Zuurkool of bubbels, we fermenteren steeds vaker zelf: 'Het is gewoon lekker'

Eten veranderen door middel van gisten, schimmels en bacteriën. Het klinkt misschien niet zo lekker, maar veel voedingsmiddelen worden op deze manier gemaakt. We noemen dat fermentatie, en dat kun je ook zelf doen.
 Zuurkool of bubbels, we fermenteren steeds vaker zelf: 'Het is gewoon lekker' (rtlnieuws.nl)

Eten veranderen door middel van gisten, schimmels en bacteriën. Het klinkt misschien niet zo lekker, maar veel voedingsmiddelen worden op deze manier gemaakt. We noemen dat fermentatie, en dat kun je ook zelf doen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden eten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!