Haijtink [quote]. Ik lees, innovaties, verduurzaming en investeren moet zorgen voor waardecreatie voor de leden. Wat doet FC anders?.
Dat moet je fc vragen. Antwoord krijg je trouwens ook daar niet. De waardecreatie is iig de laatste jaren volstrekt onvoldoende en beneden de door hunzelf gestelde targets.
+3
weurding
Weet je nog dat ook avebe een keer in zulks zwaar weer zat dat als men de aandelen kwijt wilde geld bij moest betalen? Bedoel maar daar was het ook niet altijd rozengeur en maneschijn.
royale
@weurding Dat is waar, maar avebe heeft daarna aangegeven geleerd te hebben van de situatie! Dat waardeer ik enorm. Sindsdien zijn ze transparant over de gang van zaken. Wie weet gaat FC dit ook doen met de komende reorganisatie! Ik heb er een slecht gevoel bij!
puddingbroodje
Dit is precies wat ik de heren van rfc hoor zeggen!
avebe kwam ook van heel ver weg, ook daar zal het wel een keer tegen zitten!
kaas
En door avebe zijn de aardappelen heel duur geworden ,niet dus wat betaald avebe nu voor de aardappelen ???
Frits1
Avebe heeft ook slechte tijden gekend, moest er geld bij gestort worden op de aandelen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1.377