Geen herhaling kletsnatte herfst 2019 in kustgebieden

Een week lang nauwelijks of geen regen, ook niet in de kustgebieden

Deel dit topic

Reacties

+3
Adaptief boeren
T'is al een dag droog, dan weet de weerprofeet wat iedereen aan de lucht kan zien
casev
Dit jaar is toch gewoon een exacte kopie van vorig jaar? Ook toen was begin oktober zeiknat, en scheen de zon een week lang eind oktober, waardoor er nog veel gemaait is vorig jaar. Helaas wij ook......
sorry
@casev gelijk opvoeren wordt het niet zo zuur
Noorderling
@casev
Vorig jaar heeft iedereen wel op scherp gezet, op mooie dagen flink doorzetten ipv je druk maken als de omstandigheden waardeloos zijn, en in de extra uren nog geen hectare doen ipv 3.

Aardappeloogst is hier veel verder, laatste mooie week is er nog veel gras geoogst, ook al stond er niet bijzonder veel. Is meer tarwe gezaaid ipv maar wachten dat het ooit weer droog wordt, maar nooit zo mooi als in eind september.
Erco
@casev en nu weer maaien? hier staat gelukkig nog minder dan vorig jaar. gooi er wel 100 schapen extra op of het moet nog echt droger worden. brengt meer op dan nu je op het land te begeven met maaier, schudder, hark en graswagen, hoewel ik voor t jongvee gerust nog wel wat gras kan gebruiken...
Frans Z.
Vandaag 35 ha maaien. Weinig gras,veel kosten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0